Zo versla je de Valheim eindbazen het makkelijkst!

  Valheim eindbazen kunnen soms wat lastig zijn om te vinden, verslaan of op te roepen. Hier hebben we een gids met alle 5 eindbazen die nu in de game zitten. Hopelijk lukt het jou met deze gids de eindbazen zonder moeite te verslaan en weet je de wereld van Valheim weer naar orde te brengen!

  In totaal heeft Valheim vijf verschillende eindbazen, althans, tot nu toe. Elk van deze bazen verschijnen in een ander gebied en heeft ook verschillende items nodig om opgeroepen te worden. Wanneer je een eindbaas weet te verslaan krijg je spullen om verder te gaan in de game, zodat je sterk genoeg kunt worden voor de volgende eindbaas.

  Elke baas die je verslaat geeft je ook speciale krachten die je kunt activeren om jou te helpen met de volgende gevechten en woeste wereld van Valheim.

  EIkthyr

  Gebied: Meadows
  Loot drop:

  • Hard Antlers, gebruikt om een pickaxe te maken
  • Eikthyr trofee
  • Eikthyr Krachten

  Eikthyr is de eerste eindbaas die je kunt oproepen in het startersgebied. Het is een enorm hert met kettingen om zijn gewei gewikkeld. Om Eikthyr op te roepen, moet je twee herten trofeeën (van jacht herten) hebben en deze op het altaar van Eikthyr plaatsen.

  Eikthyr heeft drie verschillende aanvallen. Als je op een afstand staat heeft hij een elektrische aanval, waarbij bliksem uit zijn gewei schiet. Van dichtbij zal hij opstaan en zijn voorpoten naar beneden slaan voor een elektrische schok. De laatste aanval is een slag met zijn gewei.

  Strategie

  Het is de eerste eindbaas in het spel, dus heel moeilijk hoeft het niet te zijn. Eikthyr zijn aanvallen kun je makkelijk blokkeren met een klein houten schild, zorg er dus voor dat je deze gemaakt hebt en mee neemt naar het gevecht. Het is mogelijk om met een boot op afstand te blijven en vervolgens pijlen te schieten met een boog, maar het is effectiever om dicht bij Eikthyr te blijven en hem te meppen met een speer of bijl terwijl je zijn aanvallen blokkeert met je houten schild.

  Eenmaal Eikthyr verslagen, hang je zijn trofee op je startpunt in de wereld, hierdoor krijg je de krachten van Eikthyr. Dit verbetert je uithoudingsvermogen tijdens rennen en springen.

  The Elder

  Gebied: The Black Forest

  Loot drop:

  • Swamp Key, deze opent de crypten in het Swamp gebied.
  • Elder trofee
  • Elder krachten

  The Elder is de tweede baas in Valheim. Je kunt hem vinden door de runenstenen te gebruiken in de grafkamers van The Black Forest. The Elder is op te roepen door drie Ancient Seeds te gebruiken. Deze vind je door greydwarfs uit te roeien en hun nesten te vernietigen. Het verbranden van drie Ancient Seeds roept dan The Elder op en zal het gevecht beginnen.

  The Elder heeft net als Eikthyr drie verschillende aanvallen. Wanneer je te dichtbij komt zal hij op de grond stampen, pas op, hij doet ook schade met deze aanval als je er niet in de buurt van staat. Op lange afstanden zal hij takken en stokken op je afschieten en hij kan ook vijanden uit de grond oproepen die jou en vrienden aanvallen.

  Strategie

  Nadat je een pickaxe hebt kunnen maken en Eikthyr verslagen is, moet je deze goed gaan benutten. Het is handig om een koperen harnas te maken, een betere boog, veel vuurpijlen en genezende dranken als je dat allemaal kan. Voordat je het gevecht aangaat moet je dus even flink opzoek gaan naar de juiste mineralen. Brandschade van je vuurpijlen is de meest effectieve manier om The Elder neer te halen, maak dus meer dan genoeg vuurpijlen!

  Je kunt ook proberen kampvuren te plaatsen in zijn gebied, er is een kans dat hij hier op trapt wanneer hij je achterna zit en vervolgens nog meer brandschade oploopt. Eenmaal dat het gevecht begonnen is, kun je pilaren plaatsen in zijn gebied om de schietende takken van The Elder te blokkeren. Terwijl je dan alle pijlen ontwijkt kun je, als je tijd hebt, een aantal vuurpijlen zijn richting op schieten. Let er wel op dat je hem niet al te ver meeneemt het bos in. Je kunt dan namelijk nog greydwarfs en trollen tegenkomen, die hoofdpijn heb je op het moment niet nodig.

  Wanneer je The Elder dan hebt versagen, plaats je zijn trofee op de offersteen, net als bij Eikthyr en krijg je een kracht die ervoor zorgt dat je hout sneller kunt verzamelen.

  Bonemass

  Gebied: Swamp

  Loot drop:

  • Wishbone, hiermee kun je verborgen schatkisten en zilvererts vinden.
  • Bonemass trofee
  • Bonemass krachten

  De derde eindbaas in de wereld van Valheim is Bonemass. Je kunt hem vinden door de runensteen te gebruiken in de moerascrypten. De crypten kun je openen met de sleutel van The Elder. De crypten bevatten ook Withered Bones. Hier moet je er 10 van meenemen om Bonemass bij zijn altaar op te roepen.

  Ook Bonemass heeft drie verschillende aanvallen. Een melee-aanval die hij gebruikt als je dichtbij bent. Hij kan een gifwolk maken en hij kan net als The Elder verschillende kleine vijanden oproepen om jou aan te gaan vallen.

  Strategie

  Het is dan wel de derde baas van de vijf, maar wel de lastigste van allemaal. Bonemass kan vrijwel elke klap die je hem geeft goed incasseren. Het enige waarmee je hem goede schade weet te geven zijn stompe aanvallen en vorstpijlen. Het beste is om een ijzeren harnas te hebben een een variant van een knots en hamer (zoals de Stagbreaker). Bonemass blijft constant genezen tijdens het gevecht, dus blijf hem aanvallen terwijl je al zijn aanvallen probeert te vermijden.

  Omdat de gifwolk die Bonemass kan oproepen zoveel schade kan doen, is het handig veel gifwerende spullen bij je te hebben. Voordat je Bonemass aan wilt pakken, zorg dus eerst dat je een ketel en vergister hebt om de juiste spullen te maken.

  Nadat je Bonemass klein hebt geslagen plaats je ook zijn trofee weer op de altaar. Zijn kracht zorgt ervoor dat je net als hem, enorm veel klappen kunt incasseren.

  Moder

  Gebied: Mountains

  Loot drop:

  • Dragon Tears, ontgrendelt de mogelijkhgeid om black metal te maken
  • Moder trofee
  • Moder krachten

  Moder, de vierde eindbaas in de game, een draak (of wyvern) kan je oproepen op de top van de berg in het Mountain gebied. Om zijn locatie te vinden kun je langs een gebied gaan bewoond door Draugrs in het de bergen en moet je een runensteen vinden. Vervolgens heb je drie drakeneieren nodig om Moder dan op te roepen, hopelijk heb je deze dus alvast verzameld tijdens je avontuur. Het zal wel lastig zijn, omdat de eieren zo zwaar zijn dat je er maar één per keer kunt tillen, tenzij je met vrienden speelt, dan neemt ieder er een mee.

  Moder heeft verschillende aanvallen. Op de grond veegt ze met haar klauwen voor melee-aanval. Ze heeft ook een sneeuwstormadem die de beweging van je karakter enorm afremmen. Tijdens het cliegen kan Moder projectielen uit haar bek lanceren die vervolgens op impact kristalliseren. Oppassen dus!

  Strategie

  Het allerbelangrijkste is dat je warme kleding meeneemt om de kou te overleven. Je kunt dit maken door te jagen op wolven en hiervan een wolvenharnas creëren. De meeste aanvallen van Moder kun je ontwijken als je snel genoeg bent. Moder geeft een duidelijk signaal wanneer ze op het punt staat om aan te vallen, let goed op, op de hints! Val wanneer het kan aan met de beste boog die je kunt maken en gebruik pijlen die met verloop van tijd schade aanrichten, zoals gifpijlen.

  Wees net ver genoeg om efficiënt te kunnen schieten met je boog, maar niet te dichtbij anders dan krijg je een klauw tegen je hoofd aan.

  Als je dan klaar bent met het ontwijken en schieten, plaats de trofee op het offersteen en je krijgt dan krachten die het varen een stuk makkelijker maken. De wind blijft met de kracht van Moder namelijk altijd in je rug op een boot.

  Yagluth

  Gebied: Plains

  Loot drops:

  • New material, dit item zit nog niet in de game, maar is al wel te verzamelen!
  • Yagluth trofee
  • Yagluth krachten

  Yagluth is de laatste boss die voor nu te bevechten valt in Valheim. Het is een enorm skelet met een kroon. Yagluth heeft geen benenen kruipt daardoor achter je aan. Hij is te vinden zodra je een tablet vindt in de buurt van stenen bouwwerken in het Plains gebied. Je kunt Yagluth tot te wereld van Valheim oproepen door vijf Fuling Totems op te offeren. Fulings zijn goblin-achtige monsters die in Plains gevonden kunnen worden door de Fuling-sjaman te doden.

  Yagluth heeft twee vuistaanvallen, een die schade veroorzaakt in een straal van de aanval en een andere die een regen van meteoren op het gebied roept. Hij heeft ook een ademhalingsaanval die zich gedraagt als een vlammenwerper met een gigantisch bereik.

  Strategie

  Yagluth is geen makkelijke eindbaas, hij is tenslotte de laatste van heel Valheim. Zorg er dan ook voor dat je het beste harnas en wapens hebt voor dit gevecht! Neem ook meer dan genoeg helende drankjes mee. Aangezien hij geen benen heeft, verplaatst Yagluth zich vrij traag, zijn aanvallen worden ook duidelijk aangegeven met visuele hints. Zijn vuisten worden blauw als hij simpelweg slaat en oranje als er een meteoren regen aan zit te komen.

  Net zoals andere eindbazen kun je kiezen om vanaf een afstand met pijl en boog te werk te gaan, omdat Yagluth zo enorm traag is, is dat een zeer goede optie. Mocht je het nou co-op spelen met een aantal vrienden, zorg dan dat Yagluth zich richt op één van jullie zodat de rest op hem los kan meppen.

  Alle spullen die Yagluth laat vallen zitten alleen nog niet in de game, erg zonde van je tijd dan, maar de extra kracht die je van hem krijgt is erg nuttig. Als je Yagluth zijn trofee plaatst op het altaar, krijg je vanaf nu namelijk minder schade van element aanvallen zoals, vuur, ijs en vergif.

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.