Vijf tips om jouw speurtocht met de Collector in Red Dead Online makkelijker te maken

  De Collector is waarschijnlijk de meest ingewikkelde rol in Red Dead Online om mee in level te stijgen. Je carrièremogelijkheden liggen namelijk niet echt voor de hand. Met deze tips kan je jouw loopbaan een stuk makkelijker en leuker maken.

  Investeer in de schatkaarten

  Zoals bijna bij elke onderneming het geval is, is het handig om in de begindagen goed te investeren. Dat is zeker het geval met de Collector. De eerste paar Ranks zijn namelijk de moeilijkste om doorheen te komen. Ben je eenmaal door de zure appel heen, dan wordt het leven een stuk eenvoudiger.

  Om goed van start te gaan als Collector raden we je aan om niet zuinig te zijn en de kaarten die worden aangeboden aan te schaffen. Doe je dat namelijk niet, dan zal je eindeloos ronddolen in de enorme wereld van Red Dead Online, blind op zoek naar zeldzame voorwerpen. Op die manier zal het lang duren voordat je Rank 20 bereikt.

  Besteed je tijd efficiënt

  Als het aankomt op de schatkaarten, zorg er ook voor dat je goed omgaat met de tijd die je hebt. Koop dus niet één enkele kaart, vind de schat en ga vervolgens weer terug voor de volgende kaart. Schaf er zoveel mogelijk aan en ga dan pas op pad naar de eerste locatie van een kostbare relikwie.

  Heb je de schat eenmaal gevonden, dan kan je rijden naar de volgende locatie. Houd in de tussentijd goed je ogen open, want ook onderweg kan je de nodige kostbaarheden tegenkomen. Zie je bijvoorbeeld een verlaten huis op je route, neem een kijkje naar binnen of daar nog iets is achtergelaten. Op die manier bouw je je collectie zo snel mogelijk op in een zo kort mogelijke tijd.

  Technologie is je vriend

  Zodra je de eerste aantal rangen van de Collector door bent, dan speel je een aantal extra opties vrij voor de rol. Zo kan je bijvoorbeeld vrij snel aan de slag een schep, zodat je verborgen schatten uit de grond kan halen. Ben je onderweg tussen twee locaties, dan is het handig om uit te kijken naar plekken die oplichten waar je kan graven.

  Hetzelfde geldt voor de metaaldetector die je vrijspeelt. Wanneer je het apparaat gebruikt tussen verschillende locaties kan je per keer wel twee of drie keer een kostbaar voorwerp uit de grond trekken. Op die manier gaat het levelen met de Collector een stuk sneller dan voorheen wanneer je alleen op zoek kan gaan naar verstopte spullen die bovengronds liggen.

  Schakel de concurrentie uit

  Als Collector zijnde ben jij niet de enige in de wereld van Red Dead Online die elk hoekje en gaatje afspeurt naar een verborgen schat. Zo zal je geregeld NPC’s tegenkomen die ook op zoek zijn naar zeldzame voorwerpen. Het klinkt een beetje harteloos, maar het is handig om meteen met die speurneuzen af te rekenen. Zij hebben namelijk altijd een collectable op zak.

  Tijdens andere missies en activiteiten is het als Collector ook goed om de zakken van iedereen te doorzoeken. Een lid van die bende die je net hebt uitgeroeid kan misschien net het voorwerp in zijn broekzak hebben zitten waar jij naar op zoek bent. Het kost misschien wat tijd, maar het loont zeker om elke bad guy te looten die je tegenkomt.

  Verkoop je kostbaarheden niet meteen

  Tijdens al die tripjes tussen verborgen locaties, het opgraven van schatten en het looten van vijanden verzamel je een flinke collectie aan kostbaarheden. De naam Collector is er met een reden. Blijf alleen wel geduldig als het aankomt op de uiteindelijke betaling voor je werkzaamheden.

  Je kan namelijk elk voorwerp los verkopen, maar het is een stuk voordeliger om te wachten totdat je een bepaalde collectie bij elkaar hebt verzameld. Als verzameling krijg je een flink hoger bedrag dan de som van de voorwerpen los bij elkaar. Geduld is een schone en winstgevende zaak.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.