The Legend of Zelda Links Awakening Preview - Een remake om bij weg te dromen

  In The Legend of Zelda: Link's Awakening belandt Link op het knotsgekke Koholint eiland vol verrassingen en mysteries. Wij kregen alvast de kans om Koholint eiland te verkennen en in deze The Legend of Zelda Links Awakening Preview vertellen wij je wat je kan verwachten.

  Je zou misschien denken dat na het gigantische open-wereld avontuur van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Koholint eiland, de spelwereld van Link's Awakening misschien iets wat te klein en saai is geworden. Gelukkig is hier niets van waar, want het lijkt erop dat de spelwereld van The Legend of Zelda: Link's Awakening nog altijd zo bruisend, mysterieus en soms ronduit raar is, toen het spel voor het eerst in 1993 op de Game Boy uitkwam.

  The Legend of Zelda Links Awakening Preview

  (Terug) op Koholint eiland

  Een prachtige geanimeerde cutscene laat zien dat Link tijdens het varen in een enorm zware storm terechtkomt die niets van z'n boot overlaat. Gelukkig verdrinkt onze held niet, maar stroomt hij aan op het vreemde Koholint eiland. Eenmaal aangespoeld wordt hij gevonden door Marin, een lief meisje met een prachtige zangstem. Zij brengt hem naar haar huis en wanneer Link eenmaal ontwaakt, is hij vastberaden om het mysterieuze eiland te verkennen zodat hij huiswaarts kan keren.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening speel je in top-down perspectief, net als alle andere Zelda-spellen voordat de serie de sprong naar 3D nam. In deze remake is de spelwereld een geheel open wereld en niet meer in verschillende secties verdeeld die het spel moet laden. Dit is maar goed ook, want Koholint eiland is een bruisende plek vol met interessante locaties en opvallende NPC's waarvan enkele bekende Nintendo gezichten.

  The Legend of Zelda Links Awakening Preview

  Geen pauzes meer

  Deze remake blijft geheel trouw aan het originele spel en alle nieuwe toevoegingen die het spel te bieden heeft, komen vooral neer op het verbeteren van de speelervaring en de fantastische nieuwe artstyle. Eén van de meest positieve veranderingen is dat bepaalde voorwerpen en wapens zoals je zwaard, schild, en iets later in het spel ook de Pegasus Boots, hun eigen knop hebben. Je hoeft niet meer de hele tijd het spel te pauzeren om het menu te openen om deze wapens te selecteren.

  In het originele spel haalde dit schakelen tussen wapens flink het tempo uit het spel, maar gelukkig had Nintendo dit zelf ook door, want dat is nu verleden tijd. Daarnaast krijgen de relatief simpel uitgewerkte gevechten van het spel nu ook iets meer diepgang, want je kan nu makkelijker verschillende wapens combineren om vijanden te verslaan.

  The Legend of Zelda Links Awakening Preview

  Ouderwets pittig

  Naast de voorwerpen uit het originele spel voegt de Link's Awakening remake er nog een nieuwe aan toe: potjes! In deze glazen potjes, die inmiddels iconisch zijn voor de Zelda-serie kan je een fee bewaren, die ervoor zorgt dat je toch nog even door kan gaan wanneer al je hartjes op zijn. Dit is geen verkeerde toevoeging, want Link's Awakening heeft een behoorlijk pittige moeilijkheidsgraad, zoals we gewend zijn van oudere spellen.

  De besturing van Link's Awakening is zo simpel, dat deze moeilijkheidsgraad meer dan welkom is om het avontuur net wat meer pit te geven. Vijanden bombarderen je van alle kanten en je hartjes zullen gauw afnemen als je niet alert bent. Maar dit gebeurt dan wel merendeel met een grijns op je gezicht, want deze moeilijkheidsgraad voelt goed en natuurlijk aan.

  Daarnaast heeft het spel ook nog een lading aan pieces of heart in het spel gegooid om te verzamelen voor extra hartjes. In het originele spel kon je maar zo'n veertien hartjes bezitten, maar in deze remake is dat verhoogd naar twintig.

  The Legend of Zelda Links Awakening Preview

  Bouw je eigen kerker

  Je zult gaandeweg in het spel dus genoeg hartjes bezitten om de kerkers van Link's Awakening te bestormen. De originele Link's Awakening stond bekend om z'n unieke kerkers die de speler uitnodigen net iets meer buiten de box te denken dan andere Zelda-spellen. Deze kerkers lijken nog geen seconde van hun magie verloren te hebben en de meeste zijn nog steeds behoorlijke breinbrekers.

  Over kerkers gesproken, één van deze Link's Awakening remake grootste nieuwe functie is de mogelijkheid om je eigen kerker in elkaar te sleutelen! Door middel van verdiende kamerstenen bouw je een eigen kerker, en wanneer je die dan zelf uitspeelt word je rijkelijk beloond. Wie van plan is om op de dag van release van het spel ook de Link's Awakening Link amiibo aan te schaffen, kan dankzij deze amiibo extra kamers bemachtigen en zijn of haar creatie ook in de amiibo opslaan. Daarnaast bevat de amiibo nog een andere functionaliteit, maar daar vertellen we in onze review meer over.

  The Legend of Zelda Links Awakening Preview

  The Legend of Zelda Links Awakening Preview - Een remake om bij weg te dromen

  Ook als je deze nieuwe toevoegingen even laat voor wat het is, lijkt het erop dat het hoofdavontuur van Link's Awakening nog steeds staat als een huis. Het spel is werkelijk waar een genot om naar te kijken en woorden schieten te kort hoe erg gesteld wij zijn op deze enorm schattige diorama artstyle. Zo'n aandoenlijk ogend spel schreeuwt om gespeeld te worden.

  Aangezien speelervaring aanzienlijk is verbeterd nu je niet meer de hele tijd op pauze hoeft te drukken om je zwaard en schild te selecteren en het erop lijkt dat het spel z'n moeilijkheidsgraad behoudt, wijst alles ernaar dat The Legend of Zelda: Link's Awakening een remake wordt om bij weg te dromen. Droom nog maar even verder over dit spel, want volgende week zijn we terug met onze definitieve uitslag in onze The Legend of Zelda: Link's Awakening review!

  The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.