Dit zijn onze verwachtingen voor Red Dead Online in 2021

  Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent ook weer nieuwe kansen. Het lijkt erop dat Rockstar grote plannen heeft voor Red Dead Online in 2021. Dit zijn onze verwachtingen voor de online game in het komende kalenderjaar!

  Meer ‘uitbreidingen’ voor rollen

  Sinds de Frontier Pursuits update in 2019 zijn er rollen toegevoegd aan Red Dead Online, met de Bounty Hunter, Collector en Trader als eerste specialisaties. Sindsdien zijn er nog meer rollen aan de game toegevoegd, maar eind vorig jaar kwam Rockstar ineens met een verrassing. In plaats van een nieuwe rol kwam er een uitbreiding voor de Bounty Hunter, met meer rangen, nieuwe en gevaarlijkere Legendary Bounties en natuurlijk nieuwe goodies.

  Wij verwachten dat Rockstar zulke uitbreidingen ook gaat introduceren voor de overige rollen, met in het speciaal de Trader en Collector. Laatstgenoemde wordt door veel spelers gebruikt om snel geld te verdienen, maar op het gebied van gameplay de specialisatie vrij karig in vergelijking met een nieuwe rol zoals de Moonshiner. Genoeg ruimte voor verbetering dus.

  Nieuwe specialisaties

  Wij verwachten dat Rockstar niet alleen gaat komen met uitbreidingen voor bestaande rollen, maar de kans is ook heel groot dat de ontwikkelaar komt met nieuwe specialisaties. De mogelijkheden in het Wilde Westen zijn immers enorm en de put van potentie is zeker nog niet uitgeput.

  We hebben in het verleden op XGN al eens nagedacht over verschillende specialisaties en daar tussen zitten zeker nog een aantal rollen waar Rockstar mee aan de slag kan. Bovenaan het lijstje van veel spelers staat natuurlijk een bankovervaller, waarmee de bekende heists uit GTA Online ook een plekje kunnen krijgen in Red Dead Online. Of wat te denken van een Stagecoach Driver, waarbij je personen moet vervoeren en verdedigen van outlaws. Natuurlijk is de rol van een sheriff ook een no-brainer en Rockstar kan nog veel doen met de stoomtreinen die ongestoord blijven rondrijden in de online wereld.

  Grotere frequentie van uitbreidingen

  Rockstar lijkt grote plannen te hebben met Red Dead Online de komende jaren. Een lange tijd was de modus ‘simpelweg’ de multiplayer variant die je bij Red Dead Redemption 2 krijgt. Daar is alleen verandering in gekomen sinds 1 december 2020. Vanaf die datum is Red Dead Online namelijk een standalone game geworden die je los kan kopen. Heb je dus geen interesse in Red Dead Redemption 2, maar wel in Red Dead Online, dan hoef je geen singleplayer avontuur erbij te kopen.

  Door Red Dead Online als losstaande game te bestempelen kan bovendien het startschot zijn van een vernieuwde focus op de game. Lange tijd voelen spelers in Red Dead Online zich een beetje achtergesteld met het oog op de frequentie van uitbreidingen voor GTA Online. De hedendaagse tegenhanger van Rockstar krijgt namelijk een stuk meer updates. Wij denken dat de ontwikkelaar het tempo van grote updates zal opvoeren in 2021, tot vreugde van alle spelers in de online wereld.

  Nieuwe gebieden

  Over de wereld van Red Dead Online gesproken, die blijft ons verbazen door haar schoonheid. Van de maagdelijk witte bergen in het noordwesten tot aan het uitgedroogde gebied rond Armadillo en het zweterige moeras in het zuidoosten. Voor veel spelers van het singleplayer avontuur in Red Dead Redemption 2 is die wereld ook een bekend gezicht, want het is namelijk precies hetzelfde gebied.

  Hoe mooi het Wilde Westen nu al is, wij denken dat de kaart vergroot gaat worden in 2021 of dat er een apart, nieuw gebied bij gaat komen. Denk bijvoorbeeld aan de missie op Guarma in het verhaal. Rockstar heeft bovendien al later zien ambitieus te zijn met de Cayo Perico Heist update voor GTA Online, waarbij er een tropisch eiland aan de game is toegevoegd. Het zal ons niets verbazen als de ontwikkelaar nieuwe gebieden aan de overkant van de Lannahechee of San Luis rivier introduceert of komt met een apart gebied voor nieuwe verhaalmissies.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.