Stoere Franse actiefilm Rogue City deze maand op Netflix

  In deze saaie en onzekere tijden van corona valt er maar weinig te doen, maar gelukkig brengt Netflix om deze pijn een beetje te verzachten de ene na de andere film uit en ook eind deze maand komt er weer iets moois online. Op vrijdag 30 oktober verschijnt namelijk op Netflix de spannende dramafilm Rogue City.

  Vive La France

  Vanwege het kleine filmaanbod vanuit Amerika vanwege vertragingen in verband met corona kiest Netflix er de laatste tijd voor om vele niet Engelstalige Netflix Originals uit te brengen. Ditmaal kiest Netflix na het succes van de prachtige Franse serie La Révolution opnieuw voor Marianne.

  Onheil op de straten van Marseille

  De film zal in Nederland onder de titel Rogue City online gaan, maar gaat in veel andere landen onder de naam Bronx online. Het verhaal speelt zich af in Marseille, Frankrijk en laat de rivaliteit tussen de politie en criminele bendes zien.

  Een ruig, meeslepend verhaal

  In de film is er in Marseille een ‘oorlog’ gaande tussen verschillende gangs, dit loopt al niet zo lekker maar een bloedig vuurgevecht in een lokale discotheek door de Osolani-clan gooit helemaal olie op het vuur. De vrijzinnige agent Richard Vronski krijgt vervolgens de leiding over deze zaak, maar Vronski komt er al snel achter dat het een pittige klus gaat worden en dat het nog een hels karwei wordt om met zijn team deze zaak heelhuids te volbrengen.

  In de film zijn enkele Franse filmsterren te zien als: David Belle, Kaaris, Moussa Maaskri, Lannick Gautry, Jean Reno, Catherine Quinou, Jeanne Bournaud en Francis Renaud. De film wordt geregiseerd door de Fransman Olivier Marchal.

  Intouchables

  Hoewel de Franse cinema niet bij iedereen in Nederland even bekend is heeft het toch een aantal prachtige films voortgebracht. Misschien wel de beste Franse film ooit is Intouchables uit 2011. De film wist het ene na het andere bezoekersrecord te vestigen en won vele prijzen. Daarnaast scoorde de filmmuziek, gecomponeerd door de Italiaan Ludovico Eindaudi na de film ook hoog in de internationale hitlijsten. Het verhaal gaat over de rijke Philippe die vrijwel geheel verlamd is. Wanneer hij opzoek is naar een nieuwe verzorger komt hij tot ieders verbazing uit bij Driss. Driss komt uit een andere sociale klasse en valt niet direct bij iedereen in de smaak. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee mannen. Kevin Hart maakte een paar jaar later nog een Amerikaanse remake van de film, dit mocht echter het niveau van de Franse versie niet halen.

  De Franse cinema

  Voorbeelden van andere succesvolle Franse films zijn: Colette, Iris, Les Misérables, Ballerina, De Rouille et d’os en Portrait de la jeune fille en feu. Recent kwam de Franse cinema ook groot in het nieuws vanwege de film Cuties (Mignonnes). Deze film liet pikante beelden zien van jonge meisjes en wakkerde daarna een discussie aan of dit kon of niet. Na aanleiding van deze film was de #CancelNetflix trending op Twitter en zegden sommige mensen hun Netflix account op. Ook op deze website kwam de film niet verder dan een twee op schaal van tien.

  De Franse Netflix Original Rogue City is vanaf vrijdag 30 oktober op Netflix te zien.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.