The Mandalorian seizoen 2 - Alles wat je moet weten

Article
zondag, 25 oktober 2020 om 15:00
the mandalorian seizoen 2 trailer 4f1600182801
The Mandalorian seizoen 2 is bijna hier. Toch is de spanning al bijna niet meer te houden. Om het wachten iets dragelijker te maken zetten we alvast alles wat je over The Mandalorian seizoen 2 moet weten op een rijtje.
Voor The Mandalorian seizoen 2 zijn nog maar akelig weinig details bekendgemaakt. Gelukkig heeft een beetje graven op het internet flink wat resultaten opgeleverd. Alles wat tot nu toe bekend is over The Mandalorian seizoen 2 verzamelen we voor jou op één plek samen met een aantal vermoedens over het nieuwe seizoen.

Wanneer is The Mandalorian seizoen 2 release?

Het nieuwe seizoen van The Mandalorian staat voor 30 oktober op de planning. Net als met seizoen 1 is dit op een vrijdag. De laatste dag voor het weekend bleek een goede keuze te zijn voor het eerste seizoen, dus wordt hier voor The Mandalorian seizoen 2 niet van afgestapt.
the mandalorian seizoen 2 trailerf1623829051

Hoeveel afleveringen heeft The Mandalorian seizoen 2?

Het tweede seizoen van The Mandalorian zal acht afleveringen bevatten. Ook hiervoor wordt een gelijk aantal aangehouden als in seizoen 1. De eerste aflevering van het seizoen zal geregisseerd worden door Jon Favreau, het creatieve brein dat de hele serie overziet. Hij schrijft de aflevering ook voor deze en nog vijf andere afleveringen in seizoen 2.
De andere twee afleveringen worden door Dave Filoni, bekend van Star Wars The Clone Wars en Star Wars Rebels, en Rick Famuyiwa, regisseur van Dope, geschreven. Van Filoni is ook bekend dat hij een aflevering zal regisseren. Dit zal aflevering 5 van seizoen 2 worden.
Famuyiwa zal ook, net als in seizoen 1, een aflevering regisseren, terwijl ook Bryce Dallas Howard terugkeert naar de regiestoel. Verder zijn er ook een aantal andere regisseurs opgeroepen voor The Mandalorian seizoen 2. Ant-Man regisseur Peyton Reed is daarvan de meest opvallende, terwijl ook Robert Rodriguez en Carl Weathers regisseren.
the mandalorian seizoen 2 trailer 3f1600182785

Waar gaat The Mandalorian seizoen 2 over?

Het tweede seizoen van The Mandalorian zal vervolgen waar seizoen 1 ophield. Mando zal als beschermheer dienen voor Baby Yoda, het beste personage uit de serie, en op zoek moeten gaan naar een veilig onderkomen voor de jonge Force-gebruiker. Mando moet daarvoor op zoek naar de Jedi, al lijkt hij hier zelf niet zo enthousiast van te worden.
De Jedi en Mandalorians hebben een nogal roerig verleden, iets wat veel meer in Star Wars The Clone Wars ter sprake komt. Of het de premiejager lukt om de Jedi te vinden zal dan ook moeten blijken. Toch geven geruchten rondom Ahsoka Tano, een voormalig Jedi, goede hoop dat het plot wat meer tempo zal hebben dan seizoen 1.
Check hieronder de trailer voor The Mandalorian seizoen 2!

Welke nieuwe karakters kunnen we in The Mandalorian seizoen 2 verwachten?

Ahsoka Tano is naar verluid slechts een van de vele nieuwe gezichten die in The Mandalorian seizoen 2 hun opwachting maken. In de trailer is Sasha Banks al te zien als een nog onbekend personage bijvoorbeeld. Ook speelt Temuera Morrison volgens geruchten de iconische premiejager Boba Fett. Opvallend is dat de acteur in de prequels Jango Fett speelde.
Ook Katee Sackhoff voegt zich bij de cast, waarvan vermoed wordt dat ze een ander personage uit Star Wars The Clone Wars speelt. De Battlestar Galactica-ster zou de rol van Bo-Katan Kryze op zich nemen, het personage dat in The Clone Wars de Darksaber in handen had.
mandalorian moff gideonf1581085843

De rol van de Darksaber in The Mandalorian seizoen 2

Die Darksaber kwam als cliffhanger voor het eerst in beeld via Moff Gideon. Dit wapen maakte voor het eerst zijn opwachting in Star Wars The Clone Wars. Het betreft een zwart lichtzwaard dat al eeuwen in het universum bestaat. Het wapen is gesmeed door de eerste Mandalorian, Tarre Vizsla, die ooit de Jedi Orde betrad.
Ook Sabine Wren heeft het kortere zwaard in handen gehad tijdens Star Wars Rebels. Inmiddels heeft Moff Gideon de Darksaber, maar hoe is nog niet duidelijk. De Darksaber heeft daarnaast een bijzondere eigenschap. De kracht van het zwaard is afhankelijk van de daden en gedachten van de gebruiker, waarbij een elektrische lading soms losgelaten wordt wanneer iemand zijn emoties niet kan bedwingen.
10 beste disney actie series op disney nederland knokken met dit aanbod 154626 3f1592292243

The Mandalorian seizoen 2 kijken op Disney+

Natuurlijk rest er ook nog de vraag waar je The Mandalorian seizoen 2 kunt kijken. De serie is exclusief te zien op Disney+. Lid worden van de service kost je maandelijks 6,99 euro of op jaarbasis 69,99 euro. Het eerste seizoen kun je daar nu zien.
Wekelijks zal een nieuwe aflevering van seizoen 2 online verschijnen. Eventueel kun je de serie ook via GroupWatch kijken. Dit is Disney’s alternatief voor Netflix Party.