Deze Valheim tips maken je een Viking waar zelfs Odin trots op is!

Article
zondag, 21 februari 2021 om 14:00
valheimscreenshot24f1621607214
Valheim is een bizarre hit op Steam, het overtreft zelfs grote namen zoals GTA V en PUBG. Het is natuurlijk een flinke survival game, dit kan erg uitdagend zijn en daarvoor hebben we hier een aantal tips die jou kunnen helpen met het overleven in Valheim.
Met deze tips wordt jij een ware Viking. We kunnen dan niet de hele game voorkauwen voor je, maar we kunnen je wél wat tips geven om in ieder geval de eerste paar uur van je avontuur te overleven. Dus als je nog wilt beginnen of al bent begonnen, maar er niet helemaal uitkomt: hier kan je een aantal tips lezen die het wellicht wat makkelijker maken voor je. Als je net nieuw bent in de wereld van Valheim en geen fouten wilt maken, check dan ons artikel over veel fouten die je makkelijk kunt voorkomen!

Kies je gevechten

Valheim is niet bepaald vriendelijk tegen je. Beren zullen je aanvallen, grote monsters komen op je af rennen en skeletons zijn niet makkelijk van je af te schudden. Veel vijanden in Valheim zullen je amper de kans geven om terug te kunnen vechten. De game laat je wel beginnen in een relatief veilig gebied maar naarmate je verder komt in de game, des te moeilijker het wordt.
Als je per direct denkt "oh laat ik even een paar gevechten aan gaan" denk dan nog maar eens een keer, want veel vijanden zullen in één klap al om weten te brengen.
valheim housef1621607641

Praat met de vogels

De ravens die je soms tegen kunt komen in je grandioze avontuur, zijn er niet voor niks. De ravens hebben namelijk in veel gevallen handige tips of uitleg voor je over bepaalde items of situaties. Dit is niet alleen een leuke toevoeging om het spel beter te begrijpen, maar het helpt je ook nog eens flink met overleven in de woeste wereld.

Vernietig de hutten

Op de kaart kan je niet meer je oude, ongebruikte en onbezette hutten terug vinden. Je kunt ze gebruiken voor een tijdelijk verblijf als je er weer langs komt, maar het is veel gunstiger om de oude hutten af te breken. Je krijgt hierdoor namelijk een deel van de materialen en onderdelen terug.
De gebouwen kun je dan weer 'hergebruiken' voor je eigen gebouw. Breek alleen niet per direct alles af, maar snuffel ook even rond in de hut. In enkele van deze liggen nog wel eens schatkisten en andere nuttige gear.

Vallende bomen zijn een hulpmiddel

Als je bomen omhakt, vallen ze om: vrij logisch. Ze kunnen dus ook op je hoofd vallen en er voor zorgen dat je vervolgens dood op de grond ligt. Dit kan ook gebruikt worden als ultieme tool om super veel bomen tegelijk om te kappen.
Wanneer je de bomen in de juiste richting laat vallen, kun je heel makkelijk een domino-effect creëren en in een paar seconden enorm veel bouwmaterialen verkrijgen. Dat scheelt weer een paar uurtjes grinden voor al dat hout!
valheimscreenshotf1613566655

Rennen is dodelijk

Nee, dit zeggen we niet omdat gamers langer dan 8 uur in een stoel kunnen zitten. Uithoudingsvermogen in Valheim is een groot ding en het kan leven of dood bepalen op je avontuur. Je hebt het hard nodig tijdens vechten, zwemmen en natuurlijk, rennen.
Alleen als je constant aan het rennen bent om zo de wereld te kunnen verkennen en je kaart vol aan het krijgen bent, is er vrij weinig ruimte over als je spontaan in een gevecht terecht komt. Ook tijdens zwemmen is de kans groot dat je verdrinkt als de plas nét even wat groter is dan je had gedacht. Denk er dus aan, blijft niet constant rennen, maar neem soms even de tijd om rustig te lopen.

Gevarieerde voeding

In andere survivalgames is het mogelijk om elke dag en elk moment alleen maar hetzelde te eten. In Valheim wordt je personage al snel zat van elke keer dat zelfde stuk kip aan te zien. Als je namelijk teveel van hetzelfde eet, heeft het geen effect meer. Dus alle frambozen die je onderweg tegenkomt zijn niet het enige waar je van kunt leven. Het is dus erg verstandig om naast al je frambozen ook een aantal stukken vlees mee te nemen of andere vormen van eten.

Sla de eindbazen over

Het kan erg aantrekkelijk zijn. Een grote eindbaas die erg sterk is en vervolgens nog veel loot laat liggen. Sla dat voor de eerste paar uur nog maar even over. De eindbazen in de game moeten niet onderschat worden, ze zijn namelijk waanzinnig sterk en laten je niet met rust tot dat je dood bent.
Zelfs de eerste baas die je kan gaan doen is extreem lastig als je niet goed voorbereid bent. Leer eerst goed tegen de kleine vijanden te vechten, te ontwijken en de juiste gear te maken en ga daarna pas op weg naar een eindbaas.
valheimbasef1613566603

Bouw een uitgebreide basis

In de meedogenloze wereld van Valheim is het van belang een stevige en mooie basis te hebben om je in terug te trekken wanneer dat nodig is. Het is namelijk niet zo dat de monsters je met rust laten wanneer je in je fort bent. Ze zullen er alles aan proberen te doen om binnen te komen en je aan te vallen.
Bouw dus een stevige basis waar je genoeg ruimte hebt voor eventuele vallen of gevechten. Het is op het moment nog niet mogelijk om grond af te vlakken zodat je ruimte maakt voor je gehele bouwwerk, maak daarom gebruik van verticale palen zodat je een fundering kunt bouwen.

Vindt een hengel

Vreemd genoeg is de vishengel niet zelf te maken. Je moet het namelijk weten te kopen bij een handelaar. Handelaren spawnen willekeurig in het Zwarte Woud. Omdat Valheim een procedureel gegenereerde wereld heeft is het alleen lastig te vertellen waar dit precies is.
Wél kunnen we je met zekerheid vertellen dat het de moeite waard is om er eentje te kopen. Het bied namelijk een heel makkelijke en snelle oplossing voor eten. Denk er alleen wel aan wanneer je opzoek gaat naar een handelaar in het woud. De bossen zijn gevaarlijk dus zorg dat je voorbereid bent!

Wees een dierenvriend

Het zal vast niet als complete verrassing komen, maar dieren zijn te temmen in Valheim. Dit is makkelijk te doen door ze paddenstoelen te voeren die je onderweg tegenkomt. Je moet er alleen wel voor zorgen dat ze eerst ergens in klem zitten, anders rennen ze namelijk weg, of ze vallen je aan.
Zowel beren als zwijnen zijn handig om te temmen. Naast dat het wellicht leuke huisgenoten zijn, is het ook handig voor het eten en leer dat je van de dieren krijgt. Niet helemaal vriendelijk dus, maar wel handig om ze te temmen.

Populair Nieuws