Microsoft en Bethesda E3 persconferentie bevestigd

News
donderdag, 20 mei 2021 om 16:30
beste e3 2018 compilaties mooie samenvattingen van de e3 134158f1621518962
Het is nu ongeveer twee maanden geleden dat Microsoft het moederbedrijf van Bethesda, Zenimax Media, heeft overgenomen. Het megabedrijf heeft nu maar liefst zeven verschillende studio's onder de vleugel genomen. Er valt dus enorm veel te verwachten bij het aankomende E3-evenement en we kijken nu al uit naar 12 juni, wanneer het evenement van start gaat!
Er nu is er naar buitengekomen dat Xbox een persconferentie organiseert van Microsoft en Bethesda om de spelers kennis te laten maken met de nieuwe aanstaande projecten. Hoofd van Xbox Game Studios, Matt Booty, heeft in een interview met Le Figaro laten weten dat er binnen een aantal weken een persconferentie komt over de nieuwe Microsoft-Bethesda games, wat precies op zijn plaats valt tijdens het E3, aangezien dat ook over slechts een aantal weken al is.
De persconferentie samen met Xbox gaat naar verwachting 1 tot 2 uur duren en geeft (hopelijk) een goed beeld in de nieuwe, aankomende titels van Xbox en haar studio's.

Krijgt Bethesda nog een eigen evenement?

Normaal gesproken heeft Bethesda een heel eigen planning tijdens E3 met eigen persmomenten, maar daar komt nu dus enige verandering in. Bethesda games worden tegelijkertijd met Xbox haar andere studio’s in de schijnwerpers gezet en er wordt dus geen verschil meer uitgemaakt tussen de persconferenties.
We kunnen in ieder geval zeker zijn dat Bethesda nog steeds haar eigen, ijzersterke games mag en kan maken ook al is zij nu een onderdeel van de Xbox Game Studios. Xbox wil namelijk dat Bethesda haar eigen creatieve gang kan gaan zonder dat daar iets tussenkomt.