Deze sterren werden net geen Marvel acteurs of actrices

  Als iemand het heeft over superhelden zul je al snel aan Marvel denken. Marvel bestaat al sinds 1947 en heeft flink wat films op haar naam staan. Marvel heeft dan ook samengewerkt met een hoop acteurs en actrices, maar enkele beroemdheden hebben een rol in een Marvel film geweigerd.

  Warner Bros. Pictures

  Op de dag van vandaag zou het raar klinken, want wie wil er nou niet in een film van Marvel voorkomen? Waarom zou je geen superheld of kwaadaardige schurk willen spelen? Deze sterren hebben een rol geweigerd en werden geen bekende Marvel acteurs.

  10. John Krasinski – Captain America

  Het scheelde niet veel of we hadden een film met John Krasinski als Captain America. John Krasinski kun je kennen van The Office, A Quiet Place en Tom Clancy’s Jack Ryan. Marvel was zelfs al begonnen met het filmen van een kostuum test. Uiteindelijk besloot John Krasinski dat de rol niet voor hem was weggelegd en dit had te maken met enkele Marvel acteurs.

  In een interview uit 2016 maakte John Krasinski duidelijk dat Chris Hemsworth voornamelijk de reden was waarom hij de rol weigerde. We hebben het dan niet over karaktertrekjes van Chris Hemsworth, maar over zijn lichaam. Volgens Krasinski vond hij zichzelf helemaal niet gespierd genoeg als hij naar Hemsworth keek.

  John Krasinski vond zichzelf dus niet meer bij de rol passen. Hierdoor ging de rol naar Chris Evans, die op dat moment ook niet al te gespierd was vergeleken met Chris Hemsworth. Het is dan ook wel moeilijk om zo'n lichaam te creëren.

  Marvel/Disney

  9. Olivia Wilde – Gamora

  Olivia Wilde was Marvel’s eerste keuze voor de rol van Gamora. Je kunt de actrice herkennen uit House, Tron: Legacy en Cowboys & Aliens. Olivia heeft nooit duidelijk gemaakt waarom ze nee zei tegen de rol.

  Toen er werd gekeken naar potentiële actrices nam Olivia het op tegen Gina Carano (Deadpool), Adrianne Palicki (G.I. Joe: Retaliation) en Zoe Saldana (Avengers: Infinity War, Avatar). Nadat Olivia Wilde de rol weigerde ging deze naar Zoe Saldana. Het grappige is dat Adrianne Palicki en Gina Carano uiteindelijk wel behoren tot de Marvel acteurs, maar dan met andere rollen binnen de MCU. Zo verscheen Adrianne Palicki als Mockingbird in Agents of S.H.I.E.L.D en Marvel's Most Wanted. Gina Carano kreeg de rol van Angel Dust in Deadpool.

  CTMG

  8. Jake Gyllenhaal – Spider-Man

  Spider-Man 2 had enkele problemen tijdens de productie toen Spidey ster Tobey Maguire (The Boss Baby) aangaf dat hij veel last had van zijn rug. De rugpijn kwam nadat hij klaar was met het filmen van de eerste Spider-Man. De acteur kon de stunts in ieder geval niet zelf doen en hiervoor zocht Sony contact met Jake Gyllenhaal, bekend van Southpaw. Uiteindelijk was de vraag of Jake Gyllenhaal heel de rol van Spider-Man over wilde nemen, maar dit is er nooit van gekomen en Tobey Maguire behield zijn rol.

  Over enkele maanden zullen we Jake Gyllenhaal wel tussen de Marvel acteurs zien. Dit zal in de aankomende Spider-Man film zijn. De acteur moest dan even wachten voor een rol in de MCU, maar zal uiteindelijk te zien zijn als Mysterio in Spider-Man: Far From Home. De aankomende Spider-Man film wordt in juli 2019 verwacht.

  Walt Marvel studios

  7. Saoirse Ronan – Scarlet Witch

  Saoirse Ronan is misschien een onbekende naam, maar je kan haar herkennen uit Mary Queen of Scots (2018), Lady Bird (2017) en The Lovely Bones (2009).

  Scenarioschrijver Joss Whedon had in eerste instantie Saoirse Ronan in gedachten voor de rol van Scarlet Witch. In 2013 maakte Ronan bekend dat ze wel geïnteresseerd was in de rol. Het ging zelfs zo ver dat het aanbod officieel werd gemaakt toen de actrice toch moest weigeren. Saoirse Ronan weigerde uiteindelijk niet omdat ze niet geïnteresseerd was, maar juist omdat haar schema te vol zat.

  Elizabeth Olsen kreeg uiteindelijk de rol en dit heeft ze goed gedaan, want ze is nog steeds onderdeel van de Marvel Cinematic Universe. Toch zullen we het niet erg vinden als Marvels deur openstaat voor Saoirse Ronan en andere acteurs en actrices.

  Walt Disney

  6. Leonardo DiCaprio – Spider-Man

  Misschien kun je het je nu niet voorstellen, maar Leonardo Dicaprio is ooit gevraagd om de rol van Spider-Man op te pakken. De acteur, voornamelijk bekend van Titanic, kreeg de rol van Spider-Man in Sam Raimi’s Spider-Man aangeboden. DiCaprio was er alleen nog niet klaar voor om het pak aan te trekken.

  Daarnaast heeft de acteur een gesprek gehad met Joel Schumacher over het spelen van Robin in Batman Forever. De acteur was alleen niet geïnteresseerd in de rol. Leonardo DiCaprio sluit overigens niet uit dat hij nooit een superheldenpak aan zal trekken. Wie weet zullen we hem later nog tussen de andere Marvel acteurs in een superheldenfilm zien.

  Marvel/Disney

  5. Jason Momoa – Drax the Destroyer

  Ondanks dat dit lijstje over Marvel gaat, brengen we DC en haar acteurs er nog even bij. Jason Momoa, beter bekend als DC's Aquaman, is namelijk ooit gevraagd om de rol van Drax the Destroyer op zich te nemen. Dit personage komt uit Guardians of the Galaxy en wordt momenteel gespeeld door Dave Bautista.

  Er is een grappige reden waarom Jason Momoa de rol niet wilde spelen. De acteur vond namelijk dat Drax te veel lijkt op andere brute personages die hij in het verleden heeft gespeeld. Hij vond ook dat Dave Bautista beter bij de rol paste. Jason Momoa zei over de rol het volgende:

  "Ik heb zoveel dingen gedaan waarbij ik niet veel zeg, gekleurd ben en geen shirt aan heb."

  Toch koos Jason Momoa jaren later om Aquaman te spelen, zonder shirt. Nu de acteur zijn rol bij DC heeft, zal hij niet snel overstappen naar Marvel. Misschien dat we hem ooit nog voorbij zien komen in de MCU, maar voorlopig mogen we nog van hem genieten als Aquaman.

  Walt Disney

  4. Joseph Gordon Levitt, Joel Edgerton en Eddie Redmayne – Star-Lord

  Er is nog een personage uit Marvel’s Guardians of the Galaxy die bijna gespeeld werd door andere acteurs! Voordat Chris Pratt begon aan de rol van Star-Lord waren er andere acteurs die voor de rol gingen. Zo was Joseph Gordon Levitt de eerste keus, maar hij weigerde de rol om Johnny in Sin City: A Dame to Kill for te spelen.

  Blijkbaar stonden er meerdere acteurs op Marvel's lijst. Dit waren Joel Edgerton (Bright, Red Sparrow) en Eddie Redmayne (Fantastic Beasts, The Theory of Everything). Plotseling stond een andere acteur voor de deur en dit was Chris Pratt. Chris Pratt wilde in eerste instantie niet voor de rol gaan, maar besloot uiteindelijk toch om het te doen. Chris Pratt zet Star-Lord komisch neer en dit is misschien net wat de MCU, of Guardians of the Galaxy in het algemeen, nodig had.

  Marvel

  3. Emily Blunt – Black Widow, Agent Carter

  We hadden bijna een koppel met verschillende rollen in de MCU gehad. John Krasinski en Emily Blunt (Mary Poppins Returns) hebben namelijk allebei rollen aangeboden gekregen. Emily Blunt zelfs twee keer. De actrice was gecast voor Black Widow, maar moest weigeren vanwege haar drukke schema voor de film Gulliver’s Travels.

  Daarna werd de actrice gevraagd voor Peggy Carter in Captain America: First Avenger. Helaas had ze het ook te druk om de rol van Peggy op zich te nemen. De actrice heeft duidelijk gemaakt dat ze hier geen spijt van had, omdat ze het gevoel heeft dat de mannen in de MCU een beter verhaal hebben.

  Hier komt wel verandering in, want we hebben al Black Panther. Over enkele maanden komt Captain Marvel uit en aan het eind van februari beginnen ze met het filmen van een Black Widow film. Misschien dat Emily Blunt in de toekomst terugkomt voor een andere rol. Drie keer is scheepsrecht. Misschien staat ze over een tijdje wel tussen de andere acteurs en actrices van Marvel.

  Walt Disney

  2. Joaquin Phoenix – Hulk, Doctor Strange

  Ook Joaquin Phoenix is een bekende naam. Hij kreeg de kans om Hulk en Doctor Strange te spelen, maar zei voor allebei nee. Twee andere Marvel acteurs kregen de rollen. Mark Ruffalo nam Hulk op zich en Benedict Cumberbatch ging voor Doctor Strange. Waarom zei Joaquin Phoenix eigenlijk nee? Heeft hij iets tegen superhelden?

  Je zou bijna denken van wel, omdat de acteur over enkele maanden te zien is als superschurk The Joker. Het verhaal gaat over de oorsprong van The Joker en hoe hij de aartsvijand van Batman wordt. Er is al een cameratest geplaatst op Instagram waarin we Joaquin Phoenix in de Joker make-up zien. Deze film komt op 4 oktober 2019 uit.

  De acteur heeft wel duidelijk gemaakt in een interview met Time Out dat hij geniet van de superhelden films, maar hij zichzelf er niet in ziet spelen.

  Walt Disney

  1. Tom Cruise – Iron Man

  Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) is ook één van de meest bekende acteurs en had zelfs bijna een rol in de Marvel Cinematic Universe. Momenteel kunnen we niemand anders de rol van Iron Man zien spelen. Robert Downey Jr. is de superheld waar het in 2008 allemaal mee begon, maar Tom Cruise was ook in de race voor de rol. De acteur en filmproductent Kevin Feige waren het er uiteindelijk over eens dat Tom Cruise niet goed bij de rol past. Vorig jaar gaf Tom Cruise in een interview nog toe dat hij Robert Downey Jr. perfect vindt voor de rol van Iron Man. De rol ging dus naar Robert Downey Jr. en dit zorgde ervoor dat hij bekender werd. De acteur werd voornamelijk populairder bij een speciale doelgroep, namelijk de fans van superhelden.

  Sterren die net geen Marvel acteurs werden

  Marvel is momenteel een grote naam en menigeen zullen weten waar je het over hebt als je het hardop zegt. Enkele Marvel acteurs en actrices zijn bekend of populair geworden dankzij de superheldenfilms. Momenteel is het een populair genre en dat is wel te merken. Marvel heeft namelijk een druk schema met de aankomende films, zoals Avengers: Endgame en Captain Marvel.

  Meerdere actrices waren in de race voor de rol van Captain Marvel, denk bijvoorbeeld aan Jennifer Lawrence. Enkele geruchten hadden het over namen als Charlize Theron (Mad Max: Fury Road), Jessica Chastain (The Huntsman) en Shailene Woodley (Divergent).

  Uiteindelijk kreeg Brie Larson de kans om Captain Marvel te spelen. Deze film verwachten we op 6 maart 2019. Avengers: Endgame zullen we daarna zien op 26 april 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.