Top 10 Netflix films - Deze films willen wij op Netflix hebben staan

  Captain Marvel en andere toekomstige Disney-films zullen niet meer op Netflix belanden, dat vertelt Disney CFO Christine McCarty in een artikel voor Deadline. Waarschijnlijk worden al deze films geplaatst op de nog niet uitgebrachte streamingdienst Disney+. Jammer is wel dat we het dus moeten doen met de films die nu op Netflix staan, en of deze er ook daadwerkelijk op blijven staan is ook de vraag. Laten we het omdraaien: wat kan er nog bij? Hierbij onze top 10 films die op Netflix moeten komen te staan.

  Dave Harwood

  10. Jurassic Park

  Jurassic Park hoort echt in deze top 10 met Netflix films die wij willen zien thuis. Het enige park waarin je niet naar stinkende flamingo’s en luie leeuwen kijkt, maar naar lange gigantische dino’s, hopend dat de T-Rex niet ontsnapt is een klassieker tussen de filmreeksen. De Jurassic Park reeks zou zich ideaal lenen om een hele avond voor de buis te zitten met een grote zak chips.

  We hopen dat Jurassic Park en Jurassic World ooit nog op Netflix komen te staan om van te genieten. We moeten het op het moment doen met een 24 minuten durende ‘film’ van LEGO Jurassic World: The Indominus Escape. Dit is natuurlijk een leuk tussendoortje, maar eigenlijk willen we ook de films zonder al die LEGO zien op Netflix.

  Warner Bros. Entertainment

  9. Dunkirk

  Deze oorlogsfilm uit 2017, geproduceerd door Christopher Nolan is een lust voor het oog en brengt een fantastisch mooie ervaring met zich mee. Netflix staat vol met oorlogsfilms, maar de toevoeging van Dunkirk zou zeer gewaardeerd worden. Klassiekers als Saving Private Ryan en Forrest Gump staan al op Netflix en dus past een hoogstandje als Dunkirk perfect tussen het al bestaande straatje.

  Dunkirk ging in 2017 in première en was een daverend succes in de bioscopen. De film kwam nadat hij uit de bioscoop was zelfs nog een keer terug op het witte doek, waardoor veel bezoekers nog een keer naar de bioscoop gingen. Als we deze film op Netflix kunnen zien, zullen we al onze plannen afzeggen zodat we Dunkirk op kunnen zetten.

  New Line Cinema

  8. The Hobbit

  Aangezien de originele trilogie van The Lord Of The Rings al op Netflix te zien is, zou het al helemaal geweldig zijn als The Hobbit ook zou worden geplaatst. Het voelt nu toch een beetje alsof de helft ontbreekt. Daarom staat The Hobbit in onze top 10 met Netflix films die wij op de streamingsdienst willen zien.

  Dit leent zich voor een waanzinnig lang durende marathon waarna je nooit meer een ring wilt zien of elke keer gaat denken dat Gandalf voor je staat als je iemand met een grijze baard ziet. The Hobbit-trilogie is al wel te zien op Videoland, maar om nou twee abonnementen af te sluiten. Dat is ook wel weer heel extreem. Laat de trilogie daarom maar lekker naar Netflix komen, zodat we het bij één abonnement kunnen houden.

  7. Harry Potter

  Het verhaal over ‘de jongen die bleef leven’ is een favoriet bij veel mensen. Nu ook de spin-off Fantastic Beasts aanwezig is, en al op Netflix staat, zouden wij heel blij worden als we straks alle acht originele films kunnen bekijken op Netflix. Een klassieker als Harry Potter moet je een keer gezien hebben in je leven en als je al een Netflix-abonnement hebt, is dit al helemaal ideaal.

  Het Butterbeer zetten wij alvast klaar, onze uil is uitgelaten en onze Hogwarts-outfit wordt gestreken. Nu alleen nog een toverstaf aanschaffen bij Olivander en een litteken op je voorhoofd krassen en we kunnen beginnen. Vergeet alleen niet om alle deuren dicht te doen, zodat je zelf mee kunt schreeuwen met de spreuken zonder de buren boos te maken.

  A24

  6. Lady Bird

  Lady Bird, het fantastische verhaal van regisseur Greta Gerwig was een van de beste films van 2017. De hoofdrol die vertolkt wordt door Saoirse Ronan werd zelfs genomineerd voor een Oscar voor beste actrice. Als je even genoeg hebt van het bombastische aanbod vol spektakel van Netflix is Lady Bird een frisse wind op Netflix.

  Christine 'Lady Bird' McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat om af te studeren aan een conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York om aan haar familie te ontsnappen. Hierdoor gaat ze in haar eentje op pad om zichzelf te ontdekken en dat is een verhaal dat je moet zien!

  5. The Incredibles

  Het tweede deel van deze geliefde film is na lang wachten uitgekomen in 2018. Het verhaal over de superfamilie met normale en abnormale problemen is hilarisch en geweldig leuk om naar te kijken. De Ondermijner uit deel 1 is dit keer niet van de partij, maar we hebben nog altijd hoop dat The Incredibles 2 op Netflix komt. Disney plaatst namelijk vanaf 2019 geen nieuwe films meer, maar het tweede deel van de superheldenfamilie komt oorspronkelijk uit 2018.

  Dit biedt toch nog enige hoop. We kunnen nu alleen nog maar hopen op The Incredibles en meerdere Disneytitels voor Netflix. Neem het ervan nu het nog kan, want het kan zomaar zijn dat de titels die nu nog op Netflix staan er ook af worden gehaald.

  4. Logan

  Eerder werd al bekend dat Hugh Jackman niet zal terugkeren om de rol van Wolverine te vertolken en dat er gezocht wordt naar een nieuwe acteur. Dit vooral door de fysieke tol die de rol eist op het lichaam van Jackman. We moeten het dus in de toekomst doen met een nieuwe acteur die in het van Adamantium gemaakte lichaam kruipt van de Wolverine.

  Logan, waarin Jackman een oudere versie van Wolverine speelt, komt uit 2017 en is de laatste film waar we Jackman als Wolverine zullen zien. Het zou al helemaal mooi zou zijn als alle voorgaande X-men en Wolverine titels op Netflix zouden komen, maar het liefst willen we toch Logan zien. Dat is namelijk de beste van allemaal. Het Netflix-aanbod zou gigantisch worden verrijkt met deze titels, aangezien er flink wat films zijn.

  3. The Shape Of Water

  Een top-secret onderzoeksfaciliteit is onderdak voor een amfibisch wezen dat een unieke relatie krijgt met de eenzame conciërge Elisa (Sally Hawkins). The Shape Of Water is een Amerikaanse fantasyfilm uit 2017 die werd geregisseerd door Guillermo del Toro. Eerder maakte hij onder andere al de film Hellboy en hij speelt ook een rol in de nieuwe game van Hideo Kojim: Death Stranding.

  Vreemde wezens zijn er genoeg op Netflix, maar het verhaal van The Shape Of Water zou een fantastische toevoeging zijn. De unieke relatie tussen mens en wezen is geweldig in beeld gebracht in deze fantasyfilm. The Shape Of Water was dan ook goed voor maar liefst vier Oscars, waaronder beste film.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  2. Star Wars

  In een sterrenstelsel hier ver vandaan is de complete saga van Star Wars waarschijnlijk wel op Netflix te vinden, maar op onze aardbol moeten we het slechts doen met Star Wars: The Last Jedi. Voor Star Wars beginnelingen is het misschien handig om bij het begin te beginnen, aangezien zoveel personages een introductie nodig hebben.

  Star Wars-fans weten hoe belangrijk de achtergrond van het Star Wars-universum is. Hoe de jonge Anakin Skywalker het duistere pad van Darth Vader heeft bewandeld en hoe dat we bij de gebeurtenissen van The Last Jedi zijn gekomen. In een sterrenstelsel hier ver vandaan zitten wij al de hele dag voor de buis en kijken we Star Wars op Netflix. Helaas is dat een sterrenstelsel hier ver vandaan en zitten wij hier op deze wereld met de hoop dat dit ooit nog zal gebeuren.

  Paramount Pictures

  1. Marvel Cinematic Universe

  Netflix biedt een aantal Marvel titels aan als Iron Man 2 en 3, Thor Ragnarok en Guardians of the Galaxy 2. De wirwar van titels heeft totaal geen structuur. Wat hebben we aan Iron Man 2 en 3 als je toevallig Iron Man 1 niet hebt gezien? Het huidige aanbod aan Marvel titels kan dus wel wat opgeschroefd worden. Begin een keer met het eerste deel en niet bij 2 of 3.

  Disney CFO Christine McCarthy vertelde al dat nieuwe Disneytitels niet naar Netflix zullen komen, dus we moeten het helaas doen met het huidige aanbod. We kijken nu uit naar Captain Marvel en Avengers: Endgame, maar die zullen we ook moeten zien in de bioscoop en niet op Netflix. Dat neemt niet weg dat het de films zijn die we het liefst op de streaming dienst willen zien, ondanks dat het een stille droom zal blijven tot het einde van onze dagen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.