Vacature lijkt ontwikkeling Ghost of Tsushima 2 te bevestigen

News
woensdag, 13 januari 2021 om 16:30
ghost of tsushima novedadesf1586785395
Ontwikkelaar Sucker Punch wist ons vorig jaar te verrassen met Ghost of Tsushima, door een prachtige wereld af te leveren met geweldige combat. De game lijkt een succes te zijn geweest en dat wordt bevestigd door een vacature, want Ghost of Tsushima 2 lijkt al in ontwikkeling te zijn.
We kennen Sucker Punch voornamelijk van de Infamous en Sly Cooper games, maar vorig jaar heeft de studio ook bewezen met heel ander materiaal te kunnen werken. Ghost of Tsushima speelt zich namelijk af tijdens de eerste invasie van de Mongolen in Japan en zet de spelers in de schoenen van de samurai Jin Sakai. Na de succesvolle release, waar de game een 8.5 kreeg in onze review, is er ook nog eens een multiplayer modus voor Ghost of Tsushima uitgekomen.
Daarna heeft Sucker Punch niet stil gezeten, want het lijkt erop dat Ghost of Tsushima 2 al in ontwikkeling is. Eerder was er al een vacature opgedoken voor een schrijver die ‘verhalen in Feodaal Japan’ wil schrijven, maar daar is nu ook een vacature voor een Combat Designer bijgekomen die Ghost of Tsushima gespeeld heeft én de core systems door en door kent. Daarmee lijkt Ghost of Tsushima 2 nagenoeg bevestigd door de ontwikkelaar.

Waar moet de Combat Designer mee aan de slag?

Het nieuwe lid van het team krijgt veel verantwoordelijkheden op zijn of haar bord. De Combat Designer moet namelijk vijanden, vaardigheden van de protagonist en progressie systemen ontwerpen, verfijnen en balanceren. Daarnaast moet de ontwerper werken met het design leadership om het gevechtssysteem te maken en meewerken aan het algemene game design. Maar met het oog op het ijzersterke gevechtssysteem in de originele Ghost of Tsushima verwachten wij dan ook niets minder.