Alle GTA 6 geruchten uit 2021 op een rijtje

  Dit jaar wordt Grand Theft Auto alweer acht jaar oud en nog steeds heeft Rockstar Games nog niets officieel onthuld over het langverwachte vervolg: GTA 6. Over de jaren zijn er alleen wel al tal van geruchten opgedoken, waarvan ook alweer flink in 2021. De geruchtenmolen staat niet stil en dus zetten we alle GTA 6 geruchten uit 2021 op een rijtje.

  Sinds GTA 5 in 2013 uit is gekomen, speculeert men al over een mogelijk vervolg in de bekende gangster-reeks van Rockstar Games. De eerstvolgende titel die de studio naar buiten bracht was alleen Red Dead Redemption 2 en niet GTA 6. Nu die game uit is en Rockstar zich officieel lijkt te richten op GTA 6 is het tijd om te kijken naar de geruchten die in 2020 al zijn opgedoken.

  Nieuwe technologie voor NPC’s

  Het jaar trapte direct goed af met een gerucht rondom een nieuwe technologie die Rockstar Games zou gebruiken voor toekomstige games. Een nieuw patent van Rockstar Games wijst namelijk op een systeem waarmee de ontwikkelaar het verkeersgedrag realistischer kan programmeren. Hierdoor zouden NPC’s een stuk levendiger zijn in de wereld.

  Het is tevens niet bewezen dat de techniek voor Grand Theft Auto 6 gebruikt zou worden. Dit wordt door fans alleen wel verwacht gezien het patent een wereld beschrijft waarin veel voertuigen aanwezig zijn. Velen stellen dat dit een indicatie moet zijn voor de game die achter de schermen bij Rockstar in ontwikkeling zou zijn: GTA 6.

  GTA 6 krijgt een singleplayer

  Het volgende GTA 6 gerucht dat in 2021 opdook, bracht veel fans goed nieuws. GTA 6 zou namelijk gewoon een traditionele singleplayer krijgen. Take-Two Interactive CEO liet dit in februari tijdens een bijeenkomst namelijk doorschijnen. Hij zei het volgende:

  "The folks at Rockstar Games intended to create a powerful single-player experience, a story driven experience. And Rockstar has always been known for great stories and great single-player experiences and then developed in addition, a massive multiplayer opportunity over the past years." - Strauss Zelnick

  Nu lijkt deze quote vrij onschuldig, maar Zelnick liet in dezelfde bespreking tevens weten dat Rockstar Games gewoon door zou gaan met de ontwikkeling van singleplayer games. Tevens werd rond diezelfde tijd een CV gespot van een werknemer bij Rockstar Games waarin stond dat de werknemer werk had verricht voor GTA 6. Specifiek zou de werknemer voertuigen voor de game hebben ontworpen.

  Project Americas geruchten kloppen niet

  Al jaren gaan er geruchten over de setting van de volgende Grand Theft Auto-game. Het leek er op dat de game zich zou afspelen in de jaren ‘70, terwijl de setting gedeeltelijk in Zuid-Amerika zou zijn. Daarbij kwam ook nog eens dat Vice City één van de locaties zou zijn waar spelers naar toe konden gaan.

  Eind maart claimde een insider genaamd Tom Henderson alleen op Twitter dat zo’n 80 procent van de geruchten rondom Project Americas niet juist is. Het zou allemaal gezichtsbedrog zijn. Wat fans wel precies kunnen verwachten, vertelde Henderson in eerste instantie niet.

  Een maand later benadrukt Henderson nog een keer dat de setting zich niet in het verleden afspeelt. De game zou zich afspelen in een moderne setting. De insider claimt tevens dat GTA Online invloed zou hebben op de tijdsperiode. Als deze modern is, kan er volgens de leaker namelijk meer geld verdiend worden doordat Rockstar daardoor veel meer deuren open laat voor bizarre evenementen.

  Is GTA 6 al af?

  Als laatste GTA 6 gerucht uit 2021 tot nu toe komt misschien wel het meest bizarre gerucht. Begin mei werd namelijk gespeculeerd dat GTA 6 al bijna af zou zijn. Fans wezen op een vacature bij Rockstar die vroeg om QA-testers. Dit zou een teken zijn dat Gradn Theft Auto VI al bijna af is.

  QA-testing wordt doorgaans wat later gedurende de ontwikkeling van games gedaan. Fans denken dat de game, ondanks het feit dat de titel nergens genoemd wordt, al vrij snel klaar kan zijn. Toch lijkt dit vrij onwaarschijnlijk gezien vorig jaar nog via Jason Schreier duidelijk werd dat de open-world game van Rockstar nog in een vrij vroeg ontwikkelingsstadium zit.

  Alle GTA 6 geruchten uit 2021 tot nu toe

  Dit zijn alle geruchten die tot nu toe over GTA 6 naar buiten zijn gekomen in 2021. Het jaar is alleen nog lang niet voorbij. Gedurende het jaar werken we deze lijst dan ook bij indien er nieuwe geruchten opduiken.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.