Uncharted 4 details - Alles wat we tot nu toe weten over A Thief's End

  Na The Nathan Drake Collection kan de Uncharted fan nog een keer genieten van Nathan Drake. In Uncharted 4: A Thief's End kun je weer mee op avontuur met de schatzoeker. XGN zet alle Uncharted 4 details van wat we tot nu toe weten voor je op een rij.

  Met The Nathan Drake Collection nog vers in het geheugen ben je ultiem voorbereid op Uncharted 4. Om je een beetje op weg te helpen met die voorbereiding gaan we hier stap voor stap over alle Uncharted 4 details die we tot nu toe weten voor je weergeven.

  Uncharted 4 details over de release van de game

  Wanneer de game uitkomt is misschien wel de belangrijkste informatie. Op 18 maart 2016 verschijnt het nieuwste deel exclusief op de Playstation 4 en de verwachtingen zijn hoog. De game is natuurlijk gewoon te kopen in de standaard editie maar er zijn ook een aantal special editions van de game.

  In totaal zijn er drie special editions van Uncharted 4. De prijs verschilt per editie. Maar wat voegt zo'n special edition nou toe? Uit de Uncharted 4 details blijkt dat er behoorlijk wat extra goodies zitten wanneer je één van de special editions koopt.

  Uncharted 4 details

  De eerste special edition is Uncharted 4: A Thief's End Special Edition. Deze versie kost ongeveer 79 euro. Bij de eerste special edition van Uncharted 4 krijg je onder andere:

  • Uncharted 4: A Thief's End Blu-ray disc
  • Collectible stalen hoesje ontworpen door Alexander "that kid who draws'" Laccarino
  • 48- pagina tellende hardcover art book van Dark Horse en Naughty Dog
  • Naughty Dog & Pirate Sigil stickervel
  • Naughty Dog punten: in-game geld om multiplayer content mee vrij te kopen

  Dit is niet de enige speciale editie die fans aan kunnen schaffen. Voor de echte fanatiekelingen is er nog de Uncharted 4: A Thief's End Libertalia Collector's edition. Voor een prijs van ongeveer 119 euro bevat deze special edition alles dat de vorige editie ook heeft maar daar komt dan nog bij:

  • Een 12" premium Nathan Drake standbeeld gemaakt door Gentle Giant
  • Drie multiplayer outfits: Uncharted: Drake's Fortune, Heist Drake en Desert Drake.
  • Twee custom wapen skins: Gouden wapen skin en woestijn wapen skin
  • Henry Avery Sigil Ball cap
  • Madagascar sidekick outfits

  Uncharted 4 details

  Uncharted 4 details- Uncharted 4 ook digitaal te pre-orderen

  Het wordt steeds populairder om games digitaal te kopen. Er is dan ook een speciale editie voor mensen die Uncharted 4 liever digitaal hebben. Voor ongeveer 79 euro kunnen spelers een Uncharted 4 digital deluxe edition aanschaffen. Daarbij krijg je dan:

  • Een digitaal exemplaar van Uncharted 4: A Thief's end
  • Uncharted 4 Triple Pack: Dit geeft toegang tot de toekomstige singleplayer verhaal add-on en twee multiplayer packs die nieuwe, zeldzame multiplayer items unlocken
  • Instant unlock van twee multiplayer customization items

  Of je nou de één van de speciale edities hebt of de standaardeditie koopt, vanaf 18 maart 2016 kun je er mee aan de slag en kom je zelf alles te weten over de game. Wil je voor die tijd meer weten? Lees dan snel verder in dit overzicht van alle Uncharted 4 details

  Nathan Drake's avontuur in Uncharted 4 details

  Het verhaal van de Uncharted games is alom geprezen en één van de vijf redenen die de games zo goed maken. Hoe het verhaal van Nathan Drake in de nieuwste game loopt is dan ook hetgene waar veel fans benieuwd naar zijn. In de Uncharted 4 details lichten we een tipje van de sluier op.

  Aan het eind van Uncharted 3 werd Nathan Drake herenigd met zijn vrouw Elena. Het happy end leek aan te geven dat Nate het schatzoekersbestaan vaarwel ging zeggen. In Uncharted 4 blijkt dat ook te zijn gebeurd. Het spel speelt zich drie jaar na het laatste avontuur van Nathan Drake af.

  Nathan is inmiddels met pensioen en geniet van het rustige leven met zijn vrouw. Tot plots Nathan zijn vermiste broer Sam opduikt. Sam is net als Nate een schatzoeker en heeft het vermoeden dat hij kan achterhalen waar een oude piratenschat ligt.

  Nathan voelt zich gedwongen weer uit zijn pensioen te stappen. Hij gaat terug naar zijn oude levensstijl waar de gamers zoveel plezier aan hebben beleeft. De reis naar de piratenschat wordt Nathans grootste avontuur tot nu toe. Door de inmenging van zijn broer is het persoonlijker dan ooit.

  Uncharted 4 details

  Nathan Drake blijkt een broer te hebben

  Zelfs Nathan zelf was niet op de hoogte van alle Uncharted 4 details. Tot zijn grote verrassing blijkt hij namelijk een broer te hebben. Sam Drake was vermist en Nathan dacht zelfs dat zijn oudere broer dood was. Sam lijkt op zijn jongere broer alleen heeft hij niet zijn jonge uiterlijk: Sam is een kalende 43-jarige schatzoeker.

  In tegenstelling tot zijn jongere broer is Sam iets minder succesvol. Hij is dan ook een beetje jaloers op wat Nathan bereikt heeft. Sam is roekelozer dan Nate en doordenkt zijn acties minder goed.

  Over de skills die Sam heeft is nog weinig bekend. Het is waarschijnlijk dat hij qua stijl lijkt op zijn jongere broertje. Sam staat verder bekend als een uitstekende motorrijder.

  Sam Drake wordt ingesproken door Troy Baker. Eerst zou dit gebeuren door Tod Stashwick, die ook in de eerste trailer als voice-over te horen was. Maar nadat hij het project verliet heeft Troy zijn stokje overgenomen.

  Verhaallijn krijgt downloadbare extra content

  Voor het eerst krijgt een Uncharted game DLC. Community strategist Arne Meyer van Naughty Dog legde eerder de keuze voor DLC uit:

  "DLC werkte heel goed bij The Last Of Us. Daarom besloten we ook te proberen voor Uncharted goede downloadbare content te maken. Het idee voor downloadbare content is niet nieuw maar pas onlangs vonden we een manier waarop het goed werkt."

  Over de downloadbare content is verder nog niet veel bekend.

  Uncharted 4 details over nieuwe multiplayer modus

  Naast de verhaallijn kan de Uncharted fan in Uncharted 4 ook aan de slag met een uitgebreide multiplayer modus. Tijdens de Paris Games Week maakten wij al kennis met de multiplayer demo. De informatie over de multiplayer modus mag natuurlijk niet ontbreken tussen alle Uncharted 4 details.

  Op Paris Games Week werd de Uncharted 4: multiplayer onthuld. Vanaf december kunnen mensen die in bezit zijn van The Nathan Drake Collection en een Playstation Plus abonnement met de beta aan de slag.

  In de multiplayer modus kun je spelen met verschillende karakters uit de Uncharted serie. Zo zijn in de trailer onder andere Sully, Elena, Chloe en natuurlijk Nathan Drake zelf te herkennen. Elk karakter heeft een aantal unieke eigenschappen.

  Het is natuurlijk heel belangrijk te weten door wat voor een omgeving je kan lopen met de karakters. Nadat na de onthulling van de trailer aan hoofdontwerper Robert Cogburn werd gevraagd hoeveel maps er kwamen, was zijn antwoord dat het team mikt op acht maps. Hij gaf aan dat dit gloednieuwe maps zijn en dat er dus geen remakes van oude maps komen.

  Uncharted 4 details

  Nieuwe Uncharted 4 details over toevoegingen multiplayer

  Er zijn drie grote nieuwe toevoegingen aan de Uncharted 4 multiplayer; Sidekics, Mysticals en het gebruik van een grijphaak aan een touw.

  Sidekicks zijn door de computer bestuurde hulptroepen. Wanneer je met je karakter in de knel zit kun je die inschakelen om je te helpen. Er zijn verschillende type sidekicks en elke sidekick heeft unieke eigenschappen. In de trailer zijn dit de rode, of blauwe personages.

  De mysticals zijn bovennatuurlijke gaves die we kennen uit de Uncharted serie. Zo is in de trailer even de schat te zien die je aan het eind van het allereerste deel van de franchise vindt. Zo'n mystieke kracht geeft je personage krachten die je in kan zetten om te winnen in Uncharted 4 multiplayer.

  De laatste toevoeging is de grijphaak. Aan de grijphaak kun je via touwen makkelijker tussen de verschillende hoogtes van een map bewegen. Uiteraard kun je de grijphaak ook inzetten tijdens het vechten. Zo zie je in de trailer Nathan al een keer landen op een vijand vanuit de lucht.

  Ook voertuigen aangekondigd voor Uncharted 4

  De multiplayer is nog volop in ontwikkeling en er zullen dus vast nog nieuwe dingen bijkomen. Naughty Dog heeft al wel aangekondigd dat er ook voertuigen gaan komen in de multiplayer modus. Hoe deze ingezet gaan worden is nog niet bekend maar het zou dus zomaar kunnen dat je met een motor, boot, of auto door de levels kan gaan knallen.

  Vanaf 27 april 2016 kun je zelf aan de slag met Uncharted 4. Tot die tijd kun je op XGN alles lezen over de Uncharted 4 details en houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.