Gebruikt GTA 6 nieuwe NPC patent van Take-Two?

  Er is een nieuw patent aangevraagd door Take-Two voor een door Rockstar-ontwikkeld systeem dat NPCs een stuk slimmer moet maken. Specifiek noemt het patent een NPC navigatiesyteem dat wegenroutes en gedrag onderhoudt. Mogelijk wordt het patent voor GTA 6 gebruikt, de volgende Grand Theft Auto game die in ontwikkeling is.

  Het nieuwe patent heet ‘System And Method For Virtual Navigation In A Gaming Environment’ en werd in oktober 2020 door Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar Games aangevraagd. Recentelijk werd het patent door een Reddit-gebruiker ontdekt. Het systeem is ontwikkeld door Rockstars hoofd AI programmeur, Simon Parr en David Hynd, Rockstars associate director of technology.

  Met het nieuwe systeem kan Rockstar 'een realistische virtuele wereld creëren zonder software en hardware limitaties'. Via de nieuwe technologie omzeilt Rockstar de bekende systemen die NPC-gedrag niet realistisch genoeg kunnen nabootsen door limitaties van de huidige wegen.

  Specifiek gaat het om het verkeersgedrag dat veel realistischer moet worden. In het patent worden boten, auto's en bestuurders constant aangehaald. NPC's zouden door het nieuwe systeem zelf hun karakteristieken gebruiken om eigen routes te creëren om door de wereld te reizen. Zo kunnen niet speelbare personages zelf schakelen, remmen en bochten inschatten. Op deze manier zouden NPC's veel levendiger worden.

  Rockstar

  Patent ideaal voor GTA 6

  Het patent beschrijft een techniek die ideaal lijkt voor Rockstar om in GTA 6 te verwerken. De volgende open world game van Rockstar Games is volgens meerdere bronnen in ontwikkeling, maar nog niet officieel aangekondigd. Het zou niet onlogisch of ongebruikelijk zijn voor Rockstar om nieuwe technologie te gebruiken voor het volgende deel.

  Opvallend is wel een specifieke regel in het patent dat een systeem beschrijft voor 'virtual navigation and management of objects in a multiplayer network gaming community'. Mocht het systeem specifiek voor een multiplayer titel gemaakt zijn, doet het tevens vragen opwerpen of GTA 6 een online game gaat worden. Natuurlijk zou het systeem ook nog in GTA Online gestopt kunnen worden.

  Het patent noemt de Xbox One en PS4 consoles bijvoorbeeld wel, maar noemt de next-gen consoles niet. Wel wordt genoemd dat het systeem via een cloud netwerk communiceert met de console van spelers. Dit werpt de vraag op of de techniek ervoor gaat zorgen dat je console altijd online moet zijn voor de games die van de tech gebruik gaan maken.

  Veel van deze vragen blijven voor nu onbeantwoord, net als de vraag van fans om GTA 6. Rockstar heeft nog geen woord over de ontwikkeling van het volgende deel gerept, maar bracht wel recentelijk een nieuwe uitbreiding voor GTA Online uit. Deze heet Cayo Perico en geeft eindelijk meer singleplayer mogelijkheden voor GTA Online.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.