Op deze manier word je de meest gevreesde Bounty Hunter in Red Dead Online

  De specialistische rollen in Red Dead Online kunnen flink wat van je vrije tijd opslokken, voordat je de maximale rang hebt bereikt. Met deze tips voor de Bounty Hunter kan je het snelste levelen en hark je tegelijkertijd de meeste dollars binnen. Wat wil je nog meer?

  Levend, maar niet zonder beschadigingen

  Het is misschien wel één van de meest bekende gezegden uit het Wilde Westen: Dead or Alive. Ondanks dat veel criminelen meteen een enkeltje naar de galg krijgen, wordt het door de rechterlijke macht toch op prijs gesteld wanneer je als Bounty Hunter je doelwit met een actieve hartslag aflevert.

  Het probleem daarbij is alleen dat het doelwit nog wel eens wil wegrennen. Zelfs als ze vastgebonden zitten achterop je paard, springen er soms vanaf en zetten ze het op een lopen. Niet fijn als je haast hebt en in zeldzame gevallen gooien ze zich ook nog eens van een klif af.

  Gelukkig staat er op de Wanted-poster niks in welke mate ze levend moeten worden afgeleverd. Het is daarom aan te raden om je doelwit te vangen met een lasso, ze vast te binden en ze vervolgens bewusteloos te slaan of te schoppen. Misschien niet heel ethisch, maar daar wordt in het Wilde Westen sowieso niet veel waarde aan gehecht.

  Zorg voor spanning bij de sheriff

  Wanneer je een Bounty Hunter Mission accepteert word je meteen geconfronteerd met een klok die genadeloos begint te tikken. Het kan soms erg vervelend zijn wanneer je net niet binnen de tijd het doelwit weet af te leveren bij het kantoor van de sheriff. Je krijgt dan immers niks voor je harde werk, terwijl je maar een paar meter verwijderd bent van de cel.

  Het is het dan ook waard om de sheriff zelf ook lekker te laten wachten op zijn bounty. Niet alleen om hem te laten weten hoe het voelt, maar ook omdat je er flink wat mee kan verdienen. Wanneer je namelijk je bounty aflevert met dertig seconden of minder op de klok, dan krijg je het maximale aantal dollars wat je kan verdienen. Ben je dus al snel klaar met de missie, schroom dan niet om even een wandelingetje te maken door de hoofdstraat. Zorg er natuurlijk alleen wel voor dat je gevangene in de tussentijd niet wegloopt.

  Roep de hulp in van je vrienden

  Aan het begin van je carriere als premiejager zal je voornamelijk nog jagen op kruimeldieven die aan de lange arm van de wet proberen te ontsnappen. Soms zitten te verscholen bij een bende, maar over het algemeen is er altijd maar één doelwit die je moet zien te vangen en af te leveren bij de sheriff.

  Daar komt verandering in naarmate je stijgt in rang. Wanneer je een beetje een naam voor jezelf hebt gemaakt zal je eropuit gestuurd worden om twee, drie en soms zelfs zes doelwitten tegelijkertijd te vangen. Twee bounties zijn nog wel zelf uit te voeren - met eentje achterop het paard en de ander die je mee kan slepen met je lasso - maar voor hogere aantallen is de beste optie om de hulp in te schakelen van je vrienden of je Posse.

  Heb je namelijk een paar trouwe metgezellen aan je zijde, dan is het een stuk makkelijker om alle vluchtende criminelen te pakken te krijgen. Met drie man worden de Bounty Hunter Missions om zes doelwitten te vangen relatief makkelijk en kan je snel ervaringspunten en dollars binnenharken.

  Dood, maar met mate

  Het is een gouden regel voor Bounty Hunters om je doelwit altijd levend af te leveren, maar regels zijn er natuurlijk om gebroken te worden. Wanneer de situatie er namelijk om vraagt, is het soms beter om een kogel in de rug van je bounty te plaatsen, dan om het worstelend naar de beschaving te brengen.

  Is je doelwit bijvoorbeeld aan het wegrennen en wordt het qua tijd wel heel spannend, speel dan alvast de beul. Op die manier krijg je in ieder geval nog een gedeelte uitbetaald en blijf je niet met lege handen. Dat geldt overigens ook voor missies met meerdere doelwitten. Twee dode targets leveren meer geld en ervaringspunten op dan één levende crimineel.

  Het is ook de manier om Bounty Hunter Missions te voltooien met zes doelwitten wanneer je geen vrienden hebt die je kunnen helpen. Zet de Bounty Wagon op een handige plek neer, vang het eerste doelwit met je lasso en werk de tweede naar de grond met een bolas. Vervolgens schiet je drie doelwitten neer en kan je de laatste target ook vangen met je lasso. Bovendien voel je je daarna ook echt als Clint Eastwood.

  Maak gebruik van al je opties

  Tijdens je loopbaan als Bounty Hunter speel je gaandeweg nieuwe voorwerpen en upgrades vrij. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde bolas en de Bounty Wagon. Maar we mogen ook niet de verbeterde lasso en Eagle Eye Plus vergeten.

  Het is essentieel bij de opdrachten van een hogere moeilijkheidsgraad en natuurlijk de Legendary Bounties om alle middelen tot je beschikking te gebruiken. Met de Reinforced Lasso wordt het al veel moeilijker voor tegenstanders om te ontsnappen en de bolas is ideaal om vluchtende criminelen uit te schakelen. Het gebruik ervan is alleen even wennen, dus zorg dat je het speciale wapen onder de knie hebt voordat je in een missie duikt.

  Tijdens missies in het donker of in gebieden met slecht zicht, zoals een bos of moeras, is het handig om gebruik te maken van Eagle Eye Plus. Op die manier weet je precies waar je doelwitten zich precies bevinden en schiet je ze niet per ongeluk neer. Weet daarnaast ook wanneer je de Bounty Wagon wel en niet moet gebruiken. In veel gevallen is een snel en dapper paard namelijk een betere optie dan de rijdende gevangenis, helemaal wanneer de tijd erom spant.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.