LEGO Barad-dûr officieel uit de doeken gedaan

News
woensdag, 15 mei 2024 om 10:00
Niet al te lang geleden kwam LEGO met een kleine teaser van een nieuwe set rondom The Lord of the Rings. Daarbij was het bedrijf niet heel subtiel dat het ging om Barad-dûr, de toren van Sauron. Nu is de set officieel uit de doeken gedaan.
Binnenkort kunnen Lord of the Rings-fans weer een mooi LEGO bouwwerk in huis halen. Nadat vorig jaar Rivendell verscheen, een mooie, veilige plek, is het nu de beurt aan Barad-dûr. Dictherbij Sauron kun je eigenlijk niet komen.
De toren is maar liefst 83 centimeter hoog en het aantal steentjes in deze set liegt er dan ook niet om. Hij telt namelijk maar liefst 5471 steentjes, dus je bent wel even zoet met dit bouwwerk. Wel is het een kleiner aantal dan Rivendell had.
De toren is opgedeeld in een aantal segmenten, waaronder een kerker en een eetzaal. Sauron kan ook plaatsnemen in zijn troonzaal. De troon vouwt bovendien open om een Palantír te onthullen, voor het geval je dringend met Saruman (of Pippin) moet spreken. Het oog op de top van de toren geeft licht dankzij een speciaal steentje.

Gloednieuwe minifiguurtjes bij LEGO Barad-dûr

Bij de toren zijn ook tien minifiguurtjes inbegrepen en de meeste daarvan zijn nieuw. Er is bijvoorbeeld een verbeterde versie van de Mouth of Sauron. Ook is er voor het eerste een figuurtje van de Dark Lord zelf. Verder vind je onder andere Frodo, Sam en Gollum in deze set.
Wie deze set graag wil hebben hoeft niet al te lang te wachten op de relese. Barad-dûr verschijnt namelijk op 4 juni, maar is voor LEGO Insiders al vanaf 1 juni te bestellen. Als je snel bent met het plaatsen van je bestelling, kun je ook een kleine Gift with Purchase krijgen. Er wordt namelijk een set van een Fell Beast met Nazgûl-bereider uitgedeeld. Let wel: op is op.