In de eerste 20 seconden krijgen we al antwoord op de vraag waarom Carol Danvers een oud vrouwtje in de eerste trailer sloeg. Er kwam meteen een theorie dat het wel een Skrull moest zijn. De nieuwe trailer liet ons meteen zien dat we gelijk hadden, want de Skrulls zijn onder ons.

In de eerste trailer leek het alsof Captain Marvel gevangen werd gehouden, maar in de tweede trailer wordt duidelijk gemaakt dat de Kree haar vonden toen ze in levensgevaar was. Carol had toen geen herinneringen van wie ze was, maar toch hebben de Kree voor haar gezorgd. Uiteindelijk besloten de Kree om Carol één van hen te maken door haar bloed van een Kree te geven. Hierdoor werd ze sterker, sneller en zou ze langer kunnen leven. Dat klinkt als de geboorte van Captain Marvel.

Verder zien we in de trailer meerdere scenes waarin Jude Law voorkomt. Ook Nick Fury (Samuel L. Jackson) verschijnt in de trailer. Dit keer zijn er wat meer komische gesprekken te zien tussen Carol en Nick Fury, in plaats van de serieuze scenes die we zagen in de eerste trailer.

De komst van de tweede trailer was niet geheel onverwachts. Gisteren werd de tweede trailer al bekendgemaakt door Marvel. De trailer werd uiteindelijk tijdens de ESPN's maandagavond football-uitzending laten zien, maar op sociale media werd de trailer ook veel gedeeld.

Brie Larson als superheldin in Captain Marvel trailer

Ondertussen wordt het verschil tussen de Skrulls en de Kree alvast uitgelegd. Zoals Nick Fury en Carol al tegen elkaar zeggen in de trailer: Carol is een Kree, een ras dat bekend staat als nobele strijders. De eerste trailer liet al beelden zien van een andere Kree: Ronan the Accuser. In onze traileranalyse leggen we uit wat de beelden van de eerste trailer nog meer te vertellen hadden.

De tweede trailer geeft wel iets meer weg over het verhaal van de film. Aan het einde van de trailer zegt Carol tegen iemand dat ze niet mee gaat vechten in de oorlog, maar dat ze er een einde aan gaat maken. Het is niet duidelijk wie er betrokken is bij deze oorlog, maar er is een grote kans dat het gaat om de Kree, Skrull en aarde.

Het lijkt erop dat we het complete verhaal van Carol Danvers tot Captain Marvel gaan zien. We zullen het pas weten wanneer Captain Marvel in de bioscoop draait vanaf 6 maart 2019.