Wanneer is de release van The Mandalorian seizoen 2?

Article
zondag, 25 oktober 2020 om 9:00
the mandalorian seizoen 2 trailer 2f1708430508
De ster van de Disney+ is ongetwijfeld The Mandalorian. Het eerste seizoen lanceerde tegelijkertijd met de streamingdienst en sindsdien is Disney druk bezig geweest met seizoen 2. Maar wat is precies de releasedatum van The Mandalorian seizoen 2?

Wat is The Mandalorian?

De Star Wars franchise is natuurlijk wereldberoemd geworden met de films. Van de klassieke originele trilogie, gevolgd door de prequels en uiteindelijk de sequel trilogie die afgelopen jaar is afgesloten met The Rise of Skywalker. Disney wil het merk Star Wars alleen nog veel verder uitbreiden en zal dat doen met ondere andere meer films en een aantal series.
De eerste live-action Star Wars serie die is verschenen is The Mandalorian. Het allereerste seizoen kende de release samen met Disney+ zelf en was meteen een hit. The Mandalorian is niet alleen populair doordat het de eerste en destijds enige ‘Disney+ Original’ was, maar ook omdat het een serie is die goed in elkaar zit.
In The Mandalorian volgen we de gelijknamige premiejager, voor vrienden bekend als ‘Mando’. Zijn leven bestaat voornamelijk uit het opsporen, vangen en terugbrengen van doelwitten aan de Bounty Hunters Guild. Dat verandert ineens allemaal wanneer hij tijdens een klus voor een paar ex-medewerkers van The Empire - de series speelt zich af na Return of the Jedi - wel heel speciaal doelwit moet zien te vinden. The Mandalorian besluit om het doelwit, beter bekend als Baby Yoda, juist te beschermen. Het geeft ‘Mando’ een doel, maar hij krijgt daarmee ook meteen een flinke target op zijn rug.
the mandalorian seizoen 2 trailer 3f1600182785

Wanneer komt The Mandalorian seizoen 2?

Sinds de release van The Mandalorian seizoen 1 en het succes dat erop volgde, is Disney druk bezig geweest met seizoen 2 voor de serie. Tussen de twee seizoenen door is alleen het coronavirus uitgebroken. Voor veel series en films betekent dat maanden tot soms wel jaren vertraging.
Fans van The Mandalorian hebben wonder boven wonder mazzel. De productie is net op tijd klaar geweest met het filmen van alle scènes, waarna ‘alleen’ nog de special effects gemaakt moesten worden. Met de technologieën van vandaag de dag is gelukt om dat allemaal op afstand te doen. Zo heeft showrunner Jon Favreau laten weten. Dat betekent dat The Mandalorian seizoen 2 nog gewoon dit jaar uit kan komen. En lang hoef je niet meer te wachten, want het nieuwe seizoen start op 30 oktober op Disney+.
Je kan die dag helaas niet het complete seizoen bingen. Disney brengt de serie namelijk uit met elke week een nieuwe aflevering, in plaats van alle acht afleveringen in één keer beschikbaar te maken. Wil je in één keer alles achter elkaar kijken, dan moet je geduld hebben tot 18 december. Dat is namelijk wanneer de laatste episode van The Mandalorian seizoen 2 wordt uitgezonden.
the mandalorian seizoen 2 trailerf1623829051

Wat kunnen we verwachten het tweede seizoen?

Disney heeft al meerdere beelden gedeeld van The Mandalorian seizoen 2 in de vorm van trailers en screenshots. Toch wordt er weinig gesproken over het verhaal van het nieuwe seizoen. Wel weten we dat de serie verder gaat waar seizoen één is geëindigd. Dat betekent dat Mando op pad gaat met Baby Yoda om zijn eigen volk te vinden: de Jedi. Dat is de premiejager niet bepaald een fan van, want hij kent de Jedi alleen als een volk van vijandige ‘tovenaars’.
Daarnaast weten we dat er ook een aantal karakters uit het eerste seizoen terug zullen keren. Zo hebben we al Cara Dune (Gina Carano) en Greef Karga (Carl Weathers) voorbij zien komen in de uitgebrachte beelden. Daarnaast heeft The Mandalorian sinds het einde van seizoen één ook een echte antagonist erbij in de vorm van Moff Gideon (Giancarlo Esposito). De huidige eigenaar van de Darksaber zal er alles aan doen om Mando en Baby Yoda op te sporen, inclusief het inzetten van zijn privéleger aan Stormtroopers.
Wil je meer weten van The Mandalorian seizoen 2? Check dan zeker ons artikel waarin we alles bespreken over het gloednieuwe seizoen van de populaire Star Wars serie!

Populair Nieuws