Top 10 beste PC games 2016 die er tot nu toe uitgekomen zijn

Article
vrijdag, 01 juli 2016 om 16:43
xgn google image
Het eerste half jaar van 2016 zit er alweer op. Als er zo teruggeblikt wordt op wat er dit jaar al uitgekomen is, valt er weinig te klagen. Ook op het gebied van PC gaming zijn de masterrace spelers niet alleen gelaten. Bekijk hier de top 10 beste PC games 2016 die het eerste half jaar uitgebracht zijn.

10. Black Desert Online

Als er een MMORPG is die je dit jaar wel gespeeld móet hebben, dan is dat Black Desert Online. Deze gigantische game laat de kracht van de PC zien tegenover de console en waar het platform toe in staat is. Honderden uren kan je spenderen in een prachtig vormgegeven landschap, zoals je nog nooit eerder in een MMORPG gezien hebt.
Niet alleen qua ruimtelijke omvang is Black Desert Online gigantisch, want met bijna elke stap is er wel iets te doen. Een waslijst aan quests staat je op te wachten die je moet volbrengen door middel van het verslaan van uitdagende monsters. Dit doe je geheel in real time combat waardoor je heel wat diepgang op het gebied van vaardigheden uit je hoofd moet leren.
Black Desert online is dé multiplayer ervaring van 2016 als je opzoek bent naar een uitgebreide sprookjeswereld om duizenden mensen te ontmoeten en te helpen.
94086

9. XCOM 2

Het is het jaar 2035 en de mensheid is bijna uitgestorven. XCOM is ondertussen slechts een klein verzetsleger geworden om de dreiging van aliëns tegen te houden. Toch is er nog hoop om het buitenaardse gespuis een flinke mes in de rug te steken. De Commander is terug!
Wat is het gevolg van het tegenhouden van de intergalactische monsters? Dat is het uitkomen van een toffe game! XCOM 2 is een tactische turn-based game die niet alleen wat denkvermogen vereist, maar ook de nodige actie biedt. De game staat zeker niet mis in je digitale PC-bibliotheek en behoort tot één van de beste computerspellen van 2016.
94087

8. Stellaris

Nog een game die zich bezighoudt met de ruimte is Stellaris. We maken een sprong van een paar honderd jaar en zijn beland in 2200. Het doel van de game is om je macht over het universum te laten gelden door planeet voor planeet over te nemen. Van het begin tot het einde een uitdagende game, die af en toe een zeer verrassende wending kan nemen.
Stellaris is een real time strategy game die een wereld opent voor elke fan van het buitenaardse. Of je nou een vliegbewijs hebt voor ruimteschepen of niet, deze PC game stelt je niet teleur. Een goede toevoeging voor de top 10 PC games 2016 die er tot nu toe uitgebracht zijn.
94088

7. Far Cry Primal

Als het leven in de oertijd er zo uit zag, dan zouden wij ervoor tekenen. De typische Far Cry opzet is in een prehistorisch jasje van mammoetharen gestoken. De steentijd ziet er alles behalve stoffig uit op een computer, want je blijft je rot schrikken om de beesten die je om de oren vliegen.
Het primitieve Far Cry is een wereld om niet meer te vergeten, al is het alleen maar omdat er constant sabeltandtijgers je het leven zuur komen maken. In de game strijd je niet alleen tegen verwilderde beesten, want ook de vijandige stammen kunnen er wat van. Gelukkig krijg je een uitgebreid assortiment aan bouwvaardigheden en speciale krachten mee om vrede te brengen. Je bent tenslotte een soort van uitverkorene!
94089

6. Dying Light The Enhanced Edition

Als je de originele release van Dying Light in 2015 niet aangeschaft hebt, is dat nog acceptabel. Als je de Dying Light The Enhanced Edition van dit jaar niet gehaald hebt, dan moet je dat als de wiedeweerga doen. De verbeterde versie van de game is namelijk de perfecte zombiegame, die je het liefst in één keer uitspeelt. Naast een upgrade bevat deze editie ook nog eens de The Following DLC, waar je zelfs nog meer zombieslachterij op je dak gestort krijgt.
De PC-versie van Dying Light is een pareltje. Tijdens een, letterlijk, bloedmooie zonsondergang komt het vaak voor dat je nog een schuilplaats moet zoeken om de sterke mutanten uit de weg te gaan. Ben je toch een redelijke baas, dan steek je je handen uit de mouwen om je eigen wapens in elkaar te zetten en de zombies te lijf te gaan. Wat je ook doet, Dying Light The Enhanced Edition overtuigt altijd maar weer.
94090

5. The Division

The Division is nog steeds één van de grotere releases van 2016. Het spel is ook uitgebracht op de consoles, maar nergens komt een multiplayer game zo tot zijn recht als op de PC.
Als overlevende in een verloren New York moet je je gezelschap goed weten uit te kiezen. Het leven in deze chaotische metropool is niet meer wat het geweest is, waarbij alleen de wetten van de jungle nog gelden. Overleven doe je door belangrijke personen uit te schakelen en andere spelers dwars te zitten. In een wereld als deze is niet geld meer de regerende valuta, maar de hoeveelheid kogels die je mee kan dragen.
The Division behoort tot de top 10 beste PC games 2016 aangezien het een dikke online shooter is geworden met een behoorlijke dosis aan RPG-elementen die miljoenen spelers weten te boeien.
94091

4. DOOM

DOOM kent zijn oorsprong helemaal terug in 1993, waar de game het tijdperk van de deathmatch inluidde. Het kenmerkende platform voor de franchise was de PC en dat is het zo’n beetje altijd gebleven. Op een huiveringwekkende vrijdag de 13e heeft het nieuwste deel van DOOM het levenslicht gezien, om wel een heel vette ervaring anno nu met ons te delen.
DOOM is een snelle shooter met arcade-elementen. Op de PC speelt het spel dan ook het lekkerst weg, want chaos kan je het beste volgen op dit platform. Een achtbaan van een singleplayer in combinatie met een opgepoetste versie van een ouderwetse multiplayer. DOOM behoort toch echt wel tot de top 10 beste PC games 2016 tot nu!
94092

3. Total War Warhammer

Op de derde plaats in de top 10 PC games 2016 komt een game die op geen enkel ander platform te spelen is. Dat is maar goed ook, want geen andere hardware zou deze game zo goed tot zijn recht laten komen. Total War Warhammer, de beste Total War game ooit en één van de meest unieke RTS games die er bestaat.
Een samenvoeging van de Total War en Warhammer franchises zou een paar jaar geleden nog een onmogelijke taak hebben geleken, maar nu is het tegendeel bewezen. Honderden uren zenuwslopende gameplay benodigd een strategische blik zoals alleen echte aanvoerders die hebben. De game houdt trouw aan de lore van het Warhammer universum en met alle gevolgen van dien. De verschillende facties kennen allemaal hun eigen unieke speelstijl en de diepgang is daardoor ongekend.
94093

2. Dark Souls III

Ken je dat gevoel dat een game zo frustrerend is en je het daarom juist blijft doorspelen? De Dark Souls franchise is een van de populairste harentrekkers die er is en met een reden. Met gemak krijg je tientallen uren aan gameplay voorgeschoteld die je naar het puntje van je stoel brengt, om je vervolgens daar te houden tot je die %@#%*!# baas hebt verslagen!
Dark Souls III is een titel die je gespeeld moet hebben als je van een beetje uitdaging houdt. Is het niet alleen om in je eentje dat digitale schorriemorrie een lesje te leren, dan wel om kennis te maken met andere spelers. Er zijn maar weinig gameplay momenten intenser dan met vier zwaar bepantserde helden een torenhoge reus te verslaan. Dark Souls III schreeuwt gewoon om een plaats in de top 10 PC games 2016 van het eerste helft van het jaar.
94094

1. Overwatch

Er kan maar een game de eerste plaats krijgen in de top 10 beste PC games 2016 van de eerste zes maanden. Er bestaat een grote kans dat deze titel dat ook blijft voor de rest van het jaar, want Overwatch is een immense hype geworden. De game kent nu al meer dan tien miljoen spelers, en de populariteit is ook wel terug te zien in de cijfers die de game krijgt. Blizzard heeft fantastisch werk geleverd met het uitbrengen van de niet te vergelijken multiplayer game.
Overwatch kent geen campaign, maar biedt wel een oneindige hoeveelheid aan plezier. Mensen hebben de mogelijkheid om met 21 verschillende personages elkaar te slim af te zijn in de verschillende multiplayer game modes. Enorm vermakelijk is het spel zeker weten, soms zelfs iets té vermakelijk. Voor je het weet, ben je met deze must-have uren verder!
Met Overwatch als koning van de top 10 beste PC games 2016 zijn we aangekomen bij het einde. Al deze titels zijn stuk voor stuk het spelen waard en bieden het maximale wat je uit PC gaming kan halen.