Top 5 nieuwe Alienware producten - Eindeloze mogelijkheden

Article
vrijdag, 01 juli 2016 om 16:42
xgn google image
De E3 in Los Angeles staat niet alleen in het teken van games. Die games moeten ook ergens op gespeeld worden. Alienware is een van de ontwikkelaars die hardware echt voor de gamers maakt en wij kregen een kijkje naar de nieuwe line-up. Lees er hier alles over in de top 5 nieuwe Alienware producten!
Alienware bestaat twintig jaar en dat moet gevierd worden met nieuwe hardware. Dat gebeurde met een nieuwe gaming laptop, twee nieuwe gaming PC’s, een nieuwe Steam-machine en we nemen een kijkje in de toekomst van Alienware. De namen van de producten komen misschien bekend voor, maar het gaat vaak ook om vernieuwde versies.

Alienware 13 R2

Het eerste stukje hardware waar we naar gaan kijken, is de Alienware 13 gaming laptop. De eerste gaming laptop van Alienware met OLED-display. Dit laat de kleuren van games veel beter naar voren komen. Je krijgt games te zien zoals de ontwikkelaar gewild had dat je het zag, maar hier zit ook een aandachtspuntje bij.
Omdat de Alienware 13 niet heel erg groot is (13,3 inch), is de beste videokaart die erin past de GTX 960M met 2- of 4GB DDR5-geheugen. Dit is helemaal geen slechte videokaart, maar mogelijk trekt hij niet alle games op Ultra-settings. Je kunt wel de Alienware Graphics Amplifier gebruiken zodat je ook de grootste games aan kunt.
Verder heeft de Alienware 13 een responsetijd van 1 milliseconde. De laptop komt uitgerust met Windows 10 Home of Pro. Bij de processor kun je kiezen tussen een Intel i5 of i7 uit de 6e generatie en daarbij kun je 8- of 16GB werkgeheugen nemen. Zo’n monster van een gaming laptop heeft wel een aardig prijskaartje.
De goedkoopste versie van de Alienware 13 begint bij 1249 euro. Optioneel kun je hem upgraden tot 1899 euro, maar dan zit je voorlopig ook wel gebakken. Op de website van Alienware kun je alle mogelijkheden bekijken en de gaming laptop eventueel bestellen natuurlijk. Op de volgende pagina’s gaan we verder met de desktops!
94221

Alienware Alpha R2

De Alienware Alpha R2 is een van de goedkopere modellen van Alienware. Zoals de R2 aangeeft, betreft het de tweede versie in de Alpha-serie. Qua design lijkt de Alpha ook meer op een console dan op een PC. Een console met Windows 10 in dit geval. Dit maakt hem wel handig om mee te nemen naar LAN-party’s.
In tegenstelling tot consoles kan de Alienware Alpha games op 1080p en 60fps draaien. In de meeste gevallen dan. Het hangt er natuurlijk vanaf welke onderdelen je erin stopt. De goedkoopste versie begint bij 569 euro en heeft een Intel i3 (6e generatie) met een GTX 960 en 4GB werkgeheugen.
Dit kun je uitbreiden tot een prijs van 999 euro. In dat geval heb je een Intel i7 uit de 6e generatie met een GTX 960 (4GB i.p.v. 2GB), 8GB werkgeheugen en Windows 10 Pro. In deze prijsklasse is het alleen misschien interessanter om naar de Alienware Aurora te kijken. Een desktop uit de middenklasse die we op de volgende pagina bespreken.
Als andere optie kun je ook de Alienware Steam Machine kopen. Deze heeft ongeveer dezelfde specificaties als de Alpha R2 alleen draait die op het Steam besturingssysteem. Dit lijkt nog meer op een console, maar in dit geval kun je wel de onderdelen in je console vervangen om hem up-to-date te houden.
94222

Alienware Aurora R5

De nieuwe Alienware Aurora R5 is een desktop die in de middenklasse valt. Een uitstekend model voor beginnende PC-gamers. Naast nieuwe hardware heeft de Aurora ook een nieuwe design gekregen. De kast is iets kleiner en je kunt nu zonder gereedschap de kast openen. Zo kun je simpel en snel onderdelen vervangen.
De Aurora R5 kan met twee GPU’s tegelijk werken. De goedkoopste die je erin kunt stoppen is de GTX 950, maar je kunt ook gewoon helemaal losgaan en de nieuwe GTX 1080 met met 8GB DDR5X erin stoppen. Met die laatste kun je de komende jaren alle games met gemak op maximale settings draaien.
In processoren kun je variëren van de Intel i3 tot en met de i7 uit de 6e generatie en je kunt er 8- tot 32GB werkgeheugen inzetten. Je kunt er overigens bij alle nieuwe modellen van Alienware vanuit gaan dat ze virtual reality-klaar zijn. Alienware werkt samen met Oculus en HTC om daarvoor te zorgen.
De goedkoopste Aurora R5 met een GTX 950, Intel i3 en 8GB werkgeheugen is verkrijgbaar voor 799 dollar en is nog niet verkrijgbaar in Europa. Hier zal de prijs rond de 750 tot 800 euro liggen wanneer deze nieuwe Alienware desktop hier op de markt verschijnt. Ben je nu klaar voor het echte monster?
94223 1

Alienware Area 51

Wie echt de komende vijf tot tien jaar niks meer aan zijn PC wil doen en alles op Ultra wil spelen, kan terecht bij de Alienware Area 51. De computer heeft een uniek design in de vorm van een driehoek die voor een extra goede luchtdoorstroming zorgt. Die heb je ook wel nodig om al deze onderdelen koel te houden.
Net als de Alienware Aurora kun je de Area 51 zonder gereedschap openmaken om snel en eenvoudig onderdelen te verwisselen. Iets dat bij de Area 51 mogelijk wat vaker gebeurt omdat er zoveel opties zijn. De goedkoopste versie begint bij, niet schrikken, 1699 euro en dat is al een behoorlijke desktop.
De standaardversie is uitgerust met een Intel i7 (5e generatie) met 6 cores, een AMD Radeon R9 370 met 4GB DDR5 GPU, 8GB werkgeheugen en 2TB opslaggeheugen. Dat kun dus nog veel en veel gekker. De Area 51 is namelijk zo ontworpen dat er processoren met 10 cores in kunnen en maar liefst drie GPU’s tegelijk.
Al neem je de Area 51 met 16GB werkgeheugen, 4TB-SATA en 256GB-SSD opslaggeheugen en daarbij drie keer een GTX 970 met 4GB DDR5, dan hangt er een prijskaartje aan van 3849 euro. Je kunt het zo gek mogelijk maken met de Alienware Area 51. Logischerwijze is dit beest ook klaar voor virtual reality.
94224

Alienware VR Backpacks

Alienware maakt tijdens de E3 dat in haar toekomstvisie virtual reality net zo belangrijk is als games. De twee gaan immers hand in hand samen. Niet alleen worden alle nieuwe Alienware-systemen voorbereid op de Oculus Rift en HTC Vive, Alienware wil jouw VR-ervaring naar een heel nieuwe level tillen.
Samen met het bedrijf Zero Latency wordt er gewerkt aan een virtual reality rugtas. Deze backpack is uitgerust met de eerder genoemde Alienware Alpha alleen dan met een batterij die enkele uren mee moet gaan. Hierdoor kun je genieten van virtual reality zonder om bedrading te moeten denken of het feit dat je desktop ergens staat.
De VR-ervaring is vaak beter wanneer je vrij rond kunt bewegen en kijken. Met een computer op je rug heb je enkel de bedrading van je desktop naar de VR-bril en headset. De VR-backpack zit nu helaas nog in een ontwikkelfase waardoor we hem nog niet hebben kunnen testen. De ervaring hangt van een hoop dingen af.
Hoeveel weegt het geheel bijvoorbeeld? En hoe lang gaat de batterij mee? Hopelijk laat Alienware er binnenkort meer over weten. Nu ben je weer volledig up-to-date met alle producten van Alienware en kun je waar nodig dingen upgraden. Of misschien wordt dit je eerste stap in de wereld van PC-gaming? In dat geval: welkom bij de familie!

Populair Nieuws

Laatste Reacties