'Super Mario Odyssey-ontwikkelaar werkt aan Donkey Kong-platformer'

News
vrijdag, 14 mei 2021 om 12:00
donkey kong country tropical freeze trailer uitgebracht 129400 2
Nintendo is al een tijdje stil over grote games die in ontwikkeling zijn. Daar komt nu mogelijk verandering in, want naar verluidt werkt de ontwikkelaar van Super Mario Odyssey aan een nieuwe Donkey Kong-platformer voor de Nintendo Switch.
Nintendo houdt al een tijdje de kaken stijf op elkaar als het gaat om nieuwe aankondigingen. Zo weten we dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 en Metroid Prime 4 in de maak zijn, maar er is nog niets of weinig bekend over andere projecten bij Nintendo. Mogelijk is er nu alleen informatie gelekt over een zeer interessant project voor liefhebbers van platformers.
Volgens een ‘betrouwbare bron’ van Nintendo Life en de bekende lekker Zippo zou namelijk Nintendo EDP Tokyo, de ontwikkelaar van onder andere Super Mario Odyssey, werken aan een nieuwe Donkey Kong-platformer voor de Nintendo Switch. De vorige Donkey Kong-games werden nog gemaakt door Rare en Retro Studios, met respectievelijk Donkey Kong Country en Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Opnieuw een 2D-avontuur voor Donkey Kong

Net zoals die games zal de nieuwe Donkey Kong game naar verluidt opnieuw een 2D-platformer worden. De titel zal geen directe sequel op de voorgaande games zijn, maar wel bekende personages zoals Diddy, Cranky en de Kremlings bevatten.
De ontwikkelaar voor het project is overigens geen onbekende met de Donkey Kong-franchise. Eerder maakte de studio namelijk al Donkey Kong: Jungle Beat, een game voor de GameCube die gespeeld werd met bongo’s. De Donkey Kong-platformer moet volgens de geruchten aangekondigd worden op de E3, dus we hoeven als het klopt niet lang te wachten op een officiële bevestiging.

Populair Nieuws

Laatste Reacties