Deze PS5 games zijn jouw geld niet waard

Article
vrijdag, 05 juli 2024 om 19:00
babylons fallf1623614267
De PlayStation 5 heeft in de jaren na release een grote bibliotheek aan sterke games opgebouwd. Maar deze PS5 games zijn jouw zuurverdiende geld niet waard.

Babylon’s Fall

Ontwikkelaar PlatinumGames heeft een indrukwekkende staat van dienst. De studio is verantwoordelijk geweest voor onder andere Bayonetta, Vanquish, The Wonderful 101 en Nier: Automata. Maar niet alles wat PlatinumGames aanraakt verandert in goud en Babylon’s Fall is daar een schoolvoorbeeld van.
De actievolle role-playing game draait om een groep helden genaamd Sentinel, die een gigantische toren moeten beklimmen en onderweg vijanden verslaan. Het concept sloeg alleen niet bepaald aan bij gamers. Op Steam wist de game slechts een concurrent peak van 1200 spelers te behalen en ook op andere platformen was Babylon’s Fall geen succes, waaronder de PS5.
Het was zelfs zo erg dat Square Enix besloot om een half jaar na release de servers te sluiten. Dat betekent dat de game momenteel niet meer speelbaar is. Toch is Babylon’s Fall bij sommige webshops nog te koop, maar verspil daar niet je geld aan. Je krijgt er alleen een nutteloos doosje voor terug.

The Lord of the Rings: Gollum

Zelfs twintig jaar nadat de laatste film is uitgekomen, blijft The Lord of the Rings gigantisch populair. Dat is recent ook weer duidelijk geworden met rijen fans die voor de winkels stonden, om de LEGO Barad-dur set te bemachtigen.
Ook zijn er door de jaren heen veel succesvolle games verschenen die gebaseerd zijn op de verhalen van J.R.R. Tolkien. Maar dat kunnen we niet zeggen van The Lord of the Rings: Gollum. De game ziet er ten eerste al zo lelijk uit als het wezen in de hoofdrol. In plaats van een PS5 game lijkt het een eerder een PS2 game.
Daarnaast is de gameplay ook niet om over naar huis te schrijven. Gollum moet sluipend door de levels heen gaan, maar wanneer hij door bewakers gezien wordt, is het al meteen game over. De game is zo dramatisch, dat Daedalic Entertainment de ontwikkeltak van het bedrijf heeft gesloten. Als Lord of the Rings-fan kan je je portemonnee beter in je zak houden.

TMNT Arcade: Wrath of the Mutants

Arcade games maken de laatste jaren een flinke comeback. De oude stijl van games die je vroeger kon spelen op de arcadekasten is weer helemaal in. Twee jaar geleden wisten de Teenage Mutant Ninja Turtles nog te verrassen met Shredder’s Revenge.
Maar hoe goed en uitdagend die side-scrolling brawler is, zo teleurstellend is de nieuwste games met de gemuteerde schildpadden. Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants blinkt uit in eenvoud en lijkt eerder geschikt voor heel jonge kinderen.
Als je dus op zoek bent naar een goede game met de turtles, kan je beter je geld besteden aan Shredder’s Revenge. Dat is een game die wél je geld waard is.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge - Anniversary Edition Image
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge - Anniversary Edition
EUR34.99
Op voorraad
Koop op bol.

Skull Island: Rise of Kong

In 2017 werd de lore van King Kong verder uitgebreid met de film Kong: Skull Island. De blockbuster introduceerde een nieuw eiland, met allerlei vreemde wezens - naast uiteraard de gigantische aap. Vorig jaar kwam daar nog eens een geanimeerde serie bij die zich afspeelt op het eiland.
Uitgever GameMill Entertainment had het idee om daar op in te springen en geld te verdienen aan de franchise, maar op de meest luie manier mogelijk. Ontwikkelaar IguanaBee moest in een jaartje tijd Skull Island: Rise of Kong uit de grond stampen en kreeg amper details, met een draak van een game als gevolg.
Het meest opvallende is misschien nog wel dat er een plaatje middenin een cutscene is geplakt, om iets in de video te verbergen. Doe jezelf een plezier en geef geen cent aan uit Skull Island: Rise of Kong, zelfs als hij flink in de aanbieding is.

The Walking Dead: Destinies

GameMill Entertainment heeft er wel een handje van om geld te verdienen door zo min mogelijk tijd, moeite en kosten ergens in te steken. Niet alleen is de uitgever namelijk verantwoordelijk voor Skull Island: Rise of Kong, een paar maanden was het alweer tijd voor The Walking Dead: Destinies.
De zombie-franchise is zeer populair, maar fans moeten niet hun handen branden aan deze PS5 game. Net zoals Skull Island: Rise of Kong ziet de game eruit alsof het een paar generaties geleden had moeten uitkomen. Ook zit The Walking Dead: Destinies vol technische problemen en mechanics die niet werken. De game kan beter diep onder de grond begraven worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties