Top 10 beste kinderfilms 2016 - Leuk voor de kids!

Article
woensdag, 21 december 2016 om 15:29
xgn google image
2016 was een goed jaar voor de filmindustrie en dit is ook zeker te zeggen voor de kinderfilms. Er zijn veel nieuwe films uitgekomen die bekende verhalen in een nieuw jastje staken, maar natuurlijk kwamen er ook weer enkele nieuwe klassiekers uit. Wat zijn de beste kinderfilms 2016? Je leest het hier.
Vorig jaar hadden we de toppers Minions, Inside Out en Big Hero 6. De druk om te presteren in 2016 lag dus hoog, en we kunnen wel zeggen dat de filmmakers prima met die druk zijn omgegaan. Zijn de films net zo goed als die van vorig jaar? Wat zijn de beste kinderfilms van 2016? Wij zetten ze op een rijtje!

10. Angry Birds

De populaire Angry Birds zijn terug van weggeweest. Na jaren te hebben rondgevlogen in de populaire mobiele games, is het tijd voor een nieuw avontuur. De boze vogels hebben nu ook een eigen film en die heeft goed uitgepakt.
Angry Birds heeft ten eerste een mooie stijl. De vogels zien er prachtig uit en hebben unieke 3D animaties waardoor je ziet dat de film echt van deze tijd is. Daarnaast passen de stemmen op een leuke manier bij de personages.
De film is dus leuk. Angry Birds bevat namelijk enorm veel humor, misschien soms wel iets té veel humor. De bestorming op Piggy Island is mooi vormgeven en dit is ook waarom Angry Birds zo’n succes was op de mobiele apparaten. Vogels vliegen namelijk overal in het rond en dat zorgt voor hilarische beelden.
Angry Birds is niet perfect, maar door de combinatie van mooie effecten en een mooi eindgevecht hoort deze film zeker in de top 10 kinderfilms 2016 thuis.

9. Huisdiergeheimen

In Huisdiergeheimen leiden de huisdieren van de film een eigen leven. Dit kun je een beetje zien als de Toy Story films, want als de baasjes weg zijn, begint de pret.
De film heeft net zoals Angry Birds enorm mooi animatiewerk. De film is gemaakt door de makers van Minions en Despicable Me en nu weten ze weer een mooie film neer te zetten. Dit gaat wederom gepaard met een leuke cast.
De film bevat wat je verwacht van een leuke kinderfilm. Huisdiergeheimen bevat enorm veel grappige momenten die voor zowel jong als oud leuk zijn om te zien. Het verhaal is niet heel origineel of verrassend, maar iedereen kan met een glimlach naar deze film kijken.

8. De GVR

Het bekende verhaal van de Grote Vriendelijke Reus wordt opnieuw in een filmjasje gestoken. Steven Spielberg nam de regie in handen om het verhaal over de GVR opnieuw te vertellen.
De film gaat over het meisje Sofie, dat op een nacht de Grote Vriendelijke Reus ontmoet. De Reus neemt haar mee en zij gaan samen een avontuur aan. Dit wordt prachtig vormgegeven, de setting waar de film zich afspeelt is namelijk ontzettend mooi en de reus ziet er enorm realistisch uit.
Dit zorgt ervoor dat de film prettig is om te kijken. Soms is de Grote Vriendelijke Reus wel iets te langdradig, maar dat neemt niet weg dat de film zeker in deze top 10 beste kinderfilms 2016 hoort.

7. Peter en de Draak

Net zoals de Grote Vriendelijke Reus is ook Peter en de Draak een bestaand verhaal, dat in een nieuw jasje is gestoken. Er bestond namelijk al een animatiefilm van Peter en de Draak en om het welbekende verhaal een nieuw leven in te blazen is er nu dus een live-action film van uitgekomen.
Het verhaal is zeker niet de vrolijkste film in deze top 10. De film bevat emotionele scènes die je af en toe zeker weten te raken. Dit gaat gepaard met een prachtig vormgegeven draak die vol met details zit.
Peter en de Draak gaat terug naar de warmhartige bekende stijl van Disney, waar het moraal van de film ontzettend belangrijk is en die af en toe erg zielig doet voorkomen. Dit maakt de film ook mooi en zorgt ervoor dat je de film niet zo snel meer vergeet.

6. Kung Fu Panda 3

Po is terug en hoe! De dikke panda speelt misschien wel in de mooiste animatiefilm van 2016. Zo zijn de details wonderschoon en zie je echt hoe goed er tegenwoordig kan worden vormgegeven. Alleen voor de grafische kwaliteiten is Kung Fu Panda 3 al de moeite waard.
Kung Fu Panda 3 is ontzettend leuk voor de fans van de serie. Zo keren de bekende personages zoals de Monkey en de Tijger terug in de film en weten ze weer op de juiste momenten de show te stelen. In het derde deel van Kung Fu Panda komt Po erachter dat er een hele pandafamilie van hem is en die ontmoet hij op een leuke manier zoals we het van Po kennen.
Het enige minpuntje van Kung Fu Panda 3 is het gebrek aan ‘’domme momenten’’. Er gebeuren te weinig grappige dingen, waar je wel even stuk van zou moeten liggen. Dit neemt niet weg dat deze film een must is voor de fans van Kung Fu Panda.

5. The Jungle Book

Disney heeft nog meer films een make-over gegeven door echte acteurs in een ‘animatie-film’ te zetten. Een van de parels van 2016 is The Jungle Book, die het enorm bekende verhaal van Mowgli en de personages die hij ontmoet op een prachtige manier vormgeeft.
De film bevat naast de geweldig vormgegeven jungle ook goed acteerwerk. De film wordt namelijk (deels) gespeeld door echte acteurs die de film heel knap neerzetten.
Het verhaal is zeker goed, dat weet iedereen. Maar voor de fans van de originele films is dit zeker een must om te zien. Ook voor de mensen die Jungle Book nog nooit hebben gezien is dit een leuke manier, zeker voor deze tijd, om in aanraking te komen met het avontuur van Mowgli.

4. Finding Dory

Een van de meest bekende animatiefilms aller tijden is Finding Nemo. Het mooie, grappige en emotionele verhaal van Finding Nemo heeft dit jaar een vervolg gekregen. In plaats van Nemo die de hoofdrol op zich neemt, is het nu tijd om Dory volledig in het zonnetje te zetten.
De film doet bijna alles goed wat Finding Nemo zo’n mooie klassieker maakt. Finding Dory bevat namelijk scènes die je meteen terug doen denken aan Finding Nemo en dat zorgt voor ontzettend leuke nostalgische momenten.
Het lijkt een must te zijn om als animatiefilm in deze top 10 prachtige grafische elementen te hebben, maar Finding Dory weet het ook uitstekend te doen. Er bestaat een leuke afwisseling tussen zowel humor en spanning. Het bekende emotionele drama van Disney komt ook aan bod.
Finding Dory is een must voor iedere animatiefan en een van de beste kinderfilms 2016. Drie andere films hebben het alleen net iets beter gedaan.

3. Kubo en het Magische Zwaard

Het hele jaar door hebben we kunnen genieten van verschillende kinderfilms die zelfs voor de wat ouderen een genot zijn om te kijken. In de zomer kwam Kubo en het Magische Zwaard uit en die film weet je pas echt goed te raken.
Kubo en het Magische Zwaard is anders dan we normaal van kinderfilms verwachten. De film is een stuk duisterder en spannender en bevat een ontzettend origineel verhaal. Het speelt zich namelijk af in een Japanse omgeving en dat is goed te merken.
De animaties en de omgevingen zijn prachtig in een Japanse stijl vormgegeven. Deze unieke stijl zorgt ervoor dat alleen hierom de film al een van de beste kinderfilms 2016 is. Voeg daar het spannende en mooie verhaal aan toe en je hebt een top kinderfilm te pakken.

2. Vaiana (Moana)

Natuurlijk komt Disney weer met een aantal toppers en is het geen verrassing dat we deze toppers ook bovenaan dit lijstje zien. Aan het eind van 2016 kwam namelijk Vaiana uit, een verhaal dat gaat over een meisje die de oude tradities van haar familie wil herstellen. Tijdens dit avontuur ontmoet Vaiana allerlei verschillende personages die haar met de reis gaan helpen, of juist niet.
Vaiana is een nieuwe Disney prinses en is anders dan we normaal van een prinses verwachten. Ze is namelijk super actief, zit vol met energie en leeft op tropische eilanden. Dit zorgt ervoor dat Disney een andere insteek heeft genomen dan in de normale prinsessenfilms en dat zorgt voor een leuke vernieuwing.
De nieuwe personages zijn bovendien goed om te onthouden. Ze sluiten leuk op elkaar aan, passen echt bij Disney en bevatten enorm veel humor. Dit gaat gepaard met leuke en pakkende liedjes die ervoor zorgen dat deze film echt tussen de toppers van 2016 hoort. Helaas is het verhaal niet heel diepgaand en uniek, daar doet één film het nou net iets beter in.

1. Zootropolis

De beste kinderfilm van 2016 is zonder twijfel Zootropolis. De film mag zich in het rijtje Disney klassiekers zetten, want Disney heeft het weer geflikt om een pakkende kinderfilm op de markt te zetten.
Zootropolis gaat over het konijn Judy Hopps, dat de eerste politiekonijn ooit wil worden. Die droom wil Judy werkelijkheid maken en daarom gaat Judy proberen bij de politie te werken. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk gaat Judy op onderzoek uit naar een vermiste Otter en dat zorgt voor een komisch en origineel verhaal.
Zootropolis doet in de film precies goed wat we van Disney animatiefilms willen zien. Zo is er ontzettend veel humor, zijn alle personages in de film origineel en leuk bedacht en komen er verschillende prachtige locaties aan bod. Een van de redenen waarom films zoals Toy Story, Monsters & Co en Cars het zo goed doen, is dat alle personages in de film op een leuke en originele manier zijn uitgewerkt, en dat maakt Zootropolis ook zo sterk.
Deze film is zowel voor jong als oud een must. Zeker als je het leuk vind om Disney films te kijken moet je deze gezien hebben. Het verhaal is goed, bevat leuke personages en grappige humor en dat zorgt ervoor dat Zootropolis de enige echte nummer één is in onze lijst met de beste kinderfilms 2016.