‘Forza Horizon 5 komt volgend jaar al uit’

News
maandag, 30 november 2020 om 14:30
forza horizon 4f1619599041
Gevoelsmatig leek in het ‘rampjaar’ 2020 zo’n beetje elke game te worden uitgesteld, maar het dubbeltje lijkt nu een keer de goede kant op te vallen. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Forza Horizons 5 volgend jaar al uitkomt. Hiermee komt er dus voor de release van Forza Motorsport 8 nog een Forza videogame uit.
Dit nieuws kwam naar buiten via de doorgaans welingelichte Xbox-insider Jeff Grubb. Grubb is regelmatig te horen in The Xbox Empire Podcast en bracht daarin recent wel erg groot nieuws. Grubb geeft in de podcast aan dat Microsoft voor de release van Forza Motorsport 8 nog een andere game op de markt zal brengen, Forza Horizon 5. Ook zou hij al details hebben over de game, zoals waar de game zich afspeelt. Microsoft heeft op het moment van schrijven nog niks bevestigd, maar Grubb was er rond de release van de Xbox Series wel vaker bij het langste eind.

Weten de nieuwe games het hoge Forza-niveau te evenaren?

De racespellen serie van Forza komen al jaren exclusief uit bij Microsoft (Windows en Xbox) en zijn nog steeds onverminderd populair. De eerste game uit de spellenreeks, Forza Motorsport verscheen alweer in 2005. De eerste game verscheen destijds alleen op de Xbox, en was wel meteen een groots succes. Inmiddels komen we dus alweer bijna aan bij Forza Motorsport 8. En daarnaast is in 2012 ook nog de Forza Horizon reeks ontstaan. Doorgaans worden de games goed verkocht en krijgen ze ook lovende recensies.
Op XGN kreeg Forza Horizon 4 bijvoorbeeld een 9,5 op schaal van 10, Forza Motorsport 7 een 8,5 op schaal van tien en Forza Horizon 3 en Forza Motorsport 6 kregen beide een 9 op schaal van 10. Als de twee nieuwe games dit niveau weten te evenaren krijgen we dus weer een hoop leuks in 2021 op het gebied van gaming.