Elden Ring DLC schrapte wat opmerkelijke teksten

News
vrijdag, 05 juli 2024 om 20:00
elden ring shadow of the erdtree swamp
Dankzij de Shadow of the Erdtree zijn veel mensen weer in Elden Ring gedoken. Daarbij is er natuurlijk ook veel nieuw verhaal om uit te pluizen. Eén fan die daarmee bezig is, heeft iets opmerkelijks ontdekt ver de laatste baas van de DLC.
Let op: dit bericht bevat Elden Ring: Shadow of the Erdtree spoilers!
FromSoftware is erom bekend dat het verhaal niet altijd even duidelijk is. Vandaar dat er nadat er een nieuwe game of DLC is verschenen vaak veel gekeken wordt naar alle tekst in de game. Vaak zijn er ook mensen die in de bestanden of de code van de game duiken om te kijken of er daar nog iets te vinden is.
Een gebruiker van de EldenRingLoreTalk-subreddit is bijvoorbeeld aan het kijken of er verschillen zijn tussen de Japanse en Engelse tekst van Shadow of the Erdtree. Daarbij is deze gebruiker iest opmerkelijks tegengekomen, namelijk teksten voor Radahn, de laatste baas van de DLC. In de uiteindelijke versie van de DLC zegt Radahn niets.
Wat Radahn zegt is niet bijzonder interessant: er zijn maar drie regels gevonden en één daarvan is letterlijk “I am Radahn”. In de andere twee regels beschrijft hij waar hij vandaan komt en wat hij is. Erg veel toegevoegde waarde lijken de teksten dus niet te hebben.

Waarom zijn deze teksten uit Shadow of the Erdtree geschrapt?

Het is niet echt duidelijk waarom FromSoftware heeft besloten om deze teksten uiteindelijk niet te gebruiken. Sommige fans suggereren dat het te maken heeft met het feit dat hij in de DLC nogal gestuurd wordt door Miquella. Uiteraard kan het ook zijn dat besloten is dat zijn teksten niet belangrijk genoeg waren om in de game op te nemen.
Net als Elden Ring zelf is Shadow of the Erdtree vrij goed ontvangen. Het is zelfs de best beoordeelde DLC ooit gemaakt. Het lijkt ook mogelijk dat het grote succes van Elden Ring gaat leiden tot een film of serie.