Remastered games en remakes van 2018

  Elk jaar wordt er wel een aantal oudere games opnieuw uitgebracht. Ook dit jaar konden we weer met een aantal echte klassiekers aan de slag op de huidige generatie consoles. Dit zijn de beste remastered games en remakes van 2018!

  10. Shenmue 1 & 2 Remastered

  Het is niet gek dat een game als Shenmue na 20 jaar eindelijk een remaster heeft gekregen. De eerste Shenmue kwam in 1999 uit voor de Sega Dreamcast en deel twee verscheen in 2001. De opgepoetste versies van deze games zijn bedoeld als warmhoudertje voor het aankomende Shemue 3.

  Ondanks de verbeterde look, is het nog wel te merken dat de games last hebben van veroudering. Dat doet niets af aan het avontuur dat beide games je nog steeds bieden. Dat is namelijk enorm en houdt je zomaar tien tot 20 uur per game zoet. In onze review gaven we Shenmue 1&2 Remastered een 7.

  Shenmue 1 & 2 Remastered is te spelen op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  9. Donkey Kong Country Tropical Freeze

  Donkey Kong Country Tropical Freeze kwam nog niet zo heel lang geleden uit voor de Wii U. Toch besloot Nintendo het spel voor de Switch opnieuw uit te brengen. Voor spelers die nooit een Wii U hebben gehad, maar toch met hun favoriete aap aan de slag willen, is de Switch versie een aangename verrassing.

  Nieuw toegevoegd in de Switch versie is het speelbare personage Funky Kong. Funky heeft veel extra voordelen die de andere personages niet hebben zoals extra hartjes, de mogelijkheid om dubbele sprongen te maken en te zweven. Daarbij heeft hij een surfplank waardoor hij geen schade oploopt van de meeste stekelige ondergronden. Dit maakt de game een stuk makkelijker en toegankelijker voor casual spelers. Wij gaven de Nintendo Switch versie van de game in onze review een 8.

  Donkey Kong Country Tropical Freeze is te koop voor de Nintendo Switch.

  8. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

  Ook Crash Bandicoot is weer terug van weggeweest in 2018. In de N. Sane Trilogy hebben de eerste drie games met het buideldier een remaster gekregen. De games hebben een flinke oppoetsbeurt gehad, waardoor ze er scherper dan ooit uitzien. Waar de games eerst PlayStation exclusieve titels waren, zijn ze nu ook speelbaar op de Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  In onze review kreeg de game een welverdiende 8.0. Net als vele anderen in deze lijst met beste remastered games en remakes van 2018 is de game perfect voor een nostalgische tip en een toffe uitdaging.

  7. Shadow of the Colossus

  De volgende in de lijst met beste remastered games en remakes van 2018 is Shadow of the Colossus. Deze remake brengt de game in 4K resolutie naar de PlayStation 4. Deze oorspronkelijke klassieker voor de PlayStation 2 wordt nog steeds beschreven als een van de beste games ooit en nu hebben PlayStation 4 bezitters de mogelijkheid om de game met verbeterde graphics te spelen.

  De game kreeg in onze review een 7. We vonden de sfeer van de game nog steeds geweldig, maar ergerden ons aan de besturing en de camerastandpunten. Deze zorgen er in de remake voor dat de game toch nog wat verouderd aanvoelt.

  Shadow of the Colossus is nu te koop voor PlayStation 4.

  6. Bayonetta 2

  De volgende in de lijst met beste remastered games en remakes van 2018 is Bayonetta 2. Eigenlijk gaat het hier om Bayonetta 1 en 2. Als je deel 2 aanschaft krijg je namelijk het eerste deel als digitale download gratis en voor niets erbij. Dubbel zoveel plezier dus.

  De heks Bayonetta gooide eerder al hoge ogen op andere platformen, waar ze al zuigend op een lolly korte metten wist te maken met engelen en ander gespuis. Dit deed ze al met gracieuze bewegingen en die zien er in de verbeterde versies van de games nóg beter uit. De Switch versie kan wel gezien worden als de ultieme versie. De grafische kwaliteit is een stuk verbeterd waardoor de game een stuk soepeler loopt. In onze Bayonetta 2 review gaven we de game maar liefst een 9.

  Bayonetta 2 is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  5. Burnout Paradise Remastered

  Burnout Paradise werd in 2008 één van de best verkochte racegames ooit. Met de remaster die dit jaar uitkwam, kregen spelers weer de mogelijkheid om door Paradise City te razen met de snelste auto’s. Met de opgepoetste visuals is dat zeker geen straf. Het racen, maar zeker ook de vele crashes zien er in deze versie nog veel beter uit dan in het origineel.

  In onze Burnout Paradise Remastered review gaven wij de game een 7.5. We vinden het vooral jammer dat er geen extra content in de game is gestopt en vragen ons daarom af of een remaster van Burnout Paradise nu al nodig was, omdat de game er destijds ook al qua graphics mooi uitzag.

  Burnout Paradise Remastered is te koop voor PlayStation 4 en Xbox One.

  4. Assassin’s Creed Rogue Remastered

  Vier jaar geleden kwam Assassin’s Creed Rogue uit. De game werd tegelijkertijd uitgegeven met Assassin’s Creed Unity. Alleen waar Unity uitkwam voor de huidige generatie consoles, was Rogue alleen speelbaar op de Xbox 360 en PlayStation 3. Iedereen die destijds al was overgestapt naar de nieuwe generatie consoles heeft de game dus nooit kunnen spelen.

  Uniek aan Rogue is dat je ditmaal niet speelt als Assassin, maar als Tempelier. Dit geeft andere inzichten op de sluipmoordenaars en hun manieren. Al met al is het een van de beste remastered games en remakes van 2018. We gaven de game in onze Assassin's Creed Rogue review een 7.5.

  Assassin's Creed Rogue Remastered is te koop voor Xbox One en PlayStation 4.

  3. Spyro Reignited Trilogy

  Spyro is terug. Wie kent deze paarse draak nu niet? De Spyro Reignited Trilogy bevat de drie originele Spyro games met extra minigames. Een feest van herkenning van oudere spelers en een nieuw avontuur voor spelers die nog nooit eerder de games hebben gespeeld.

  Met de verbeterde graphics die deze games naar 4K weten te tillen zien de avonturen van het paarse draakje er beter uit dan ooit. We gaven de game dan ook een 7.5 in onze Spyro Reignited Trilogy review. Reden genoeg voor een plek in de beste remastered games en remakes van 2018.

  Spyro Reignited Trilogy is verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

  2. Yakuza Kiwami 2

  De volgende in de lijst met beste remastered games en remakes van 2018 is Yakuza Kiwami 2. De game is een remake van Yakuza 2, die in 2006 verscheen voor de PlayStation 2. Het spel loopt op dezelfde engine als Yakuza 6, die zorgt voor verbeterde graphics ten opzichte van het origineel. In het verhaal volgen we Kazuma Kiryu, die verzeild raakt in een oorlog in de Japanse maffiawereld, de Yakuza. Als speler moet je klusjes voor de maffia opknappen en kun je aan talloze gekke zijmissies deelnemen.

  De game is een typische Japanse game die je urenlang bezighoudt. In onze Yakuza Kiwami 2 review beloonden wij de game met een dikke 8.

  Yakuza Kiwami 2 is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4.

  1. Dark Souls Remastered

  De laatste in deze lijst met beste remastered games en remakes van 2018 is Dark Souls.De game werd dit jaar opnieuw uitgebracht voor de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Negen jaar nadat de wereld kennis maakte met de uitdagende gameplay kun je weer terugkeren naar de gebieden waar menig gamer vandaag de dag nog nachtmerries van heeft.

  Dark Souls is namelijk een tergend moeilijke game. Elke vijand kan je in no-time uitschakelen en je moet van goede huize komen wil je het overleven in deze actie RPG. Dark Souls Remastered bevat naast de originele game ook de uitbreiding Artorias of the Abyss.

  Wij gaven de Switch versie van de game een 8.0 in onze Dark Souls Remastered Review.

  Beste remastered games en remakes van 2018

  Dit was onze lijst met de beste remastered games van 2018. Van welke remastered game heb jij het meest genoten afgelopen jaar? Laat het ons weten in de reacties!

  Shenmue 1 & 2

  Verkijgbaar vanaf 21 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.