Column: De GTA 6 release duurt nog jaren en dat is oké

Article
zondag, 23 mei 2021 om 14:00
gta 6 releasef1579595428
GTA 6 is net als de mist: ongrijpbaar en mysterieus. Al jaren wordt er gespeculeerd over een vervolg op GTA 5 en dat is natuurlijk logisch. Het vorige deel kwam immers bijna acht jaar geleden uit en dus zijn fans hongerig voor de GTA 6 release. Toch ben ik van mening dat die nog wel enkele jaren van ons verwijderd is en dat is helemaal prima.
Grand Theft Auto is misschien wel de meest geliefde reeks aller tijden in de gamewereld. Iedereen heeft wel nostalgie voor een deel uit de bekende open-world reeks. Of het nou San Andreas is, de avonturen in Los Santos uit GTA V of misschien zelfs het ondergewaardeerde Chinatown Wars; GTA staat onlosmakelijke verbonden met toffe game herinneringen. Logisch is dan ook dat fans bij ontwikkelaar Rockstar Games smeken om een volgend deel.

Honger

De schietgebedjes die jaarlijks gehouden worden in de hoop dat GTA 6 aangekondigd wordt, heeft tot nu toe nog niet geholpen. In 2020 leek het eindelijk raak te zijn toen het logo van Rockstar Games de PlayStation 5 State of Play-aftrapte, maar dat bleek een deceptie. Het bleek slechts een remaster te zijn van Grand Theft Auto V voor de PlayStation 5.
De honger naar GTA 6 is er al tijden en dat is niet geheel onlogisch. Grand Theft Auto 5 kwam in 2013 uit op de PlayStation 3 en Xbox 360. Fans die de game direct vanaf de eerste dag haalden, speelden de game waarschijnlijk in enkele dagen (of weken) uit. Met zo’n 80 uur aan content voordat je alle hoeken en gaten gezien hebt, is er genoeg te doen, maar je speelt de game wel een keertje uit.
Sinds de release in 2013 kwam Rockstar Games nog met een remaster voor de PlayStation 4 en Xbox One. Tevens verscheen in 2018 Red Dead Redemption 2. Dat bleek tevens de enige game van Rockstar Games te worden die daadwerkelijk voor de PS4/Xbox One-generatie ontwikkeld zou worden. Daarmee lijkt Rockstar Games een trend aan te boren met minder releases, maar dan wel van hoge kwaliteit.
Dit is dan ook één van de redenen waarom het niet erg is dat de GTA 6 release op zich laat wachten. Wie wil nou een tegenvallende titel omdat er te weinig tijd wordt besteed aan de ontwikkeling. Het klinkt misschien gek gezien het gat van acht jaar, maar GTA 6 is nog helemaal niet zo heel lang in ontwikkeling.
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539

Kwaliteit boven kwantiteit

Halverwege 2020 werd namelijk duidelijk dat GTA 6 daadwerkelijk in ontwikkeling was. Dit was niet via Rockstar Games zelf, maar via journalist Jason Schreier. De bekende journalist bracht in een rapportage de eerste details naar buiten, namelijk het feit dat de game nog in een vroeg ontwikkelingsstadium zat.
Hopen en/of verwachten dat de game binnen nu en twee jaar op de mat ligt, is dan ook compleet onrealistisch. Rockstar Games neemt nou eenmaal de tijd met het ontwikkelen van haar games en dat is precies waarom de titels zo geliefd zijn. Tot in de kleinste puntjes wordt iedere titel uitgewerkt en daardoor ontstaat de kwaliteit die we inmiddels van een Rockstar-game gewend zijn.
gta 6f1658229727

Genoeg vermaak

Uiteraard brengt Rockstar Games wel meer uit dan een grote titel eens in de zoveel tijd. Zo wordt GTA Online namelijk ook nog constant van nieuwe content voorzien. De toevoegingen daar zijn voor velen genoeg om de game telkens weer op te starten en het online-aspect is dan ook een regelrechte hit gebleken.
Al jaren wordt GTA 5 namelijk nog immens goed verkocht, wat ook te maken heeft met GTA Online en de uitbreidingen die daarvoor verschijnen. Dit jaar komt GTA Online zelfs als losse titel uit voor de next-gen consoles samen met de remaster van de 2013-titel die ook voor dit jaar op de planning staat.
Ook in dat opzicht heeft GTA 5 nog steeds niet het onderste uit de kan gehaald, ook al wil ik het zelf eigenlijk niet toegeven. Het is ronduit absurd dat de game voor een derde keer verschijnt in acht jaar en het liefst zie ik een nieuwe titel tegemoet. Toch ben ik ook realistisch genoeg om mezelf een hypocriet te verklaren, want wanneer de game later dit jaar verschijnt ga ik uiteraard weer terug naar Los Santos.
De remasters en remakes zijn een leuk stapje voor wanneer ik niet bezig ben met de vele andere games die namelijk ook nog verschijnen. Dat de GTA 6 release nog ver in de toekomst ligt, is dan ook totaal niet erg. We zien wel wanneer de game verschijnt en tot die tijd genieten lekker van de speculatie rondom de game. Want eerlijk is eerlijk; niets is zo leuk als speculeren over een game waar je naar uitkijkt!

Populair Nieuws

Laatste Reacties