GTA 6 singleplayer zo goed als bevestigd

  Het is vrijwel zeker dat een GTA 6 singleplayer onderweg is. Zo blijkt uit een recente quote van Take-Two CEO Strauss Zelnick. De baas van het bedrijf dat onder meer baas is van Rockstar Games deed het boekje recentelijk open over de status van Rockstar Games en de titels die binnen het bedrijf ontwikkeld worden.

  Het ziet er naar uit dat GTA 6 een singleplayer campaign gaat krijgen, ondanks het feit dat GTA Online nog altijd als een malle geld in het laadje brengt. Zelnick liet in een bijeenkomst met investeerders (via IGN India) weten dat Rockstar Games namelijk gewoon doorgaat met het maken van singleplayer games. Uit de opvatting lijkt de CEO te duiden op dat de volgende GTA, of die nou GTA 6 heet of een andere titel krijgt, ook een singleplayer krijgt.

  "The folks at Rockstar Games intended to create a powerful single-player experience a story driven experience. And Rockstar has always been known for great stories and great single-player experiences and then developed in addition, a massive multiplayer opportunity over the past years." - Strauss Zelnick

  GTA 6 bevestigt door meerdere bronnen

  Officieel heeft zowel Rockstar Games als moederbedrijf Take-Two Interactive het bestaan van een nieuw deel in de GTA-reeks nog niet bekendgemaakt. Wel waren er al eerder insiders die gesproken hebben met werknemers van Rockstar waaruit bleek dat GTA 6 daadwerkelijk in ontwikkeling is. Daar komt nu alleen nog een extra schepje bij op, want Bibin Michael, die ook aan Red Dead Redemption 2 werkte, liet via een online CV doorschijnen dat hij aan GTA 6 werkt. In de CV noemt Michael namelijk dat hij aan concept art werkt van wagens die identiek zijn aan die in de normale wereld voor GTA 5 DLC en GTA 6.

  Volgens Zelnick hoeft Rockstar Games overigens ook niet te kiezen tussen singleplayer en multiplayer. Gewezen wordt op het feit dat de studio succesvol beide aspecten kan afleveren binnen een game. Dit bleek wel met GTA 5 en GTA Online. "I think it's a reminder, not that we needed one, that Rockstar Games can do both of those things at the highest possible level of execution in our business," aldus Zelnick.

  Al met al is Zelnick ervan overtuigd dat singleplayer titels dan ook een lang leven hebben en nog lang niet de pijp uitgaan. Zelnick: "There was, I think, there was an argument just a couple years ago, not around here, not in this shop, but in some of our competitors' offices, that single-player is dead, that it's all about multiplayer. We didn't believe that I said specifically and publicly that we didn't believe that, our labels don't believe that."

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.