Valheim wiki: Alles wat je moet weten over monsterhit Valheim

  Valheim is nu al een ongekende hit op de PC en daarom komen wij met de Valheim wiki: alles wat je moet weten over deze monsterhit.
  In Valheim moet je er alles aan doen om te overleven. Dit doe je in een door vikingen geïnspireerde wereld vol gevaren. Hier vind je wat je moet weten voordat je de brute en onvergeeflijke wereld van Valheim betreedt.

  Valheim wiki: waar draait de game om?

  Overleven! Daar draait Valheim om. Valheim is een survival game met unieke elementen. De wereld is vrijer. Van tevoren weet je niet hoe de spelwereld eruit komt te zien, omdat alles tijdens het spelen wordt gegenereerd. Eventjes spieken hoe je van punt a naar b komt door een video walktrough te bekijken, dat zit er niet in. Elke speelervaring zal anders zijn, ook daarom hebben we deze Valheim wiki gemaakt om je een beetje op weg te helpen met je eerste keuzes.

  De game neemt je in het begin stevig aan het handje met tutorials. Hierdoor is Valheim ook al in de smaak gevallen bij veel mensen die eigenlijk niet zo vaak een survival game oppakken. Voorkomen dat je doodgaat in een survival game kan genadeloos zijn, toch is dit een game die veel populariteit weet te winnen onder een hele grote groep mensen.

  Samen overleven

  Eerder publiceerden we al een artikel over waarom Valheim zo populair is. Een van de redenen is, is dat dit écht een spel is dat gemaakt is om samen te spelen. Samen met vrienden kun je deze immense wereld verkennen, als je toch niet real life kunt afspreken. De game wordt ook gespeeld door mensen die helemaal niet zo vaak een survival game spelen. Het spel kan alleen maar ook co-op worden gespeeld. Dit samenspel wordt door de makers ook aanbevolen. Volgens hen is het spel op zijn best met 3 tot 5 spelers.

  In het spel verzamel je diverse wapens, ga je de strijd aan en bouw je schepen om er vervolgens over de woeste wateren mee te varen. Je neemt het ook regelmatig op tegen vijanden die zelfs het angstzweet over de ruggen van de goden laten lopen. Regelmatig zul je op de vlucht slaan voor monsters en angstaanjagende skeletons. In het spel staat alles in het teken van overleven. Je verkent plekken in de hoop er te schuilen, of een plek te creëren waar je je tijdelijk kunt settlen. Je bouwt huizen en basissen om je staande te houden. Verderop in deze wiki geven we je nog een paar overlevingstips.

  Zelfs de goden zijn bang

  Tijdens dat overleven doorloop je een verhaal wat gebaseerd is op de Noorse mythologie. Dit wil niet zeggen dat alle verhalen letterlijk naar een game zijn vertaald, meer dat het verhaal hier losjes zijn inspiratie in vindt. Valheim voegt een tiende wereld aan de mix aan Noorse werelden toe, Valheim. Waar in Midgard de mensen leven en in Asgard de goden, is Valheim zo'n duistere plek dat zelfs de goden er liever niet meer komen. Vandaar dat een wiki ook handig is om je door deze gevaarlijke wereld te bewegen.

  Het is maar wat: een wereld waarvan zelfs de goden bang zijn geworden. En jij mag hierin survivalen. Als overlevende in deze wereld, draag je een steentje bij in het weer leefbaar maken van deze nare wereld. Je gaat opzoek naar grondstoffen, bouwt en verkent gebieden. Je drang om te overleven is groot, want je hebt als personage al eens ervaren hoe het is om te sterven. In de game loop je rond als een krijger die recent in een strijd omkwam.

  Veelgemaakte fouten

  In een Valheim wiki hebben we het natuurlijk ook even over de veelgemaakte fouten van spelers. Zeker als je net begint is het handig om even dit artikel te lezen over de grootste beginnersfouten in Valheim. Dan weet je in ieder geval zeker dat je goed voorbereid op pad gaat voordat je de wereld van Valheim betreed. De wereld zit namelijk vol met de nodige gevaren.

  Als je geen beginner meer bent, dan zijn er zeker nog wel een paar dingen die je misschien fout doet. Ook die veelgemaakte fouten hebben we voor je op een rijtje gezet in dit artikel. De les met Valheim is vooral dat je moet denken dat het altijd beter kan, alleen dan kan je in de Vikingwereld van de game slagen. Gelukkig kan je altijd terugvallen op deze wiki om je een paar extra tips te geven.

  De beste wapens

  Een Valheim wiki zou geen wiki zijn zonder dat we over de beste wapens in de populaire game beginnen. De game zit natuurlijk propvol met verschillende wapens zoals speren, zwaarden, bogen en natuurlijk het favoriete wapen van iedere Viking, de bijl. Daarnaast zal je ook een schild nodig hebben om de sterke bazen in de wereld te trotseren.

  Gelukkig hebben wij de beste wapens in Valheim al op een rijtje gezet zodat je niet lang hoeft te zoeken. Eigenlijk moeten al deze wapens gemaakt worden bij de forge en zal je regelmatig black metal nodig hebben. Dan hebben we het niet over de muziekstroming, maar echt over zwart metaal wat je in de wereld van Valheim kan vinden.

  De eindbazen makkelijk verslaan

  In deze Valheim wiki geven we je natuurlijk ook een paar tips over hoe je de eindbazen van de populaire game makkelijk kan verslaan. Het verslaan van de eindbazen is in de game dan ook ontzettend belangrijk om toegang te krijgen tot unieke voorwerpen die je veel zullen helpen in de game. Yagluth is de ultieme eindbaas en is het moeilijkste te verslaan van allemaal.

  Om je voor te bereiden kan je beter eerst de andere eindbazen opzoeken zoals Moder en The Elder. In deze gids kan je de beste tactieken vinden om de pittige eindbazen van Valheim te verslaan. Met de lijst hierboven in de wiki van de beste wapens zal het een stuk makkelijker moeten worden om de eindbazen te lijf te gaan in de populaire overlevingsgame.

  Mods en cheats

  Een Valheim wiki is natuurlijk ook niet compleet zonder even over de verschillende mods en cheats voor de game te beginnen. Zeker tussen de mods zitten een paar pareltjes die de ervaringen in Valheim nog veel beter maken. Natuurlijk hebben we deze mods ook al even voor je op een rij gezet zodat je makkelijk kan vinden waar je naar moet zoeken op de verschillende modplatforms.

  Valheim bevat ook een gigantische hoeveelheid cheats als je gewoon een avondje rustig de wereld wil verkennen zonder gedood te worden. Met F5 kan je de console openen en door vervolgens het klassieke 'iamacheater' in te voeren kan je aan de slag gaan met de verschillende cheats in Valheim. Natuurlijk kan je ook godmode aanzetten en als Thor door het leven gaan. Een volledige lijst van alle cheats vind je hier!

  Andere platforms dan PC?

  Momenteel is Valheim helaas alleen maar te krijgen op de PC. Natuurlijk willen we de game ook graag op consoles zien, maar de ontwikkelaar Iron Gate zegt dat we het voorlopig nog niet hoeven te verwachten. Toch staat de kleine studio er na verloop van tijd voor open om de populaire overlevingsgame naar de next-gen consoles te brengen.

  Nog opvallender is dat een andere studio heeft aangeboden om te helpen met een port voor de Nintendo Switch. Studio Panic Button, die we kennen van de Switch-versie van Apex Legends, staat ervoor open om Valheim naar de Switch te brengen. Het hoofd van het productieteam van Panic Button is dan ook een gigantisch fan van Valheim en wil niets liever dan de game naar de populaire Nintendo console brengen. Als het gebeurt, hoor je het als eerste in deze Valheim wiki.

  Wie zijn de ontwikkelaars?

  Een Valheim wiki is er natuurlijk ook om vragen te beantwoorden. Een van de grote mysteries rondom Valheim is wie de ontwikkelaars nou daadwerkelijk zijn, in deze wiki hebben we het antwoord voor je. De game wordt namelijk gemaakt door Iron Gate Studio, een kleine ontwikkelaar in Zweden. De studio is opgericht door twee veteranen uit de gamingwereld. Samen hebben ze aan ontzettend veel grote projecten gewerkt bij ontwikkelaar Pieces Interactive.

  Het volledige team van Iron Gate bestaat momenteel uit vijf man, wat het succes van Valheim alleen maar indrukwekkender maakt. Het team werkt keihard aan allerlei updates voor de game om het een zo groot mogelijk succes te maken. Mocht je nou willen weten hoe groot de prestatie van Valheim is, lees dan even deze blogpost van Richard Svensson, een van de oprichters van Iron Gate, in januari 2020.

  Probeer Valheim zelf uit

  Valheim is momenteel met vroegtijdige toegang uitgegeven op Steam. De game is verkrijgbaar voor 16,79. Begin maart werd bekendgemaakt dat vijf miljoen vikings al een poging hebben gewaagd om in Valheim te overleven. Ondertussen zijn we alweer enkele weken verder en is dit aantal zeer waarschijnlijk gestegen. Op 23 maart zitten we alweer op 6 miljoen spelers. Dat is heel snel gegaan.

  Niet gek ook, want de game wordt razend goed ontvangen. Met ruim ‎149.201 reviews op Steam heeft de game 10 van de 10 sterren. Het regent positieve reacties van mensen die urenlang in het spel stoppen. Veel mensen proberen een viking te worden waar zelfs Odin trots op zal zijn. Eerder gaven wij ook al enkele Valheim tips die jou helpen om Odin trots te maken. Hou deze Valheim wiki regelmatig in de gaten voor updates!

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.