Starfield release exclusief op Xbox en PC

News
maandag, 17 mei 2021 om 10:00
starfieldf1619680858
De Starfield release zal exclusief op Xbox en PC zijn. De nieuwe game van Bethesda moet volgens journalist Jeff Grubb alleen uitkomen op de platforms van Microsoft, daarbij laat hij ook weten dat de game iets later zal uitkomen.
Dat de Starfield release exclusief zal zijn op Xbox en PC komt voor veel mensen misschien niet als een verrassing. De geruchten gaan namelijk al rond sinds de maker van de game, Bethesda, werd overgenomen door Microsoft. Bethesda garandeerde na de overname van Microsoft wel dat games waar ze nog deals voor hadden met Sony gewoon uit zouden komen op de PlayStation, maar er werd al wat langer gespeculeerd of dat wel het geval zou zijn voor de nieuwe IP Starfield.
Journalist Jeff Grubb van VentureBeat, die wel vaker primeurtjes heeft, weet in ieder geval via Twitter te melden dat de Starfield release exclusief op Xbox en PC zal zijn. Nou wil je misschien wachten tot een echte officiële bevestiging van Bethesda en dat is logisch. Toch is het wel handig om alvast even rekening te houden met exclusiviteit voor Xbox en PC als je een PlayStation hebt en uitkeek naar Starfield, want Grubb heeft in het verleden regelmatig gelijk gehad over wat hij naar buiten bracht.

Starfield release ook uitgesteld

Naast het nieuws dat de Starfield release exclusief op Xbox en PC is, wist Grubb op Twitter nog een melding te doen en die was ook voor eigenaars van een goede PC of een Xbox nogal onprettig. De beroemde journalist wist namelijk te melden dat de Starfield release ook nog is uitgesteld naar 2022, maar dit was wel iets waar veel mensen rekening mee hielden. Grubb is niet de eerste die meld dat de Starfield release exclusief op Xbox en PC zal zijn, insider Rand al Thor bracht het nieuws een aantal weken geleden al naar buiten, maar meldde toen nog dat de game aan het einde van dit jaar uit zou komen, dat lijkt dus niet meer te kloppen.
In de onderstaande tweet verwijst Grubb naar podcaster Blessing Adeoye Jr. van Kinda Funny die al tijden roept dat de game niet in 2021 uit gaat komen. Nu erkent Grubb daarin dat de jonge journalist gelijk heeft. Of het allemaal daadwerkelijk klopt, moet in de komende maanden blijken uiteraard gezien Microsoft en Bethesda nog niets officieel hebben onthuld.

Populair Nieuws