Data wijst op Switch Pro met 4K en bluetooth dock

News
vrijdag, 09 april 2021 om 8:30
nintendo switch actualizacionf1612886374
In de data van een recente Nintendo Switch update is naar voren gekomen dat er wel eens een flinke upgrade voor de Switch aan zou kunnen komen. De Switch Pro uit vele geruchten komt niet specifiek naar voren in de data, maar wel een dock die voor de nieuwe versie van de console zou zijn.
De data is gevonden door dataminer OatmealDome die de Switch 12.0.0 update doorgespit heeft. In eerste instantie dacht hij dat het slechts om een nieuwe en betere dock voor de huidige Switch ging, maar een andere dataminer wees hem erop dat een specifiek stukje code verwees naar de nieuwe Switch Pro.
De term 'CDRA' in de code verwijst namelijk naar Cradle Aula, waarvan Cradle staat voor de interne onderdelen in de Switch dock. Daardoor kan het niet zo zijn dat de huidige houder van de console slechts een upgrade krijgt die ineens 4K en bluetooth verbindingen mogelijk maakt. Bovendien staat Aula voor de waarschijnlijke codenaam van de nieuwe Switch Pro. Een ander stukje code ontkracht nogmaals dat de huidige docking station van de console een upgrade krijgt. De tekst '4kdp_preferred_over_usb30' zou namelijk wijzen op 4k resolutie die via een USB 3.0 aansluiting (en vervolgens waarschijnlijk via HDMI) naar de tv gaat.

Switch Pro geruchten blijven hardnekkig bestaan

De Switch Pro lijkt door de geruchten alsnog in aantocht. De meldingen over de verbeterde hybride console van Nintendo ontstonden een hele tijd geleden, maar Nintendo gaf destijds al te kennen niet met een dergelijk project bezig te zijn. Toch blijft de vermoedelijke console opduiken in geruchten en in de data van Switch updates. Zo meldden wij eerder al dat er vermoedelijk dit jaar nog een Switch Pro aankondiging zou moeten komen, hoewel Nintendo vlak ervoor nog te kennen had gegeven dat er 'voorlopig niks gepland staat'
Op dit gerucht heeft Nintendo verder nog niet gereageerd en de kans bestaat dat dit ook niet gaat gebeuren. Veel van de geruchten rondom de Switch Pro worden namelijk door de consolefabrikant genegeerd. toch hebben wij alvast wat wensen voor de Switch Pro op een rijtje staan en hebben we ook alvast de dingen die we al over de console weten in een toffe special gegoten.

Populair Nieuws