Hoe is High School Musical The Musical De Serie op Disney+?

Article
woensdag, 13 november 2019 om 12:50
high school musical the musical the serie 4f1573634144
Disney+ is nu officieel van start gegaan. Dat betekent dat er een heleboel originals aan het lijstje van titels worden toegevoegd. Eén daarvan is een hele mond vol. Dit is High School Musical The Musical The Serie die nude voorpagina van Disney+ siert. Hoe de serie tot nu toe bevalt lees je hier.

Toffe aanpak

Om te beginnen is het interessant om te zien dat er is gekozen om High School Musical nieuw leven in te blazen. Er gaan al jaren geruchten rond dat Disney aan een vierde deel werkt en dan is het verrassend om te zien dat de reeks toch niet uit het oog is verloren. De personages van de film zit nog vers in het geheugen, maar niemand wilde dat personages door nieuwe acteurs werden gespeeld. Een vierde deel zou door de leeftijd van de acteurs (en vorderingen met andere films) niet meer op een High School kunnen afspelen, tenzij er natuurlijk hele nieuwe personages zouden worden bedacht. In beide gevallen kon het flink de plank misslaan.
Grappig genoeg werkt het om dan te kiezen voor een paar tieners van East High, die de musical van High School Musical gaan opvoeren op hun eigen school. Op die manier heb je niet idee dat je hetzelfde verhaal opnieuw krijgt voorgekauwd. Vooralsnog is er pas één episode getoond, maar tot nu toe lijkt het concept te werken. Er is zelfs ruimte om het concept langer voort te zetten dan 1 seizoen.
high school musical the musical the serie 3f1573634178

Bekende liedjes

Eén van de redenen waarom het werkt, is omdat iedereen de liedjes van High School Musical nog wel kent. Alhoewel er in de eerste episode van High School Musical The Musical The Serie nog zuinig wordt omgegaan met de referenties naar de filmnummers, is het een feest van herkenning als dit wel gebeurd. De doorgewinterde Disney-fan kent de liedjes door en door en kan het niet laten om soms uit volle borst mee te zingen. Moet je eens indenken als straks de wat drukkere en energieke nummers als Getcha Head In The Game aan bod komen.
De bekende nummers worden mooi aangevuld met nieuwe nummers die de personages mooi zingen buiten de momenten om dat ze in de serie op het podium staan te stralen. Bij de casting is duidelijk rekening gehouden dat de acteurs allemaal hun eigen unieke gouden strot moesten hebben.
high school musical the musical the serie 2f1573634213

Interessante verhaallijnen

De personages lijken nu al voor interessante verhaallijnen te gaan zorgen. Zo zijn er al volop liefdesproblemen buiten de High School Musical-optredens om. Interessant is om te zien hoe er voor de persoon die in het theaterstuk Troy vertolkt, is gekozen voor een jongen die absoluut niks met theater heeft. De enige reden waarom hij auditie is gaan doen, is omdat hij het hart van zijn ex terug wil stelen. Die ex heeft vol haar zinnen gezet op het spelen van de andere hoofdrol: Gabriella.
Dit lijkt een tienerdrama te worden wat zich vooral op de wat jongere kijkers gaat richten en Disney-fans die al jaren van High School Musical hielden. Ergens heeft het een Glee-feeling. In tegenstelling tot Glee wordt al het drama niet opgevuld met nummers van verschillende artiesten, maar nummers uit High School Musical en compleet nieuwe nummers.
high school musical the musical the serie 1f1573634247

We want more?

Op het moment staat er op pas 1 aflevering van Disney's High School Musical The Musical The Series op Disney+. Het zal dus nog even duren voor we een oordeel kunnen vellen over heel de serie. Vooralsnog maakt de serie een goede eerste indruk, al zegt dit natuurlijk weinig over de rest van het seizoen. Er zijn natuurlijk voldoende series die sterk beginnen maar daarna toch minder goed lijken dan ze eigenlijk waren. In ieder geval ligt er veel potentie klaar voor de serie en we gaan zien of het deze potentie later ook waar gaat maken. Dit kan een tof concept zijn wat na het brengen van de nummers uit film 1, makkelijk een verlenging kan krijgen gebaseerd op film 2 en zelfs film 3.
In ieder geval kan er niet zoals Netflix dit met series doet, worden gebingewatched. Nieuwe afleveringen worden wekelijks toegevoegd. We moeten dus nog even geduld hebben voor we weten hoe dit tieneravontuur zich daadwerkelijk voort zet. Wij zijn benieuwd. Niet alleen naar hoe het verder afloopt, maar ook naar wat jullie mening is over deze nieuwe Disney+ serie. Leet het ons weten in de reacties.

Populair Nieuws