Fouten die veel Valheim spelers maken

  Valheim blijft constant stijgen in het aantal spelers. Eerder deze week heeft het een record gezet omdat het meer dan 500.000 spelers tegelijk had. Met die populariteit komen er steeds meer nieuwe spelers bij. We hebben al eerder tips gegeven met waar je op moet letten als je aan de slag gaat in Valheim. Nu hebben we een aantal fouten die veel gemaakt worden, zo weet je dus waar je op moet letten! We hebben ook voor extra tips een mooie lijst gemaakt om de beste viking in Valheim te worden en als je moeite hebt met eindbazen, dan hebben we zelfs daar een handige gids voor gemaakt.

  Draken eieren laten liggen

  Veel spelers komen de drakeneieren in Valheim al snel tegen. Na er even naar te kijken en twijfelen wat het precies doet laten zij de eieren vervolgens liggen en gaan verder. Hoewel de eieren in eerste instantie niet veel lijken te kunnen en ze enorm zwaar zijn om te tillen, hebben ze wel een belangrijke rol in het spel. Ze bieden namelijk de mogelijkheid om een geheime eindbaas te bevechten. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar neem de eieren dus zeker mee!

  Dicht aan de kant varen

  De wereld van Valheim is fantastisch om te verkennen en zodra je een vlot hebt weten te bouwen kun je elke kant op gaan dat je maar zou willen. Alleen zijn veel spelers in eerste instantie te bang om ver van de kant te varen. Tuurlijk dat is geen groot probleem, maar wel zodra je ineens een klap in je nek ontvangt van een skelet of ander monster. Wees dus niet te bang om wat verder van de kust te gaan varen, dit kan letterlijk levens redden!

  Geen muren bouwen

  Een huis bouwen is makkelijk en waarschijnlijk het eerste wat je wilt doen zodra je in Valheim terechtkomt. Veel spelers vergeten alleen dat alleen een huis bouwen als basis niet genoeg zal zijn. Veel vergeten namelijk muren om hun basis heen te bouwen, of ze vergeten het met sterker materiaal te doen zoals Core Wood. Een huis zal je voor een tijdje wel veilig houden, maar zodra je monsters binnen proberen te vallen en jij hebt niets anders dan een dunne wand, ben je er al snel geweest.

  Probeer dus een flinke muur om je huis heen te bouwen zodat je wat ruimte hebt om monsters omver te slaan. Oh en vergeet niet dat je ook een poort in je muren plaats, anders wordt verkennen wel érg lastig.

  Gereedschap niet repareren

  Je gereedschap hoeft niet net als in andere games zoals Animal Crossing eerst kapot te gaan en daarna maar nieuwe spullen moet maken. Je kunt namelijk gewoon je oude gereedschap weer repareren. Er zijn enorm veel spelers die dit blijkbaar niet weten of dit niet doen. Het is makkelijk te vinden wanneer je de werkbank gebruikt. Repareren bespaart wat materialen en dus is iets goedkoper. Recycle je spullen dus!

  Niet genoeg hout hebben

  Hout is een enorm belangrijke materiaal in de game. Zonder hout kan je vrijwel niets. Veel spelers, vooral nieuwe, willen maar al te graag de wereld verkennen en zien wat er allemaal te doen is in Valheim. Hier is niks mis mee, maar je moet wel opletten dat je onderweg een flinke verzameling aan hout mee neemt. Anders kom je allerlei mooie spullen tegen of vind je een ideale plaats voor je huis, maar zit je zonder gereedschap of bouwmateriaal. Denk dus aan je hout!

  Geen gebruik van de console

  We hebben al een gids over hoe je de console van Valheim gebruikt, maar erg veel spelers weten niet dat het er überhaupt is. Valheim is en blijft een survival game en soms is dat een uitdaging. Verder kun je de game wat makkelijker maken of je kan lekker klieren in God Mode. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen met wat de console allemaal kan bieden, het is vrij makkelijk te gebruiken en is soms gewoon enorm hard lachen.

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.