Valheim naar de Nintendo Switch? Panic Button wil het laten gebeuren

News
woensdag, 10 maart 2021 om 16:30
valheimscreenshot24f1621607214
Is Valheim straks ook te spelen op de Switch? Als het aan de makers van de Apex Legends Switch port ligt wel; ontwikkelaar Panic Button zegt het graag te willen doen.
Op het moment is de early acces game Valheim de meest gespeelde game op Steam. Maar console gamers hebben de survival game tot nu toe helaas moeten missen. Maar misschien komt daar binnenkort verandering in.
Ontwikkelaar Panic Button maakte eerder al de port die Apex Legends naar de Switch bracht. Panic Button werd in een interview met Nintendolife gevraagd naar wat hun suggestie zou zijn voor de volgende Switch-port.

Unity Engine schept mogelijkheden voor Valheim Switch port

Hoofd productie van Panic Button, Dan Hemberg, hoefde niet lang over die vraag na te denken. Er is namelijk één titel die de ontwikkelaar tegenwoordig erg veel speelt.
Het is dus te hopen dat Panic Button met Iron Gate, de ontwikkelaar van Valheim, om tafel gaat. Mogelijkheden zijn er zeker; Valheim is gemaakt met de Unity engine. Deze engine heeft voor veel ontwikkelaars voor de Nintendo Switch de voorkeur, omdat er veel mogelijk is met de engine en bovendien relatief makkelijk om mee te werken is. Met een beetje geluk kunnen spelers op de console van Nintendo binnenkort ook met de enorme hit aan de slag!