Vijf redenen om Gears 5 te spelen - Aan de slag met Fenix en co!

  Xbox One-bezitters die Xbox Game Pass Ultimate kunnen al sinds afgelopen vrijdag aan de slag met de nieuwste telg in de Gears of War reeks, Gears 5. De ‘echte’ release is pas vanaf 10 september, en wij geven jou vijf redenen om Gears 5 te spelen!

  5. Actievol paradepaardje van de Xbox One

  Het is geen groot geheim dat de Xbox One een gebrek aan exclusieve titels had en misschien nog heeft. Waar de PlayStation 4 floreert met titels als God of War, Horizon: Zero Dawn, Marvel’s Spider-Man, Uncharted 4: A Thief’s End en het nog te verschijnen Death Stranding, is lading aan Xbox One exclusieve games redelijk karig. Halo en Forza zijn steevast franchises die gebonden zijn aan Microsofts paradepaardje en ook Gears of War behoort standaard tot dat lijstje.

  Al sinds de eerste Gears of War is de actievolle third-person shooter synoniem verbonden aan de succesvolle Xbox 360. Diens opvolgers trokken, sinds de release van Gears of War in 2006, meerdere gamers naar de destijds witte console van het bedrijf uit Redmond. Ontwikkelaar Epic Games staat niet meer aan het roer, maar de Canadese maker The Coalition gaat nu over de Gears-serie.

  De reeks staat al sinds de eerste titel in het teken van actievol geweld, bloederige gevechten en epische schermutselingen. Met Gears of War 4 heeft The Coalition laten zien dat zij het stokje van Epic Games prima heeft overgenomen, maar met Gears 5 belooft zij een nieuwe dimensie te geven aan de franchise. Verwacht dan ook grootste veldslagen met de Swarm, waardoor jij je kettingzaag goed moet onderhouden met het levenselixer van je vijanden!

  4. Co-op chaos

  Net zoals bij de eerdere games in de Gears of War-reeks is Gears 5 co-op te spelen, maar er zijn wel enkele wijzigingen ten opzichte van Gears of War 4. Waar je in die titel de campagne nog met zijn tweeën kon doorlopen, daar kan je in de vijfde telg met drie schietgrage mensen de campagne voltooien. Samen met een maatje de Swarm om zee helpen is leuk, maar met nog een extra vriend(in) erbij is het net wat leuker.

  Maar ook hier wijkt The Coalition iets af van de standaardformule. Je speelt namelijk niet met drie menselijke personages in Gears 5, want één van jullie zal de robot JACK besturen. Waar jouw kompanen met geweren en granaten voor chaos zorgen, navigeer jij als een klein, mechanisch wezen over het slagveld.

  Het zorgt voor een nieuwe dimensie in de co-op campagne, want met JACK kan jij slechts sporadisch een elektrische schok uitdelen aan de monsters en ben jij vooral schietvoer voor de vele Swarm. Aan jou de taak om als JACK vijanden te detecteren en ammunitie en wapens op te pakken voor jouw schietgrage makkers. Mede hierdoor is de co-op een reden om Gears 5 te spelen.

  3. Open wereld Gears

  Sinds de eerste game in de franchise is Gears of War een third-person shooter waarbij redelijk duidelijk is waar jij steeds heen moet gaan. Soms dwaal je door de gangen van een laboratorium, een andere keer zijn het bepaalde buitenwijken van een grotere stad. Maar nooit heb jij als Gears-gamer de gelegenheid gekregen om in een open wereld rond te stompen.

  Bij Gears 5 gaat dat veranderen, want voor het eerst in Gears of War krijgt de titel een gedeeltelijke open wereld, waarin jij vrij kunt ronddwalen, lore van de wereld kan verzamelen en zelfs zijmissies mag doen.

  Verwacht geen perikelen à la The Legend of Zelda: Breath of the Wild, want de open wereld van Gears 5 is niet zo enorm. Het draait hierbij in ieder geval om de ontdekking van een nieuw gebied, compleet gehuld in een Gears-sausje, waar jij je hart aan kan ophalen. Een prima reden om Gears 5 te spelen!

  2. Klassieke Horde-modus in een nieuw jasje

  Gears of War 2 introduceerde de Horde-modus, waarin jij met vier anderen hordes aan Locust moet verslaan om het einde te halen. Simpeler gezegd dan gedaan, want steeds meer monsters zijn op zoek naar jou en de moeilijkheidsgraad gaat ook nog eens per aantal waves omhoog. Sinds het tweede telg is de modus al succesvol en Horde is dan ook snel een publiekslieveling geworden voor de Gears-gamer.

  Dat de Horde-modus in Gears 5 zit, is dan ook absoluut geen verrassing. Toch heeft The Coalition enkele aanpassingen gedaan om het geheel weer iets frisser te laten voelen. Zo heeft elke speler een eigen, unieke kracht die hij of zij tijdelijk kan gebruiken. JD kan bijvoorbeeld een artillerieaanval verzorgen, terwijl Kait tijdelijk onzichtbaar kan worden om zo te vluchten uit een benarde situatie of om juist vijanden te verrassen.

  Daarnaast moet jij vanaf de elfde wave ook een zogenaamde Power Tap vinden en veroveren. Als dit jou lukt, krijgt jouw team meer kracht voor de volgende hordes aan monsterlijk gespuis. En dan heb je ook nog bepaalde perks en skills die jij als personage kunt nemen; van iets meer leven hebben of meer schade doen met bepaalde wapens. De Horde-modus in Gears 5 belooft weer vele uurtjes van jouw tijd af te snoepen en daarom is het een reden om Gears 5 te spelen.

  1. Nieuwe Escape modus

  De laatste reden om Gears 5 te spelen is de toevoeging van de nieuwste modus, Escape. In deze modus ga jij met een handjevol Gears een nest van de Swarm in en plant je een bom. De gehele infiltratie is strak georganiseerd, maar de ontsnapping komt uit op improvisatie. Aan jou om levend uit het nest te komen.

  Terwijl de bom al begint te tikken, moeten jij en jouw teamgenoten als een malle wegsprinten uit de broedplaats van de Swarm. Escape draait dan ook voornamelijk om vluchten en soms is het beter om dit dan ook te doen. Hierbij moet je wel echt goed samenwerken met jouw kompanen, want Escape is nogal een lastige opgave, zoals onze Theo merkte in zijn impressie van de nieuwe modus.

  Daarbij komen er ook nieuwe, dodelijke vijanden om de hoek kijken en heb je ook de skills en perks aanpassingen uit de Horde-modus. Maak jouw personage net iets sneller dan de rest, of geef jouw karakter iets meer leven, zodat hij of zij kan pogen om te ontsnappen.

  Vijf redenen om Gears 5 te spelen

  En dat zijn de vijf redenen om Gears 5 te spelen. De game is sinds vrijdag 6 september al speelbaar als je Xbox Game Pass Ultimate hebt. Heb jij de titel al gespeeld of ga jij Gears 5 spelen? Laat het ons weten in de reacties!

  Gears 5 is vanaf 10 september verkrijgbaar voor de Xbox One en PC.

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.