Disney+ aanbod - Wat heeft de nieuwe streamingdienst te bieden?

  Compleet onverwachts heeft Disney vandaag ineens haar nieuwe streamingdienst vrijgegeven aan het publiek, waarmee gebruikers tot 12 november gratis alle films en series kunnen bekijken. Maar welk Disney+ aanbod is er momenteel allemaal te vinden bij de grote concurrent van Netflix?

  The Walt Disney Company

  Disney+ is de gloednieuwe streamingdienst van The Walt Disney Company, waarmee het enorme bedrijf haar eigen films en series met de wereld wil gaan delen. En Nederland is naast de Verenigde Staten uitgekozen om de dienst te testen. Onder het aanbod vallen niet alleen klassieke Disney-titels, maar ook andere franchises die het mediabedrijf door de jaren heen heeft gekocht, zoals:

  Marvel

  De Marvel-franchise is natuurlijk extreem populair en één van de grootste inkomstenbronnen voor Disney. Het is dan ook geen verrassing dat Marvel prominent naar voren komt op Disney+, maar gebruikers kunnen nog niet de allernieuwste blockbuster zien: Endgame. Daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben

  Wel is voorganger Infinity War beschikbaar, evenals een aantal andere nieuwe films uit de Marvel-stal. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld genieten van alle delen van Thor, Captain America en Iron Man of de nieuwe toevoegingen aan de Avengers line-up checken, zoals Dr. Strange, Ant-Man and The Wasp of Guardians of the Galaxy. Of natuurlijk één van de series, zoals Agent Carter.

  In de toekomst zal het ook niet alleen bij Marvel-films gaan blijven die uit zijn gekomen in de bioscoop, want Disney is van plan om exclusieve Marvel-content te maken voor haar streamingdienst. Zo zal Hawkeye zijn eigen serie gaan krijgen en zal Scarlett Johansson schitteren in een exclusieve Black Widow film.

  Star Wars

  Al sinds de jaren 70 houdt Star Wars kijkers gekluisterd aan het beeldscherm. In de afgelopen jaren zijn er bovendien nog een flinke hoeveelheid aan films en series bijgekomen die allemaal vallen onder het Disney+ aanbod. Fans van het eerste uur kunnen dus genieten van de originele trilogie, maar ook de avonturen van de nieuwe generatie met The Force Awakens en The Last Jedi.

  Voor de jeugd heeft de Star Wars-franchise ook een mooi aanbod aan series. Alle seizoenen van The Clone Wars en Star Wars Rebels zijn te vinden op Disney+, evenals korte verhalen van LEGO Star Wars.

  Wanneer de dienst officieel van start gaat op 12 november zal bovendien de allereerste exclusieve Disney+ serie gelanceerd worden met The Mandalorian. Deze serie zal zich afspelen tussen Return of the Jedi en The Force Awakens en focust zich op een mysterieuze premiejager, gespeeld door Pedro Pascal.

  Pixar

  Disney nam animatiestudio Pixar in 2006 over en de bedrijven hebben sindsdien een behoorlijk aantal producties samen gemaakt. Die producties zorgen voor een lekker groot Disney+ aanbod dat ideaal is voor het hele gezin.

  Zo bevatten films als Toy Story 3, Finding Dory en Monsters University genoeg grappen die een stralende glimlach zullen toveren op het gezicht van een kind, maar tegelijkertijd zijn er voor volwassen ook genoeg verstopte referenties en woordgrapjes in gestopt om je de hele film lang te vermaken.

  Naast de lange Pixar-films, zijn er op Disney+ ook Pixar Shorts te vinden. Deze korte animaties duren maar een paar minuten en besteden aandacht aan nieuwe personages of karakters die in de lange films alleen op de achtergrond te zien waren. Perfect om even in het OV te checken of vlak voor het slapen gaan nog even te kijken.

  National Geographic

  Veel van de Disney+ content die we hiervoor hebben besproken zijn films en series die de meeste mensen wel hadden verwacht. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat Disney eigenaar is van Marvel en Pixar. Maar wat minder bekend is, is dat National Geographic ook gedeeltelijk eigendom is van The Walt Disney Company.

  Daardoor heeft Disney+ dus ook een heel scala aan documentaires om te bekijken. Dat gaat van prachtige natuurseries als Great Migrations tot aan het toppunt van human engineering in Mission to the Sun. En voor de hondenliefhebbers onder ons is The World’s Greatest Dogs natuurlijk een must watch.

  Disney

  Je zou het bijna vergeten naast alle andere content die Disney+ rijk is, maar het enorme bedrijf is natuurlijk zelf ook een producent van films en series. De klassieke tekenfilms waar het allemaal mee begon zijn natuurlijk in de beste kwaliteit te bekijken op de streamingdienst; van Snow White tot aan The Lion King.

  Het mediabedrijf is later natuurlijk ook overgestapt op live action films als The Pirates of the Caribbean-franchise, Tron, Christopher Robin en de nieuwe versies van oude sprookjes als Beauty and the Beast en Cinderella. Bovendien mogen we niet de extreem populaire animatiefilms als Frozen en Tangled vergeten.

  Groot Disney+ aanbod om je mee te vermaken

  Het zal nog even duren voordat Disney+ ‘officieel’ begint op 12 november en waarop ook meteen het eerste seizoen van The Mandalorian start, maar in de tussentijd zijn er genoeg films, series en documentaires om je mee te vermaken, voor jong en oud. The Walt Disney Company heeft door de jaren heen veel bedrijven aangetrokken en dat is duidelijk te zien.

  Disney+ lanceert officieel op 12 november in Nederland. De maandelijkse kosten bedragen 6,99 euro en content zal waar mogelijk beschikbaar zijn in 4K en HDR.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.