Deze features brengt Wrath of the Druids naar Assassin’s Creed Valhalla

  Assassin’s Creed Valhalla is een enorme hit, met de beste verkoopcijfers ooit voor de populaire franchise! Al die spelers kunnen bovendien weer genieten van een compleet nieuw avontuur met Wrath of the Druids. Deze features brengt de DLC allemaal naar de game toe!

  Een nieuw avontuur op Ierland

  Tijdens de main game van Assassin’s Creed Valhalla mag je je als de viking Eivor lekker uitleven in de verschillende koninkrijken die Engeland rijk is anno 872. Voor Wrath of the Druids zal je alleen weer op reis moeten gaan, maar het wordt geen lange overtocht. De verhaallijn van de DLC speelt zich namelijk af in het groene Ierland.

  Terwijl in Engeland de Anglo-Saxons het grotendeels voor het zeggen hebben, wordt Ierland geregeerd door een mix van Gaelic koningen en vikingen. Tussen die laatste groep bevindt zich voor Eivor ook een bekende, want zijn neef Barid is de koning van Dublin. Hij nodigt je uit om zijn nederige stad te bezoeken aan de oostkust van Ierland, wat het startschot is voor een groots, nieuw avontuur.

  Stoeien met druïden

  Al snel tijdens het verhaal van Wrath of the Druids krijg je te maken met een nieuwe groep vijanden: de Children of Danu. Deze sekte van dark druids wil koste van kost alle Christenen en vikingen uit Ierland verdrijven om ‘de oude manier van leven’ te herintroduceren in Ierland.

  Hoewel je bij druïden misschien de connectie legt met stoffige, oude mannen in witte gewaden, moet je dat idee al snel verbannen uit je gedachten. In Wrath of the Druids krijg je namelijk niet te maken met Panoramix uit Asterix & Obelix, maar met een machtige groep die speciale technieken gebruikt om een einde te maken aan jouw leven. Zo’n beetje de enige overeenkomst is dat de druïden gebruikmaken van een sikkels, die scherp genoeg zijn om bloed rijkelijk te laten vloeien.

  Vul je wapenarsenaal aan

  Om de strijd aan te gaan met de Children of Danu, en alle andere gevaren die Ierland rijk is, krijg je gelukkig wel een aantal nieuwe goodies om te gebruiken. Zo telt de eerste DLC van Assassin’s Creed Valhalla een heel nieuwe arsenaal aan wapens die je tegen de nieuwe vijanden kan gebruiken, inclusief hun eigen, geliefde sikkel als nieuw wapentype.

  Naast de nieuwe wapens, biedt de DLC ook een heel scala aan nieuwe armor sets - waarvan een aantal perfect te combineren zijn met de nieuwe wapens. Met de nieuwe mogelijkheden krijg je bovendien weer een aantal interessante opties voor kersverse speelstijlen.

  Het blijft daarnaast niet alleen bij fysieke voorwerpen, want je kan verspreid over Ierland ook meerdere books of knowledge vinden met gloednieuwe abilities. Heb je bijvoorbeeld altijd al een Ierse hond willen oproepen om je bij staan tegen een grote groep vijanden? Dan wordt die droom eindelijk werkelijkheid met de Wrath of the Druids DLC!

  Handelen met de hele wereld

  Dublin is in de negende eeuw na Christus nog niet de grote stad zoals we die nu kennen, maar de nederzetting is wel perfect gelegen als handelsstad. In de eerste uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla mag je daardoor even je assassin’s hood afzetten en je pet als handelaar opzetten. Door gewilde producten als kleding en religieuze teksten te vinden, kan je die vervolgens over de hele wereld sturen in ruil voor nieuwe wapens, armor, tatoeages en onderdelen voor je schip. Ondertussen breidt je bovendien de invloed van Dublin uit, wat weer zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

  Je kan de producten om te verhandelen vinden in kisten verspreid over Ierland, maar een echte handelaar laat zoiets natuurlijk niet over aan toeval. Door de aktes van handelsposten te vinden, kan je zelf zorgen voor de productie van zeldzame goederen. Wanneer je druk bezig bent met handelen en productie, zal je soms even vergeten dat de koningen van Ierland rekenen op jouw hulp tegen de Children of Danu...

  Het houdt niet op bij Wrath of the Druids

  Met alle features die de Wrath of the Druids DLC te bieden heeft, kan je nog een flinke tijd vooruit met Assassin’s Creed Valhalla. Maar de nieuwe uitbreiding is niet het enige wat Ubisoft gepland heeft staan voor één van haar flagship titels. De ontwikkelaar heeft nog een aantal mooie dingen gepland staan voor 2021.

  Zo komen er geregeld nieuwe updates uit voor Assassin’s Creed Valhalla die zorgen voor nieuwe skills en evenementen. Daarnaast krijgt Wrath of the Druids ook een opvolger, want later in 2021 komt namelijk The Siege of Paris uit - de tweede DLC voor Assassin’s Creed Valhalla. Daarbij mag Eivor uiteraard een uitstapje maken naar Frankrijk, maar voor nu heeft eerst Ierland je hulp nodig!

  De Wrath of the Druids DLC voor Assassin’s Creed Valhalla is vanaf nu te spelen op PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Google Stadia. Om toegang tot krijgen tot de uitbreiding heb je de Season Pass nodig of de Gold of Ultimate Edition van de game.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.