Foto: Walt Disney

Let op: in dit artikel konden we niet anders dan sommige elementen van Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story te spoilen. Lees vanaf hier niet verder als je spoilers wil voorkomen.

Rey krijgt een nieuwe lightsaber

Lightsabers zijn een belangrijk onderdeel van Star Wars en dus ook voor Episode 9. Er zijn genoeg sci-fi films en series met ruimteschepen, grote wapens en mannen met capes. De lightsaber daarentegen is iets bijzonders. Het is nu dus de vraag wat Rey in Episode 9 gaat doen, omdat ze geen lightsaber heeft. Zoals we weten gebruikte ze de lightsaber van Luke Skywalker in Episode 8, maar deze is opgeblazen.

Er zijn twee opties: Rey krijgt een nieuwe lightsaber of ze herstelt Luke’s lightsaber. Het is bijna onmogelijk dat ze Luke’s lightsaber herstelt, omdat een foto op Reddit liet zien dat het Kyber crystal van de lightsaber doormidden is. Dit houdt in dat de lightsaber een ander crystal nodig heeft om zijn kracht terug te krijgen. Vergeet alleen niet dat deze lightsaber al jaren oud is en waarschijnlijk sneller kapot gaat.

Het kan natuurlijk heel goed dat Rey een nieuwe krijgt of misschien zelf een eigen lightsaber bouwt. De vraag is dan welke kleur haar lightsaber wordt. Er zijn namelijk meerdere kleuren met verschillende betekenissen. Zo staat blauw voor een Jedi Guardians. Groen, Luke’s kleur in Return of the Jedi, staat voor een Jedi Consulars.

Dan heb je nog de rode lightsabers die gebruikt worden door mensen van de Dark Side, zoals Darth Vader en Kylo Ren. Maar hier houdt het niet bij op. Je hebt nog meer kleuren die weinig voorkomen zoals geel, oranje, paars en zilver. Het is dus belangrijk wat voor kleur Rey kiest. Misschien krijgt haar lightsaber een kleur die we nog nooit eerder hebben gezien.