Live action trailers waar wij keer op keer van kunnen genieten

  De trend om van een game een live action trailer te maken wordt steeds groter. Het grote aanbod aan deze trailers werd reeds aangevuld met een live action van Anthem, de nieuwe game van Bioware. De door Neill Blomkamp geregisseerde trailer is een visueel hoogstandje. Van welke andere games kun je genieten in live action? Bekijk hier onze top 10!

  10. Titanfall 2 - Become One

  In deze live action trailer van Titanfall 2 zien we de geweldige samenwerking tussen man en machine waar Titanfall om bekend staat. We zien een hechte band tussen een man en zijn Titan. De samenwerking gaat feilloos in deze trailer, wat ook een visueel spektakel oplevert. De ene keer wordt de soldaat gelanceerd door zijn Titan en de andere keer stookt de Titan een vuurtje met zijn wapens.

  De eerste Titanfall kwam ook al met een live action trailer, die een compleet andere toon heeft. Een normale man loopt door de straten, met zijn Titan achter zich aan. De Titan helpt hem met normale zaken als het oversteken op een drukke straat of onder een parkeerboete uitkomen. Op een gegeven moment komt hij een andere speler tegen die ook een Titan achter zich heeft. Nu is het menens en stappen beide spelers in hun Titan waarna er gameplay beelden te zien zijn.

  9. Call of Duty: Black Ops 3 - Seize Glory

  Wat, ken je Kevin niet? De hilarische live action trailer van Black Ops 3 laat zien dat iedereen een soldaat kan zijn. De iets gezette roodharige Kevin, die in de trailer te zien is, is nou niet wat je zegt soldaatmateriaal. Nouja, blijkbaar wel, want toch lukt het Kevin verdomd goed om hier en daar een salto te doen en de nodige vijanden compleet te vernietigen. Ook tegen zombies houdt hij zijn hoofd koel.

  Onder leiding van Michael B Jordan, bekend van Creed en Black Panther haalt Kevin al deze capriolen uit. Als je dacht dat Kevin onverslaanbaar is, moet je nog maar even verder denken. In het laatste deel van de trailer wordt Kevin compleet geplet door de Gravity Spikes van Cara Delevingne (Die ook blijkbaar een soldaat is geworden).

  8. The Elder Scrolls V: Skyrim

  In de Game of Thrones-achtige setting van de live action trailer van Skyrim zien we een stad in rep en roer. Het beeld gaat al snel over naar onze iconische Dragonborn die waarschijnlijk klaar staat om letterlijk te schreeuwen tegen een draak (Met spreuken als Fus Ro Dah). En nee, niet op de manier waarop een 14-jarig kind naar zijn moeder schreeuwt omdat hij geen Fortnite meer mag spelen.

  En ja hoor: na het trekken van zijn zwaard, en nee hier bedoelen wij niet dat 14-jarige kind mee, verschijnt er een gigantische draak voor de Dragonborn die hem het leven zuur zal gaan maken. Nu nog even de draak compleet vermorzelen om vervolgens zijn botten in je rugzak te douwen om later wapens mee te maken.

  7. Middle-Earth: Shadow of War - Friend or Foe

  In de Lord of The Rings game Shadow of War zijn de keuzes die je maakt ontzettend belangrijk voor het verloop van de game. We zien onze protagonist Talion meerdere hoofden van omringende orcs afhakken. In de verte wordt er een pijl afgeschoten die recht op zijn hoofd afkomt.

  Net voordat de pijl zijn schedel doorboort, houdt een vriendelijke orc zijn schild voor het gezicht van Talion. Dit laat een game-feature zien, waarmee je vijandelijke orcs kan keren naar jouw kant. Het verdere verloop van de trailer gaat om keuzes maken. Talion staat voor de keuze om een vriendelijke orc te redden, of om een vijandelijke orc aan te vallen.

  6. State of Decay 2

  Hoe jij de zombie-apocalypse overleeft, is compleet jouw keuze. In de live action trailer van State of Decay 2 volgen we drie videodagboeken van verschillende personen. Als eerst volgen we Coach, die in zijn videodagboeken opbeurende peptalks geeft. Naarmate de dagboeken vorderen wordt hij alleen steeds minder positief en wordt hij uiteindelijk gebeten door een zombie. Na lang lijden is het een aantal van zijn vrienden gelukt om medicijnen te stelen voor Coach, waarmee hij nog een dag verder kan doorvechten.

  Het tweede videodagboek is van Lynn, een arts die volledig vertrouwt op de medische spullen die zij en haar groep hebben verzameld. Dit wordt verstoord als een vijandige groep de spullen steelt. Lynn gooit het over een andere boot en besluit om de spullen ‘netjes’ terug te vragen. Blijkbaar doe je dat dus met een wapen in je hand.

  Het laatste dagboek is van een man die vertelt dat Lynn het niet heeft gered. De trailer stopt abrupt. De volledige videodagboeken zijn te vinden op Youtube.

  5. The Last Of Us

  We zien een speler, die The Last Of Us aan het spelen is, steeds meer veranderen in Joel, de hoofdpersoon van de game. Beelden van deze man worden afgewisseld met intense gameplay beelden die duidelijk een impact maken op de speler. The Last Of Us brengt een emotioneel verhaal in combinatie met geweldige controls samen.

  In een van de laatste shots is de man compleet veranderd in Joel en komt Ellie ook nog even langs. Dit wordt naadloos aangesloten met gameplay die hierna in de trailer komt. Het tweede deel van de titel zou ook mogelijk in maart 2019 uitkomen volgens een lek bij Amazon.

  4. Far Cry 5 - The Baptism

  We zien Greg Bryk als gelovige gek Joseph Seed in de live action trailer van Far Cry 5. Hier zien we Seed die een groep volgelingen aan het dopen is in een beekje. De eerste persoon die wordt gedoopt komt er snel vanaf en loopt zo weer weg. Vervolgens wordt er een meisje naar voren gehaald die als volgende kopje onder zal gaan.

  Na het meisje in het water te hebben geduwd krijgt Seed flashbacks naar hoe hij in Hope County is gekomen en hoe hij zo gek is geworden. We zien het meisje, die hij aan het dopen is, en haar vader die waarschijnlijk de vorige priester was.

  Na deze flashbacks gaan we terug naar Seed die nu een levenloos meisje in zijn armen heeft. Misschien dacht hij dat ze op magische wijze kieuwen had gekweekt, maar dat is een grote gok. Bijna emotieloos laat Seed haar drijven in het water, waarna hij verder gaat met de nu twijfelende groep.

  3. Anthem - Conviction

  In de live action trailer van Anthem, geregisseerd door Neill Blomkamp, zien we verschillende freelancers, vijanden van menselijke en onmenselijke afkomst en wat lijkt op de main badguy. Door deze trailer krijgen we een kleine hint in de achtergrond van Anthem. Deze trailer speelt zich daarom ook tientallen jaren voor de game af.

  Neill Blomkamp, bekend van films als District 9 en Chappie, brengt een visueel spektakel vol met actie in een korte periode van ongeveer vier minuten. Het visuele spektakel van de trailer leent zich ook perfect voor een film, wat echt geweldig zou zijn mits goed uitgevoerd. Anthem is vanaf 22 februari beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Far Cry 3

  De hilarische en gestoorde Vaas (Michael Mando) is in deze vlog-achtige trailer van Far Cry 3 te zien waar hij op verschillende manieren iemand aan het martelen is. Met alleen zijn kop boven het zand kan hij nergens naartoe, wat zich leent voor een aantal hilarische martelingen.

  Gelukkig zijn wij niet zo gestoord als Vaas (en hebben we gelukkig een ander kapsel), maar kunnen wij wel genieten van uitgetrokken tanden, schorpioenen en een opkomende vloed die de man bijna doet verdrinken. De stemacteur van Vaas levert een geweldig optreden als dit psychopatisch, maar toch hilarische personage. De volledige trailer is op Youtube te vinden.

  1. Destiny 2

  In een wereld zonder eerste levensbehoeftes als Latte Macchiatto’s, kabel tv, muziek, de Grand Canyon en vooral puppy’s geeft Cayde-6 een hilarische speech over het einde van de wereld. Een wereld zonder puppy’s is gewoonweg geen normaal functionerende wereld. De geweldige speech van Cayde-6 doet het hart van de toeschouwer zijnde Titans, Warlocks en Hunters sneller kloppen. De live action trailer van Destiny 2 staat dan ook stipt op nummer één van onze lijst.

  Zijn speech wordt beëindigd met het advies om ‘The big guns’ erbij te pakken. Alhoewel dit niet letterlijk wordt opgevat door de toeschouwers is dit toch echt wel de bedoeling, aangezien er een neushoorn-achtige badguy op je zit te wachten die maar al te graag je kop van je romp aftrekt. De toeschouwende Titan wordt overmoedig en rent naar het gevecht terwijl hij ‘For the puppy’s!’ schreeuwt. Een goede reden om je eigen leven in gevaar te brengen. De wereld zou namelijk in chaos vallen zonder puppy’s.

  Top 10 live action gametrailers - Visueel spektakel

  Al met al zijn de meeste live action trailers een genot om naar te kijken. Een echt beeld krijgen bij je favoriete game is natuurlijk geweldig. De productiewaarde van deze trailers wordt ook steeds hoger, kijk maar naar de live action trailer van Anthem. Een korte speelfilm kan je deze echt wel noemen.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.