'GTA 6 is bijna af volgens vacature'

  Een nieuwe week betekent weer een nieuw gerucht rondom GTA 6. Deze week is dat niet anders, maar betreft het wel een gerucht van enorme omvang. De game zou namelijk bijna klaar zijn als we een vacature mogen geloven (via Charlie Intel).

  Een nieuwe vacature bij één van Rockstars studio's doet vermoeden dat de GTA 6 release dichterbij is dan we denken. Bij Rockstar Edinbrugh wordt namelijk geadverteerd met 48 vacatures, waarbij de focus ligt op het testen van een game. Een specifieke titel wordt niet genoemd.

  Wat de vacature wel noemt, is dat Rockstar zoekt naar gepassioneerde en gemotiveerde testers die de kwaliteit van Rockstars releases moet waarborgen. Daarbij moeten sollicitanten ook bekwaam zijn in het maken en uitvoeren van testplannen om ervoor te zorgen dat ieder aspect van de game goed functioneert.

  GTA 6 release of toch de GTA 5 remaster?

  Door de ontdekte vacatures sprongen fans direct naar de conclusie dat het zou gaan om GTA 6 en dat de release mogelijk dichterbij is dan gedacht. Toch is er nog een andere titel die roet in het eten kan gooien. Voor 2021 staat immers nog een vernieuwde versie van GTA 5 op de planning voor de Xbox Series X en PlayStation 5. Een releasedatum voor de nieuwe remaster is nog niet gegeven, slechts dat de game voor de tweede helft van 2021 op de planning stond.

  De vacatures kunnen dus ook goed dienen om ervoor te zorgen dat alle bugs en problemen uit de remaster van GTA 5 gehaald worden. QA-tests worden doorgaans pas laat tijdens de ontwikkeling van games gedaan. Dit is immers het proces waarin de game getest wordt om te zien of alles naar behoren werkt. Voor welke Rockstar game de nieuwe lading QA-testers nodig is, zal in de komende maanden hopelijk blijken.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.