5 Assassin’s Creed Valhalla features die we willen zien!

  Na een livestream van meer dan zeven uur gisteren werden we dan eindelijk getrakteerd op de setting van de nieuwe Assassin’s Creed. De bekende reeks doet dit keer de tijdsperiode van de vikingen aan. Dit zijn de Assassin’s Creed Valhalla features die we willen zien!

  Hoewel er nog maar weinig details over Assassin’s Creed Valhalla zijn onthuld zijn er zeker al features waar we naar uitkijken. Ondanks dat de laatse games in de serie (Odyssey in 2018 en Origins een jaar eerder) fantastisch waren, zijn er altijd nog meer features om naar uit te kijken. Zo zouden we graag de terugkeer zien van een aantal elementen, net als dat we een aantal nieuwe toevoegingen hopen te zien.

  1. Terugkeer van de Hidden Blade

  Als eerste hopen we in Assassin’s Creed Valhalla op de terugkeer van de Hidden Blade. Het geheime en meest dodelijk wapen van de Assassins ontbreekt al sinds AC Origins en dat heeft een goede reden. Sinds Origins is het genre van Assassin’s Creed veranderd. Waar het voorheen een open-world game was met actie-elementen, werd de reeks vanaf Origins meer een RPG.

  Dit betekent de toevoeging van wapenpunten en tactische inrichting van je uitrusting om ervoor te zorgen dat je steeds een beetje sterker werd om de vijanden onder de duim kon krijgen. Hierdoor werd de Hidden Blade alleen een wapen dat niet meer in de game gebruikt kon worden, omdat de Hidden Blade vijanden altijd met één klap kon uitschakelen. Als dit in de RPG’s zou zitten, zou de gameplay gemakkelijk te breken zijn en de game een stuk minder leuk maken.

  Voor het nieuwste deel zouden we het wapen alleen toch graag weer terugzien. Met de setting van de game bevestigt, kunnen we speculeren over de exacte tijdsperiode en die lijkt te duiden op de periode tussen het jaar 800 en 1200. In deze 400 jaar vielen de Vikingen Engeland vaak binnen, omdat het land van de Vikingen een stuk vruchtbaarder is.

  Interessant is dat de laatste jaren van de viking-invasies gelijk loopt met de tijdlijn van de originele Assassin’s Creed waarin je als Altaïr een Hidden Blade gebruikt. In de tijd van Altaïr was het gebruikelijk om een Hidden Blade te hebben, waardoor het in de tijdsperiode van Valhalla zeker mogelijk is dat we een Hidden Blade krijgen. Met smart hopen we dan ook dat het dodelijke wapen terugkeert.

  2. Extra verdediging

  Een andere feature die we in Assassin’s Creed Valhalla hopen te zien is de toevoeging van schilden. Schilden zaten niet in Assassin’s Creed Odyssey en dat viel niet bij iedereen in de smaak. Fans hopen dan ook op de terugkeer van schilden, want in Assassin’s Creed Origins waren deze wel van de partij.

  Gezien dit hetzelfde ontwikkelingsteam is en het kunstwerk van Bosslogic een schild bevatte, gaan we ervan uit dat schilden terugkeren in Valhalla. Dat is maar goed ook, want schilden zijn een groot onderdeel van de vikingcultuur. Deze komen in allerlei vormen en maten en werden tijdens invasies veel gebruikt als onderdeel van de strategie. Wij zijn benieuwd hoe dit zich in de gameplay vertaalt.

  3. Kies je personage

  Net als in Odyssey hopen we dat de feature om je personage te kiezen terugkeert in Assassin’s Creed Valhalla. De manier waarop dit in het verhaal werd verweven voelde niet alleen natuurlijk, maar wist daadwerkelijk voor een andere ervaring te zorgen. De manier waarop de acteurs met de verschillende personages omgingen, zorgde voor een andere ervaring. Dit werd al helemaal duidelijk tijdens The Game Awards 2018 toen Melissanthi Mahut als Kassandra werd genomineerd voor beste performance in een game.

  Ook in de tijd van de vikingen zou het niet vreemd zijn om met een vrouw het avontuur aan te gaan. In de vikingcultuur werd geen onderscheid gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke strijders. Het zou dan ook tof zijn als de persoonlijkheden van het mannelijke- en vrouwelijke personage nog verder uit elkaar zouden liggen, zodat de keuze nog meer voor een andere ervaring zorgt.

  4. Mythes en missies

  Een van de leukere aspecten aan Assassin’s Creed Odyssey is de manier waarop verhaallijnen en zijmissies op toffe manieren omgaan met de Griekse mythologie. Zo is de zijmissie waarin je Supideo helpt een homage naar het stuk van Sophokles dat Oedipus Rex heet. In de zijmissie heeft Supideo zichzelf opgesloten om te voorkomen dat zijn moeder wordt vermoord en zijn vader diep in de nacht zou gillen tot zijn stem het ongeveer begaf.

  Wie de missie speelt, weet dat het verhaaltje eindigt in een tragedie. Supideo heeft zichzelf namelijk opgesloten om zijn pleegouders te beschermen, terwijl hij Kassandra/Alexios op pad stuurt om voorwerpen te bemachtigen. Onbedoeld vervult Supideo hiermee de voorspelling en zorgt hij ervoor dat de voorspelling waarheid wordt en hij het lot van zijn biologische ouders bezegeld.

  Het zijn dit soort missies die twee jaar na uitgave nog steeds bij spelers in het geheugen gegrift staan en die Assassin’s Creed zo speciaal maken. Gezien de Noorse cultuur meer dan genoeg mythes en legendes bevat, is er een rijke bron aan verhalen om in de game te weven. Laten we hopen dat dit volop gedaan wordt in Valhalla.

  5. Vrijheid in customization

  Sinds de release van Assassin’s Creed Odyssey zijn er onwijs veel nieuwe updates verschenen die de game steeds een stapje beter maakten. Eén van de betere updates gaf spelers de mogelijkheid om het uiterlijk van je uitrusting naar hartenlust aan te passen. Dit betekent dat je een mooie set kunt maken, terwijl de statistieken van je beste voorwerpen bewaard blijft.

  Deze vrijheid gaf je de mogelijkheid om daadwerkelijk te spelen met de customization zonder dat je hiervoor bestraft werd. Toen de game oorspronkelijk verscheen ontstond vaak genoeg frustratie, omdat je je toffe boog niet op wilde geven, maar dit wegens betere statistieken toch maar deed. Laten we hopen dat de feature deze keer vanaf het begin in de game zit, want dat zou Assassin’s Creed Valhalla nog beter maken.

  Meer details over Assassin’s Creed Valhalla

  Wil je meer weten over Assassin’s Creed Valhalla? Dan heb je geluk. De eerste trailer kun je namelijk via deze link vanaf 30 april om 17.00 uur bekijken.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.