Deze nieuwe game is “oplichterij” volgens spelers

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 16:00
rise of kong gamef1697549642
Met titels als Tears of the Kingdom, Resident Evil 4 en Marvel’s Spider-Man 2 is het best een goed game jaar. Maar dat wil helaas niet zeggen dat alle games dit jaar goed zijn. Een nieuwe game is volgens veel spelers zo slecht dat hij praktisch oplichterij is.
Het is niet al te lang geleden dat Skull Island: Rise of Kong werd aangekondigd. Het is de eerste nieuwe King Kong game in 18 jaar, dus fans van de reusachtige gorilla zullen vast gehoopt hebben dat het een degelijke game werd (al zag het er meteen niet bijzonder goed uit). Maar nu de game uit is kan hij niet rekenen op een goede ontvangst.
Op social laten veel spelers zich uit over de belabberde kwaliteit van de game. De gameplay laat bijvoorbeeld veel te wensen over, maar het is een cutscene die misschien het best de staat van de game illustreert. Twitter-gebruiker RickDaSquirrel deelt een filmpje waarin een stilstaand plaatje is ingevoegd op de plek van onafgemaakt animatie.
Het is niet duidelijk waarom Skull Island: Rise of Kong in deze staat is uitgebracht, maar het lijkt aannemelijk dat er een strikte en vooral onhaalbare deadline aan de ontwikkelaars is opgelegd. Oplichterij of niet, het moge duidelijk zijn dat er betere games zijn om je geld aan uit te geven. Helemaal gezien er deze maand een vrij groot aantal toppers wordt uitgebracht.

Is Skull Island: Rise of Kong slechter dan Gollum?

Wellicht de grootste aanklacht tegen Skull Island: Rise of Kong is dat hij vergeleken wordt met The Lord of the Rings: Gollum. Die game werd ook vrij beroerd ontvangen en de studio die hem maakte besloot zelfs te stoppen met het maken van games. In vergelijking met de nieuwe King Kong-game komt Gollum volgens velen beter uit de bus.