The Dark Pictures House of Ashes gameplay - Next Gen ervaring met Ashley Tisdale als hoofdkarakter

Article
donderdag, 27 mei 2021 om 18:30
house of ashes pers 1f1622122149
Het derde deel van de The Dark Pictures Anthology is in aantocht, met de game genaamd House of Ashes. We hebben eind 2020 de eerste teaser kunnen bewonderen van de nieuwe game, waar de meest gruwelijke monsters opnieuw er alles aan doen om de karakters af te slachten. Achter de schermen hebben wij geheel nieuwe The Dark Pictures House of Ashes gameplay kunnen zien, waarbij de game nu ook beschikbaar gaat zijn voor de nieuwe generatie consoles en waar de camera’s helemaal vernieuwd zijn.

The Dark Pictures House of Ashes gameplay toont verkenbaar horrorverhaal

Net zoals de eerste twee delen uit de The Dark Pictures Anthology genaamd Man of Medan en Little Hope, is House of Ashes een verkenbaar horrorverhaal, waarin je het wereldje van de game geheel kan ontdekken, maar waar tegelijkertijd ijzingwekkende monsters je constant achtervolgen. In de eerste twee delen waren de monsters enkel hallucinatie. Dit is een stuk anders in House of Ashes. Zo zijn de monsters dit keer levensecht en staan klaar om de karakters op elk moment af te slachten.
In het derde deel zoekt een militaire eenheid in 2003 naar chemische wapens in het Midden-Oosten, in Irak. Hier wordt de eenheid al snel onder vuur genomen door het Iraakse leger. Toch wordt dit gevecht snel stopgezet wanneer een enorme aardbeving de hoofdpersonages van House of Ashes ondergronds brengt. Hier ontdekken de karakters al snel dat zij zich in een ondergrondse tempel bevinden, die in de tijd van het Akkad koninkrijk werd gebouwd onder leiding van God King Naram-Sin. Deze zogeheten God King was rond 2250 V.C. een echt persoon. Hier bevindt zich een nog grotere dreiging dan hun menselijke vijanden bovengronds.
De karakters moeten een weg zien te vinden uit de levensgevaarlijke tempel, die hen weer naar boven moet leiden. Toch gaat dit niet zo soepel gezien de monsters ondergronds en het Iraakse leger bovengronds. Dit moeten zij allemaal zien te overleven, terwijl ze tientallen keren verschrikkelijke dilemma’s voorgeschoteld krijgen.
De gloednieuwe Bandai Namco game heeft opnieuw gebruik gemaakt van motion capture om de karakters van House of Ashes een nieuw leven in te blazen en de karakters zo echt mogelijk te laten lijken. Niemand minder dan High School Musical-ster Ashley Tisdale speelt de rol van Rachel King in deel drie. Zij maakt deel uit van de militaire eenheid en beland door de aardbeving ondergronds, samen met karakters zoals Jason, Nick en Selim. Deze personages zijn bestuurbaar wanneer je de game in handen hebt.

Next Gen ervaring geïnspireerd op H.P. Lovecraft

Het nieuwe deel van de The Dark Pictures Anthology lijkt opnieuw een gruwelijk horrorverhaal met zich mee te brengen, die dit keer een stuk verbeterd is qua graphics als je een Next Gen console bezit.
Volgens Game Directeur van ontwikkelaar Supermassive Games Will Doyle kunnen we een gloednieuwe horrorverhaal verwachten van House of Ashes, dat deels geïnspireerd is op boeken van H.P. Lovecraft, maar ook films zoals Alien, Predator en The Descent
Man of Medan en Little Hope kwamen eerder alleen op de PS4, Xbox One, Series S en PC. House of Ashes wordt op nog meer consoles ter beschikking gesteld, zoals de PS5 en de Xbox Series X. Volgens Will Doyle kunnen we een grote verbetering in graphics verwachten op de Next Gen consoles, dat je goed terugziet in de gameplay van House of Ashes. De game komt zoals gewoonlijk uit op de PS4, PC en de Xbox One, maar bevat ook geavanceerde versies voor de Next Gen consoles.
house of ashes pers 2f1622122248

Nieuwe aspecten ten opzichte van de vorige games

Het derde deel van de The Dark Pictures Anthology brengt zoals gewoonlijk een aantal kenmerkende aspecten met zich mee zoals de keuzes die je telkens moet maken om ervoor te zorgen dat jouw karakters niet dood gaan, maar ook de ijzingwekkende monsters. Toch brengt House of Ashes ook een aantal nieuwe aspecten met zich mee dat Man of Medan en Little Hope niet hadden en wat de ervaring een stuk spannender maakt.
Zoals eerder gezegd is het derde deel van de The Dark Pictures Anthology voor het eerst geschikt voor Next Gen consoles, zoals de PS5 en de Xbox Series X. Toch is dit niet de enige aanpassing voor House of Ashes. Zo voegt de game eindelijk moeilijkheidsgraden toe. Zo kun je kiezen uit Easy, Normal of No-Holds-Barred. Hierdoor kan je zelf bepalen of je de House of Ashes ervaring op het moeilijkste level wil spelen met de No-Holds-Barred modus, of er gewoon makkelijk doorheen wil gaan met de Easy modus.
Ook heeft House of Ashes nieuwe speelbare modi zoals Shared Story, waarmee je met iemand anders de game kan spelen, maar ook andere soorten Modi zoals Movie Night en twee singleplayer modi: Theatrical Cut en de Curator's Cut. De Curator's Cut is alleen ter beschikking als je een pre-order hebt van de game.
house of ashes pers 3f1622122384

360 graden camera toevoeging

Veel Man of Medan en Little Hope spelers ergerden zich regelmatig aan de ietwat ongemakkelijke camera invalshoeken waarmee je de twee games moest spelen. Hierdoor was het moeilijk in te schatten waar je nou precies heen ging en wat je precies moest doen. House of Ashes biedt nu een vernieuwde 360 graden camera aan, die je geheel zelf kunt besturen. Eerder kon dit namelijk niet.
Het blijkt dus dat Supermassive Games, de maker van de The Dark Pictures Anthology, geluisterd heeft naar de ervaringen van spelers en de feedback in House of Ashes heeft verwerkt. Het derde deel van de The Dark Pictures Anthology lanceert dit jaar op PC, Xbox One, Series X/S, PS4 en PS5.
Ben jij enthousiast voor House of Ashes met de nieuwste Next Gen ervaring? Laat het weten in de reacties!