E3 2021 Microsoft verwachtingen - Forza Horizon 5, Halo Infinite en meer!

Article
zondag, 23 mei 2021 om 10:00
2021 05 12 e3 2021 microsoftf1623399192
Het is alweer bijna tijd om te genieten van nieuwe games en hardware tijdens E3 2021. Van de grote console-makers zal Microsoft waarschijnlijk met het grootste aanbod aan content komen tijdens E3 2021. Lees hier alles wat je kunt verwachten van Microsoft tijdens E3 2021.
Uiteraard is er officieel nog niets bekend over wat Microsoft precies gaat doen tijdens E3 2021. Officieel heeft Microsoft de plannen aangekondigd voor een showcase rondom/tijdens E3 2021, al was het wel op bijzondere wijze. De verwachting is alleen wel dat er een evenement gaat komen waar Microsoft haar plannen voor de komende tijd uit de doeken gaat doen. Wij zetten alvast de verwachtingen voor de E3 2021 Microsoft presentatie op een rij.

Halo Infinite’s releasedatum

We trappen maar af met de game waarvan we verwachten dat Microsoft groots wil uitpakken: Halo Infinite. Nadat de game al een keer werd uitgesteld heeft ontwikkelaar 343 Industries aangegeven dit jaar alles er aan te doen om de game uit te brengen. Voor nu staat de game voor het najaar van 2021 gepland.
Een releasedatum is er dus nog niet, maar daar kan tijdens E3 2021 gemakkelijk verandering in komen. De game is immers al tijden in ontwikkeling en moet enkele maanden na de zomer verschijnen. Als we geen onthulling krijgen van de releasedatum deze zomer doet dat alleen maar vermoeden dat de game misschien toch nog een keer uitgesteld wordt.
Joseph Staten, ontwikkelaar bij 343 Industries, deed daar ook nog eens een schepje bovenop. Hij plaatste op Twitter namelijk een foto van zijn werkweek. Daarin zijn tal van sequenties te zien die in Premiere Pro gemaakt te lijken zijn. Vermoedelijk gaat het om een trailer voor Halo Infinite die in de maak is en waar verwachten we die te zien: E3 2021 natuurlijk!
forza horizon 4f1619599041

Forza Horizon 5 onthulling

Van de grootste reeks in Microsofts portfolio schakelen we door naar de andere reeks die op de Xbox als pareltje gezien wordt: Forza Horizon. Gerucht gaat dat dit jaar het volgende deel in de reeks al op de planning staat. De nieuwe open-world race titel zou zich dit keer in Mexico afspelen.
Tevens zou de game dit jaar al moeten verschijnen voor de Xbox Series X/S en PC. De release zou gepland staan voor eind 2021 volgens geruchten. Of dit uiteindelijk klopt is natuurlijk maar de vraag, maar goede hoop is er zeker.
Bekende journalist en insider Jeff Grubb gaf namelijk al aan dat hij de game dit jaar nog verwacht. Andere bronnen melden dit ook, waarbij één persoon zelfs hintte naar een onthulling tijdens E3 2021. Uiteindelijk blijft het goed om een korreltje zout te nemen bij de informatie, maar de berichten zijn in ieder geval hoopvol.
starfield release pas op de next gen 135349

De terugkeer van Starfield?

Waar we Starfield willen onthalen tijdens de showcase van Microsoft tijdens E3 2021, weten we niet meer wat we moeten geloven. Nu de overname van Bethesda helemaal rond is, mag Microsoft ook de aankondigingen voorbereiden rondom Bethesda’s games. Hoewel het techbedrijf en Bethesda redelijk los van elkaar werken, zal Microsoft uiteraard willen pronken met één van Bethesda’s grote, nieuwe pareltjes.
Starfield leek die game te worden en het gerucht ging dat de game wel eens tijdens E3 2021 onthuld zou worden. Inmiddels weten we alleen beter dankzij Jeff Grubb. De betrouwbare journalist heeft recentelijk van zijn bronnen vernomen dat de game E3 2021 gaat overslaan. Hij wordt alleen tegengesproken door Jason Schreier die donderdag nog stelde dat de game wél aanwezig zou zijn bij de beurs. Daarom hopen we de game wel te zien, maar zou het ons niet verbazen als de game niet verschijnt.
Recent kregen we ook al te horen dat de game exclusief wordt voor Xbox en PC, met de informatie dat de game waarschijnlijk in 2022 pas uitkomt.
psychonauts 2f1595523274

Psychonauts 2 komt per direct uit

Naast de drie grote klappers zijn er ook nog een aantal andere games die Microsoft waarschijnlijk laat zien tijdens E3 2021. Eén van de games die verwacht wordt is Psychonauts 2. Het langverwachte vervolg staat op de planning voor release dit jaar en dat werd recentelijk nog eens benadrukt door ontwikkelaar Double Fine Productions.
Opvallend is alleen dat de game eerder dit jaar ineens verscheen in de Microsoft Store. Hierdoor werd onder andere duidelijk dat de game 28 GB groot is. Speculatie gaat inmiddels dan ook dat Microsoft van plan is om de game verrassend te lanceren tijdens haar E3 2021 showcase.
elden ringf1624265795

Kleine kans op Elden Ring

Als laatste is daar ook nog Elden Ring. De nieuwe From Software-game werd in 2019 aangekondigd tijdens E3 gedurende de persconferentie van Microsoft, maar sindsdien hebben we vrijwel niets meer gezien van de game. Fans wachten al tijden in spanning af zonder ook maar iets qua informatie te krijgen.
De game die in samenwerking met George R.R. Martin wordt gemaakt, kwam recentelijk nog wel ter sprake. Bandai Namco maakte namelijk bekend dat het naar E3 zou gaan dit jaar, waarna speculatie weer oplaaide dat Elden Ring mogelijk ook te zien is. Toch lijkt het eerder een droom te zijn dan dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Ook over deze titel schoot Jeff Grubb namelijk al af dat er een kans is dat de game getoond wordt, al hoopt hij zelf dat hij er naast zit.

Populair Nieuws