'Wind Waker en Twilight Princess komen dit jaar nog naar Switch'

News
donderdag, 18 februari 2021 om 16:30
xgn google image
Nintendo heeft nog maar net de remaster van Skyward Sword HD voor Nintendo Switch uit de doeken gedaan of we horen alweer dat meer Zelda games onderweg zijn. Volgens verschillende insiders komen The Legend of Zelda: Wind Waker en Twilight Princess namelijk dit jaar nog met absolute zekerheid naar Switch.
De insiders in kwestie zijn Andy Robinson, Video Games Central journalist en producent van Yooka Laylee en Thom Philips, journalist bij Eurogamer die nogal eens Nintendo nieuws weet te lekken. Beide heren weten honderd procent zeker dat The Legend of Zelda: Skyward Sword HD niet de enige Zelda-release is voor Nintendo Switch dit jaar. Ze melden beiden dat Nintendo ook plannen heeft om Twilight Princess en Wind Waker.
Nintendo zelf heeft nog niets rondom de beide games gemeld en verder ook niet op de geruchten die de insiders nu aanwakkeren gereageerd. Hieronder de tweets van beide heren:

Wind Waker en Twilight Princess ook al naar Wii u geport

Of Nintendo aan de nieuwe versies van The Legend of Zelda: Wind Waker en Twilight Princess werkt, is dan ook nog even afwachten. De kans dat het gebeurt is absoluut aanwezig. Nintendo is namelijk al een tijdje bezig met de opvolger voor Breath of the Wild, die nog geen releasedatum heeft, en heeft onlangs nog een aantal Mario-games uit de oude doos gehaald om ze in de Super Mario 3D All Stars collectie te bundelen. Een dergelijke bundel van Zelda games op de Switch zou dus niet ondenkbaar zijn, vooral niet gezien The Legend of Zelda dit jaar 35 wordt.
The Legend of Zelda: Wind Waker en Twilight Princess zijn allebei games die op de GameCube en Wii voorbij kwamen. Daarbij hebben allebei de games een nieuwere versie ontvangen op de Wii U, het platform waarvan Nintendo de laatste tijd nogal wat games naar de Switch overzet. Als de beide Zelda games overgezet worden, dan zal hier waarschijnlijk nog een keer een poetsdoek overheen gaan en zullen de games hoogstwaarschijnlijk van een aangepaste besturing en een nieuw jasje voorzien worden.

Populair Nieuws