De top 10 beste films 2015 - eerste helft

Article
zondag, 28 juni 2015 om 12:09
xgn google image
De eerste helft van 2015 is verstreken en op het gebied van films zijn we goed beloond. Maarliefst vier films kregen een 9.0! Benieuwd naar de beste films tot nu toe? Check dan de top 10 beste films 2015 van de eerste helft!

10. Cinderella - 8.0 - februari

We beginnen met het verhaal dat iedereen ongetwijfeld kent. Ja, ook alle heren kennen het verhaal, want we beginnen bij Cinderella. Disney verfilmt steeds vaker oude sprookjes waarbij het verhaal lichtelijk is aangepast. Eerder verschenen de films Maleficent en Into the Woods, maar nu ook Cinderella. Of het sprookje zich duidelijk kan onderscheiden op het grote witte doek, lees je in de review!
De leuke casting (Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden) zorgt voor een hoop chemie in de film en de flauwe humor die hierin wordt gebruikt nemen we voor lief. Eerlijk gezegd vermaakt het ons ook wel een klein beetje! Om deze redenen verdient Cinderella zeker een plekje in de top 10 beste films 2015 van de eerste helft.

9. Fast & Furious 7 - 8.0 - maart

Snelle auto's, knappe dames, goede actie, zieke stunts en gruwelijke muziek gecombineerd met een sterrrencast. Paul Walker schittert voor het laatst in het zevende deel van de reeks, naast geliefde acteurs als Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham Michelle Rodriguez, Ludacris en Tyrese Gibson. De film ontving een 8.0 van Laura en wordt gezien als een mooi eerbetoon aan de overleden Paul Walker.
Ondertussen is al het achtste deel aangekondigd dat in New York wordt opgenomen met Dwayne Johnson, Jason Statham en Vin Diesel. De overige cast is nog niet bevestigd. Dus, als je opzoek bent naar vette auto's zoals de Lykan Hypersport, Lamborghini Aventador, Dodge Charger en McLaren P1 gecombineerd met hele vette actie, dan moet je Fast & Furious 7 checken!

8. Kingsman The Secret Service - 8.0 - februari

Een straatschoffie genaamd Eggsy weet het te schoppen tot geheimagent à la James Bond, maar dan niet serieus. En dat allemaal door zijn mentor die gespeeld wordt door Colin Firth, die de onverwachte actieheld van 2015 genoemd mag worden. Zijn kick-ass actie scenes zijn gegarandeerd van vele doden en dat is ook meteen het grootste pluspunt van de film. De heerlijke humor vult dit scherp aan, maar is niet voor iedereen weggelegd.
De cast is opmerkelijk te noemen, met Colin Firth, Mark Strong, Mark Hamill, Taron Egerton en Samuel L. Jackson. Wanneer je op zoek bent naar heerlijke Britse humor met af en toe kick-ass actie zit je met Kingsman The Secret Service goed!

7. Testament of Youth - 8.5 - juni

Testament of Youth vertelt het enorm heftige, maar toch mooie verhaal van Vera Brittain, die gespeeld wordt door Alicia Vikander. De film speelt zich af tijdens de zogenaamde 'verloren generatie' waarbij de Eerste Wereldoorlog begint terwijl Vera en haar vrienden nog maar amper volwassen zijn. Hoewel Vera een ijzersterke vrouw is, kan ze toch niet om haar liefde voor Roland Leighton heen, die gespeeld wordt door Kit Harington.
Vera volgt haar grote liefde en broer de oorlog in als verpleegster. Het feit dat het verhaal gebaseerd is op een biografie en heftige gebeurtenissen bevat, zorgt ervoor dat de film je weet vast te houden. Uiteraard heeft de geweldige hoofdpersoon hier ook een groot aandeel in!

6. Jurassic World - 8.5 - juni

De eerste Jurassic Park film kwam uit in 1993 en ruim 12 jaar later zitten de nieuwe generatie en oude generatie samen in de bioscoopstoel om met grote ogen naar het witte doek te kijken. De speciale effecten waardoor de dinosauriërs tot leven komen op het bioscoopscherm is van ongekende kwaliteit. Alleen al de goed uitgewerkte personages, speciale effecten en de humor zorgen ervoor dat de film een 8.5 ontvangt.
Jurassic World draait sinds kort in de bioscoop, dus als je hem nog niet gezien hebt raden wij je aan om snel naar de bioscoop te gaan en deze film te checken. Nog niet genoeg motivatie check dan de rode,, uhm groene loper video van Daniel!

5. Avengers Age of Ultron - 8.5 - april

Het visuele spektakel genaamd Avengers Age of Ultron verbrak verschillende records en bracht snelle, maar slimme humor in toch een donkere film. De onderlinge conflicten zorgen voor de slimme humor, maar brengt af en toe wel meer van hetzelfde. Desondanks werd de Avengers Age of Ultron positief ontvangen en staat hij bij ons op nummer 5 in de top 10 beste films 2015 van de eerste helft.
Marvel fans zullen genieten van de film, maar ook actie en heldenliefhebbers kunnen zich uitermate vermaken met de film. De cast doen waar ze goed in zijn en het Marvelplan voor de toekomst wordt duidelijk gehint. Wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe Marvel films, maar wanneer dat zover is, bekijken wij Avengers Age of Ultron nog eens opnieuw!

4. Birdman - 9.0 - januari

Riggan Thomson, gespeeld door Michael Keaton, is een performer van de oude stempel. Aan de ene kant doet hij zijn uiterste best om zijn hoogtijdagen met een nieuwe voorstelling van moderne invloeden te voorzien, maar aan de andere kant wil hij zelf niets te maken hebben met de hedendaagse technologie en graadmeter voor succes.
De film wordt de ultieme metafilm genoemd: de acteurs repeteren voor een toneelstuk en switchen constant tussen privéleven en hun rollen. De cast is ook niettemin met Michael Keaton, Emma Stone en Edward Norton. Wij raden de film absoluut aan, maar of de film net zo goed is als de volgende films uit de top 10 beste films 2015 lijst, lees je hierna!

3. The Imitation Game - 9.0 - januari

Benedict Cumberbatch speelt in The Imitation Game misschien wel de rol van zijn leven. De Oscar-winnende film bevat briljante acteerprestaties en allerlei emoties in één persoon. Het verhaal is net als Testament of Youth gebaseerd op een waargebeurd verhaal en Cumberbatch heeft hier een ijzersterke rol in vertolkt.
De film toont niet alleen emoties maar geeft de kijker ook een golf aan emotie. Het ene moment begrijp je de acteur niet en af en toe kan je hem niet uitstaan, maar even later krijg je weer medelijden met hem en kan je hem niet haten. The Imitation Game staat op plek 217 in de top 250 lijst van IMDB.

2. Kung Fury - 9.0 - juni

De 30 minuten die de film duurt zijn spectaculair, over-the-top en zó slecht dat het briljant is. De film kreeg van Theo Weber een 9.0 omdat de Kung Fu Agent zo een slap verhaal vertelt maar tegelijkertijd past ook alles goed bij elkaar. David Sandbergs doel was om een eerbetoon aan de jaren '80 uit te brengen en dat is precies wat hier ook te zien is.
Theo schrijft dat de film minstens één keer in je leven bekeken moet worden en dat levert dan 30 minuten aan buikpijn op vanwege het lachen. De film is slecht op een goede manier en zelfs op IMDB ontvangt de film een 8.3! En owja, er zit een Kung Führer in de film!

1. Mad Max Fury Road - 9.0 - mei

De nummer 1 van de top 10 beste films 2015 lijst wordt bestempeld als krankzinnig geweldig. Maarliefst twee uur aan keiharde actie, waarin je in principe naar één lange achtervolgingsscène kijkt dat opgedeeld is in diverse fragmenten waarin Tom Hardy een minder groot aandeel heeft dan gedacht. Actrice Charlize Theron is fenomenaal in de film en de achtervolgingsscène is spectaculair.
Noem de film over-the-top, maar noem de film absoluut niet slecht. Mad Max Fury Road is een van de meest originele en visueel indrukwekkende films van dit jaar. De actie is gewoon geweldig en misschien weet deze film wel de topper van het hele jaar te worden. Je hoort het uiteraard aan het einde van dit jaar!
Mis jij nog een film in de top 10 beste films 2015 lijst omdat wij hem niet gerecenseerd hebben? Laat het ons weten en wie weet staat er binnenkort een review van de film online!