E3 2021 Nintendo verwachtingen - Zelda, Pokémon en meer!

Article
zondag, 23 mei 2021 om 16:00
2021 05 21 pokemon brilliant diamond shining pearl piplupf1636368593
Iedereen weet dat je nooit zeker weet wat Nintendo gaat doen, maar misschien maakt dat het juist leuker om toch te proberen het te voorspellen. Met E3 2021 voor de deur is er geen beter moment om eens te kijken wat de toekomst zou kunnen bieden. Welke verwachtingen kunnen we van Nintendo’s E3 hebben op basis van wat we nu weten?

Wat nieuwe informatie over Pokémon

Laten we veilig beginnen: Pokémon is waarschijnlijk van de partij. Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn voor dit najaar aangekondigd en Pokémon Legends: Arceus moet vroeg in 2022 volgen. Het lijkt logisch dat we tijdens E3 2021 meer gaan zien van deze drie games. Hoe zijn Diamond en Pearl verbeterd? Maakt Legends de Breath of the Wild-vergelijking die iedereen lijkt te maken een beetje waar?
Het moet gezegd worden dat Pokémon vaak vóór E3 een eigen evenement houdt en dat dat ook in 2021 het geval lijkt te zijn. Maar meestal weerhoudt dat The Pokémon Company er niet van om alsnog aan te schuiven voor Nintendo’s E3. De gamebeurs trekt toch een groter publiek dan eigen evenementen en bovendien is het een betere plek om lange gameplay demonstraties te tonen.
sephiroth smash brosf1607645442

Super Smash Bros. Ultimate DLC

Tussen alle nieuwe games is er ook een wat oudere titel die we op E3 2021 verwachten: Super Smash Bros. Ultimate. Ondanks dat deze game alweer bijna drie jaar geleden uitkwam hebben we nog wat DLC tegoed. De tweede Fighters Pass heeft nog twee vrije plekken en het ligt bijna voor de hand dat we de beroemde Smash-envelop tijdens E3 gaan zien.
Het zou zelfs kunnen dat er twee DLC fighters aangekondigd worden. We willen je verwachtingen niet te hoog laten oplopen, maar er is eerder een dubbele Smash-aankondiging geweest tijdens E3 2019. Wie het precies wordt (of worden) is moeilijk te zeggen: er zit geen echt patroon in de DLC-fighters en er is al meerdere keren gebleken dat bijna elke vermeende regel voor een Smash-personage gebroken kan worden. Het beste is om gewoon af te wachten.

Splatoon 3

Splatoon leek tot voor kort het soort game dat één keer per systeem een nieuw deel krijgt, zoals Smash Bros. en Mario Kart. Maar aan het einde van de Nintendo Direct van februari zagen we ineens een trailer voor Splatoon 3. We weten nog niet veel over de game, maar daar kan E3 2021 zomaar eens verandering in brengen.
Uiteraard is Splatoon 3 een game voor 2022, dus als we hem inderdaad zien zal het een vroege versie zijn. Maar ook vroege versies van games kunnen veel onthullen. Dat mag ook wel, want Nintendo moet natuurlijk wel duidelijk maken waarom je Splatoon 3 moet spelen terwijl het tweede deel ook al gewoon op Switch te spelen is. In ieder geval is Splatoon 3 een goede titel om op je bingokaart van E3 verwachtingen te zetten.

Shin Megami Tensei V

Het leek even alsof Nintendo en Atlus Shin Megami Tensei V waren vergeten. De game werd aangekondigd in de eerste grote Switch-presentatie, maar daarna volgden er maar weinig updates. Gelukkig dook de game vorig jaar ineens weer op in een Nintendo Direct Partner Showcase, vergezeld door een remaster van Shin Megami Tensei III: Nocturne.
Wanneer E3 begint is die remaster ongeveer drie weken uit, wat ruim baan geeft voor nieuwe informatie over Shin Megami Tensei V. Bovendien moet de game in nog dit jaar uitkomen, dus het wordt langzamerhand wel tijd dat er weer hier en daar wat aandacht aan besteed wordt. Al met al is ook dit een redelijk veilige game om je verwachtingen op in te stellen.
donkey kong country tropical freeze switch wallpaper 3f1576528737

Nintendo-helden terug van weggeweest

Misschien had je het al gehoord, maar er zijn meerdere bronnen die beweren dat er een nieuwe Donkey Kong-game in ontwikkeling is. Het is afwachten of dat waar is, maar het is geen raar idee. Zeven jaar na de release van de laatste Donkey Kong-game kunnen we niet zeggen dat de gorilla altijd veel aandacht krijgt, maar hij is ook nooit helemaal weg. De veertigste verjaardag van de Donkey Kong arcade-game schaadt de kans dat Nintendo dit jaar iets wil doen met de Kongs ook niet.
Maar er is nog meer gaande: één van de Donkey Kong-bronnen beweert dat er ook een nieuwe 2D Metroid aan zit te komen. Dat leek een aantal jaren geleden nog bespottelijk, maar in een wereld na 2017 lijkt het ineens lang niet meer zo onwaarschijnlijk. Zoals met alle geruchten is het verstandig om je verwachtingen voor zowel Donkey Kong als Metroid laag te houden, maar houd de mogelijkheid in je achterhoofd.
nintendo switch pro mock upf1616500491

Waarschijnlijk geen ‘Switch Pro’

Over geruchten gesproken: het lijkt waarschijnlijk dat Nintendo op den duur met een nieuw Switch-model zal komen. Dat is nog niet bevestigd, maar het is niet onlogisch. Er is herhaaldelijk gezegd dat de Switch nog een poosje mee moet en daarvoor is een kleine boost in kracht niet overbodig. Zelfs de Switch-firmware verwijst al hier en daar naar functies die de huidige Switch niet heeft.
Toch is de onthulling van de ‘Switch Pro’ — of hoe hij ook gaat heten — niet één van onze verwachtingen voor E3 2021. Niet omdat we denken dat Nintendo nooit een herziene Switch uit zal brengen, maar omdat het bedrijf al een tijdje geen hardware naar E3 heeft gebracht. Dit terwijl bijvoorbeeld de Switch Lite rond E3 2019 in principe onthuld had kunnen worden. Het is niet uitgesloten dat het anders gaat met een Switch Pro, maar het lijkt erop dat Nintendo deze generatie niet wil afleiden van de games door op hetzelfde moment hardware te presenteren.

Een flinke dosis Zelda

Er is een goede kans dat Nintendo tijdens E3 2021 de nodige tijd besteed aan The Legend of Zelda. De franchise is 35 jaar oud geworden, iets waar Nintendo waarschijnlijk in de loop van het jaar bij stil wil staan. Bovendien zijn er wat aangekondigde Zelda-projecten die een goede toevoeging zouden zijn aan een E3 presentatie. In de eerste plaats doelen we daarmee natuurlijk op Breath of the Wild 2, een game waarvan we graag meer willen zien en het liefst ook een datum willen weten — misschien dit jaar nog?
Verder verwachten we wat nieuwe details over Skyward Sword HD, zoals kleine verbeteringen en andere wijzigingen. Daarbovenop moet de eerste golf Age of Calamity-DLC in juni uitkomen, dus wie weet krijgt die een zogeheten shadow drop na de presentatie. De verwachtingen zijn al hoog als we alleen uitgaan van wat we weten en dan is er ook nog de mogelijkheid dat er tot dusver onaangekondigde jubileumplannen zijn.

Onze E3 2021 verwachtingen op een rij

Dit zijn onze verwachtingen voor E3 2021 rondom Nintendo. Toch zijn er nog vele andere uitgevers die plannen hebben voor de beurs dit jaar. Check hieronder de verwachtingen van de andere uitgevers en luister ook XGN Cast #10 waarin we samen met Jan Meijroos een uitgebreide preview geven van E3 2021.
Laat ons in de reacties weten waar jij enorm naar uitkijkt tijdens E3 dit jaar!

Populair Nieuws