The Lord of the Rings Gollum-ontwikkelaar stopt met het maken van games

News
maandag, 03 juli 2023 om 11:30
lord of the rings gollumf1686736250
The Lord of the Rings Gollum bleek iets te ambitieus voor Daedalic Entertainment. De kritiek op de game was zelfs zo overweldigend, dat nu is besloten om te stoppen met het maken van games.
Normaal wordt er met smart uitgekeken naar nieuwe games in het geliefde universum van The Lord of the Rings. Alleen al ver voor release leek het erop dat The Lord of the Rings Gollum geen geweldige game zou worden. Na lancering bleek alleen dat de titel nog slechter was dan verwacht. In onze review gaven we de game een 3 en op Metacritic komt de game ook niet verder dan een 34. Het is daarmee de titel met de laagste rating van 2023.
The Lord of the Rings Gollum is nu zelfs de laatste druppel voor het ontwikkelteam van Daedalic Entertainment. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het per direct stopt met het maken van games en zich puur gaat richten op uitgeven, licenseren, verkopen en marketing voor games. Dat heeft het management laten weten in een verklaring aan Games Wirtschaft.
Volgens Daedalic Entertainment zal het besluit effect hebben op ongeveer 25 werknemers. Het management wil de transitie zo soepel mogelijk laten verlopen en zal de voormalige werknemers ‘helpen om nieuwe mogelijkheden te vinden in ons netwerk’.

Geen nieuwe The Lord of the Rings game

Het besluit betekent ook dat er geen nieuwe The Lord of the Rings game komt van Daedalic Entertainment. De ontwikkeling van het project werd recent bekendgemaakt. De game zou sinds 2022 in de maak zijn en een 3D action adventure zijn dat het verhaal vertelt ‘vanuit het perspectief van een personage dat nog niet eerder is verteld’.
Ondertussen heeft The Embracer Group, dat de rechten voor The Lord of the Rings heeft bemachtigd, grote plannen met de reeks. Volgens de uitgever moet het zelfs ‘de grootste game-franchise ter wereld’ worden.

Populair Nieuws