De top 10 beste films van 2015

  Dit jaar verschenen een hoop toffe films in de bioscoop. Wil je tijdens de kerstdagen even lekker een filmpje pakken, maar weet je niet zo goed welke nu de moeite waard zijn en welke totaal niet? Je leest het hier in onze top 10 beste films van 2015.

  10. Birdman

  Birdman verscheen helemaal aan het begin van dit jaar in de Nederlandse bioscopen. De film werd door critici erg goed ontvangen en kreeg van ons maar liefst een 9.0 in de review! De hoofdrollen in Birdman worden vertolkd door onder andere Michael Keaton, Zach Galifianakis en Edward Norton.

  De film gaat over het leven van Riggan Thomson, een acteur die ooit internationaal beroemd was vanwege zijn rol als superheld Birdman. Nadat de derde film een enorme flop was, liep zijn carrière stuk. Nu probeert hij zijn carrière nieuw leven in te blazen met een rol in een toneelstuk op Broadway.

  Birdman is sterk vanwege het geweldige acteerwerk en het ongeëvenaarde camerawerk. Ook de motie van existentiële crisis komt enorm goed tot zijn recht, aldus onze review. Daarom verdient Birdman een plaats in dit lijstje met 10 beste films van 2015!

  9. Mission Impossible: Rogue Nation

  De nieuwste Mission Impossible film verscheen deze zomer in de Nederlandse bioscopen. Wederom speelt Tom Cruise in de hoofdrol, samen met onder andere namen als Rebecca Ferugson en Jeremy Renner. In deze film moet Ethan samen met zijn team jagen op het Syndicaat, een geheime organisatie die allerlei terroristische aanslagen pleegt.

  De film bevat een hele hoop actie samen met bizarre stunts en daarom is Mission Impossible: Rogue Nation uitermate geschikt voor iedere liefhebber van actiefilms. Bovendien is het natuurlijk een must voor fans van de Mission Impossible filmreeks. De film is overigens recent verschenen op DVD en Blu-Ray: zoek je nog een spannende actiefilm voor tijdens de feestdagen, dan ben je met deze film zeker aan het goede adres!

  8. Bridge Of Spies

  Eind november verscheen Bridge Of Spies in de bioscopen. De film is geregisseerd door Steven Spielberg en onder andere Tom Hanks, Mark Rylance en Alan Alda spelen in de film mee. Het is bovendien de vierde samenwerking tussen Tom Hanks en Steven Spielberg, na de films Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en The Terminal.

  Bridge Of Spies speelt zich af tijdens de Koude Oorlog is gebaseerd op het verhaal van Francis Gary Powers, een Amerikaanse piloot wiens vliegtuig werd neergeschoten tijdens een missie. De Amerikaanse advocaat James B. Donovan wordt door de CIA ingeschakeld om met de Sovjet-Unie te onderhandelen over de vrijlating van deze piloot.

  Zowel fans als critici waren enthousiast over deze film. Bridge Of Spies hoort daarom zeker een plaatsje te krijgen in dit lijstje met de top 10 beste films van 2015!

  7. Ex Machina

  Ex Machina kwam begin dit jaar uit in de bioscoop. Deze sci-fi film is geregisseerd door Alex Garland, de schrijver van de films 28 Days Later en Sunshine.

  Ex Machina draait om een jonge programmeur, die geselecteerd is om deel te nemen aan een baanbrekend experiment op het gebied van artificiële intelligentie. Hij moet een mooie vrouwelijke A.I. op menselijke kwaliteiten testen. Belangrijke thema’s van de film zijn seksualiteit en bedrog.

  De film kreeg goede scores en verdient daarmee een plekje in de top 10 beste films van 2015. Zoek je nog een toffe sci-fi film om te kijken tijdens deze feestdagen? Dan is Ex Machina misschien wel wat voor jou!

  6. Kingsman: The Secret Service

  Kingsman: The Secret Service was begin dit jaar in de bioscopen te zien. Deze film is geregisseerd door Matthew Vaughn, onder andere bekend van films als Kick-Ass en X-Men First Class. Net als deze films is ook Kingsman gebaseerd op een stripboek (dat overigens gemaakt is door de makers van de Kick-Ass stripboeken).

  Deze film draait om de spionnenorganisatie Kingsman, die volledig uit echte heren bestaat. De straatjongen Eggsy krijgt een plek aangeboden bij deze organisatie, naar aanleiding van de dood van een van de agenten. Natuurlijk past hij met zijn achtergrond totaal niet tussen alle snobs, waardoor meteen al spanning ontstaat: is Eggsy wel geschikt als Kingsman agent?

  Kingsman The Secret Service heeft bovendien een toffe cast, met onder andere namen als Samuel L. Jackson, Sofia Boutella en Colin Firth. Wij waren positief over de heerlijke actiescènes en de geweldige humor en beoordeelden de film met een dikke 8.0!

  5. James Bond: Spectre

  Spectre verscheen in oktober in de bioscoop. Het is de 24e film in de James Bond reeks en bovendien alweer de vierde film met Daniel Craig, die wederom rol van James Bond op zich neemt. De film werd goed ontvangen en ook op XGN waren we positief. In de review kroonden we de film tot één van de beste Bond-films ooit, waarbij Spectre een dikke 8.7 kreeg!

  In Spectre wordt James Bond geconfronteerd met zijn verleden naar aanleiding van een mysterieus bericht. Hij moet een duistere organisatie ontmaskeren en terwijl M verwikkeld raakt in een politieke strijd om de geheime dienst MI6 te behouden, ontrafelt Bond de verschrikkelijke waarheid achter Spectre. De film zit vol met toffe bad guys, mooie Bond girls en goede humor.

  Deze moderne klassieker krijgt van ons daarom zeker een plaatsje in de top 10 beste films van 2015. Zoek je een toffe actiefilm om tijdens de kerstdagen te kijken, dan is Spectre zeker een aanrader!

  4. The Martian

  De film The Martian is sinds oktober dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien en verdient het zeker om één van de beste films van 2015 genoemd te worden. Matt Damon schittert in de hoofdrol en zet een knap staaltje acteerwerk neer.

  In The Martian zijn astrounaut Mark Watney en zijn crew op missie op Mars, wanneer tijdens een veldonderzoek een grote storm opsteekt. Zijn crew ontvlucht de planeet, waarbij Mark Watney voor dood achtergelaten wordt. Alleen blijkt hij nog te leven, maar hij kan niet weg: het volgende ruimteschip naar Mars komt pas over vier jaar aan. Hij moet dus alleen weten te overleven.

  The Martian werd goed ontvangen komt op de vierde plaats terecht in dit lijstje met top 10 beste films van 2015. Wij waren in de review vooral enthousiast over de geweldige dialogen en de droge humor in de film.

  3. Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road verscheen in mei in de Nederlandse bioscopen. Deze film, die ook wel beschreven wordt als krankzinnig, deed het goed in de reviewscores en wist ook op XGN een dikke 9.0 in de wacht te slepen. Wij waren vol lof in de review over dit “doldwaze en razende voertuigenfestijn”.

  In deze actiefilm is de wereld na een nucleaire ondergang omgetoverd tot een verlaten bende en een functionerende samenleving is nergens meer te bekennen. De film begint met Max Rockatansky, een overlevende van deze ondergang, die wordt opgepakt door de War Boys, het leger van de tiran Immortan Joe. Hij wordt vervolgens gebruikt als levende bloedbank voor Nux. Nadat Immortan Joe erachterkomt dat zijn beste vrouw Furiosa hem heeft bedrogen, komt er een spectaculaire achtervolgingsscène op gang die bijna de rest van de film voor zijn rekening neemt.

  Mad Max: Fury Road komt op de derde plaats terecht in ons lijstje met beste films van 2015. Zoek je een vette actiefilm, moet je zonder twijfel Mad Max: Fury Road gaan kijken!

  2. Inside Out

  Inside Out wordt ook wel gezien als de beste animatiefilm van 2015. Deze Pixar-film kwam afgelopen zomer uit in de Nederlandse bioscopen en behaalde enorm hoge reviewscores. Op XGN beoordeelden wij de film zelfs met een dikke 9.5!

  Deze animatiefilm vertelt het verhaal van het meisje Riley, dat moeite heeft om zich aan te passen aan haar nieuwe leven nadat ze is verhuisd naar San Fransisco. Mensen worden volgens deze film geleid door hun emoties, namelijk Angst, Woede, Plezier, Verdriet en Afkeer. Zo ook Riley: Inside Out geeft deze emoties een gezicht en een plek om te wonen, namelijk het hoofdkantoor in Riley’s hoofd.

  Omdat deze film een enorm succes was en erg tof is voor zowel kinderen als volwassenen, verdient Inisde Out zeker een plekje in de top 10 beste films van 2015. Daarmee komt deze film op een welverdiende tweede plaats terecht!

  1. Star Wars Episode VII: The Force Awakens

  The Force Awakens draait nog maar sinds halverwege december in de bioscoop, maar verdient deze eerste plaats in de top 10 beste films van 2015 dubbel en dwars. Het nieuwste deel in de Star Wars saga is het beste in één woord te omschrijven: episch. Wij hebben niet voor niets een artikel gemaakt vol met redenen waarom jij nu meteen naar de bioscoop moet rennen om deze film te zien!

  Star Wars Episode VII: The Force Awakens speelt zich af 30 jaar na de gebeurtenissen uit de zesde film, Return Of The Jedi (deze film verscheen in 1983). In deze 30 jaar is een hoop gebeurd: er is een nieuwe republiek opgericht en Luke Skywalker, de laatste Jedi, is verdwenen. Bovendien is er nu ook The First Order, een groep die dezelfde idealen voor ogen heeft als het vroegere Galactic Empire. The First Order probeert Luke te vinden en te doden.

  De film kent een voornamelijk nieuwe cast, maar ook verschillende oude bekenden uit de Star Wars filmreeks keren terug voor een rol in de film. Wij waren enthousiast in de review en noemden het de beste Star Wars film in jaren. Het mag duidelijk zijn dat Star Wars Episode VII: The Force Awakens als winnaar uit de bus komt in dit lijstje met beste films van 2015!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.