Alle Assassin's Creed Valhalla details op een rijtje!

  Met de aankondiging van Assassin’s Creed Valhalla weten we eindelijk wat het volgende avontuur gaat zijn in de grootste franchise van Ubisoft. Dit zijn alle details die je moet weten over de aankomende Assassin’s Creed game.

  Setting van Assassin’s Creed Valhalla

  Liefhebbers van de Noorse mythologie zullen door de subtitel van de nieuwe Assassin’s Creed titel waarschijnlijk kunnen raden in wat voor schoenen we deze keer stappen. In Valhalla kruipen we namelijk in de huid van een onvervalste viking, genaamd Eivor in het jaar 873.

  Zoals het een viking betaamt ga je er met je collega’s en longships op uit om vreemde landen te plunderen, in dit geval de Angelsakse koninkrijken, tegenwoordig bekend als Engeland. Destijd was het land nog opgedeeld in meerdere kleinere rijken, zoals Wessex, Mercia en East Anglia. Het is aan Eivor om te zorgen voor een nieuw land voor de vikingen aan de vruchtbare kust. Waar het verhaal nog meer om draait is tot op heden niet bekend, maar wel heeft Ubisoft verklapt dat koning Aelfred de main antagonist zal worden.

  Welke gameplay veranderingen vinden er plaats?

  Omdat je in Assassin’s Creed Valhalla aan de slag gaat als viking zal de gameplay op meerdere manieren verschillen in vergelijking met Odyssey. Ten eerste is jouw keuze in wapens flink uitgebreid, met ondere andere tweehandige zwaarden en flails. Bovendien kan je nu in elk hand een wapen stoppen. Zelfs als je een gevecht in wil rennen met twee schilden aan je gespierde armen, is dat mogelijk.

  Daarnaast zal ook het vikingdorp een grote rol gaan spelen in Assassin’s Creed Valhalla. Dit dorp zal jouw uitvalsbasis zijn voor de raids en missies in Engeland. Het is aan de speler om het dorp te laten groeien, nieuwe gebouwen te laten verrijzen uit de grond en te zorgen voor een gezonde economie en aanwas van middelen. Later kan de speler zelfs diplomatieke trouwerijen organiseren, om clans met elkaar te verbinden.

  In Valhalla zullen we ook een aantal oude mechanieken terug zien keren. De hidden blade maakt een glorieuze terugkeer, evenals Eagle Sight - deze keer genaamd Odin Sight - en je krijgt een raaf tot je beschikking om gebieden te verkennen. De Conquest Battles uit Odyssey zullen in Valhalla ook weer hun opwachting maken.

  Spelen als man en vrouw

  In Assassin’s Creed Syndicate kregen spelers voor het eerst twee verschillende Assassins op de knoppen, in de vorm van Jacob en Evie. Met Assassin’s Creed Odyssey kwam daar zelfs de mogelijkheid bij om zelf te kunnen kiezen om het avontuur te doorlopen met een man of een vrouw - respectievelijk Alexios of Kassandra.

  Ubisoft blijft aan dat principe vasthouden in Assassin’s Creed Valhalla. Spelers mogen zelf kiezen of Eivor een man of een vrouw is. Qua setting is dat ook niet vreemd. Volgens Noorse sagen en verhalen vochten vrouwelijke vikingen namelijk geregeld naast de mannen. Deze krijgers werden shield-maidens genoemd en deden niet onder voor hun mannelijke collega’s als het aankomt op moedigheid en dodelijkheid.

  Historische figuren in Assassin’s Creed Valhalla

  De Assassin’s Creed games staan erom bekend dat niet alleen de settings gegrond zijn in de historie, maar dat er ook bekende figuren uit die tijd in het verhaal langskomen. Zo zijn we in de loop der jaren onder andere Leonardo da Vinci, George Washington, Socrates, Charles Dickens en Napoleon tegengekomen. Een bont gezelschap!

  Natuurlijk zal die trend niet ophouden met Assassin’s Creed Valhalla. Ondanks dat we nog weinig hebben gezien van de nieuwe game, heeft Ubisoft wel alvast een paar namen verklapt die we tegen zullen komen - met name op het slagveld. Zo zal de beroemde koning Aelfred één van de antagonisten zijn. Deze leider heeft ervoor gezorgd dat de verschillende Anglosakse koninkrijken zich samen hebben gevoegd tot het koninkrijk van Engeland. Ongetwijfeld zullen we ook nog een aantal andere koningen op ons pad tegenkomen.

  Dit zijn de verschillende edities die te koop zijn

  Zoals we van Ubisoft tegenwoordig verwachten zal er niet één versie van Assassin’s Creed Valhalla in de winkel komen te liggen. Nee, de Franse uitgever brengt maar liefst vier verschillende edities van de game uit, te weten:

  Wil je weten wat elke editie van de game te bieden heeft, lees dan zeker ons artikel over de verschillende versies van Assassin’s Creed Valhalla.

  Op deze platformen komt Assassin’s Creed Valhalla uit

  Assassin’s Creed Valhalla komt tegen het einde van 2020 uit en dat betekent dat het precies terecht komt in een interessante periode. Rond die tijd moeten namelijk ook de PlayStation 5 en de Xbox Series X op de markt verschijnen.

  Je hoeft niet bang te zijn dat de nieuwe Assassin’s Creed alleen uitkomt op de next-gen consoles of juist de huidige generatie aan apparaten, want net zoals Assassin’s Creed: Black Flag wil Ubisoft een zo groot mogelijk publiek aanspreken. Dat betekent dat Assassin’s Creed Valhalla niet alleen uit zal komen op de PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia, maar ook tegelijkertijd of iets later op de PlayStation 5 en Xbox Series X. Dat laatste ligt natuurlijk aan de releasedatum van de nieuwe consoles en Valhalla zelf.

  De releasedatum van Assassin’s Creed Valhalla

  De grote vraag is natuurlijk wanneer je eindelijk met Assassin’s Creed Valhalla aan de slag kan. Daarvoor moet je nog even geduld hebben. Ubisoft heeft de releasedatum van de game vastgezet op Q4 2020, wat betekent dat hij ergens tussen oktober en december van dit jaar in de winkelschappen moet verschijnen.

  Mogelijk weten we alleen al een iets specifiekere datum. Amazon Italië heeft de game per ongeluk gezet als beschikbaar op 15 oktober. De webshop heeft die informatie snel weer verwijderd, maar mogelijk zal de game dus als snel in het vierde kwartaal verschijnen. Zodra Ubisoft een officiële releasedatum prijsgeeft zullen we dat uiteraard bekendmaken.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.